aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Den Store Fest

Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho

Konfirmationen er en af familiens helt store festedage, hvor alt helst skal gå rigtigt til; det kræver planlægning og det helt store overblik.

Tidligere markerede konfirmationen overgangen fra barn til voksen. Pigerne måtte nu få voksenfrisure og gå i lang kjole, og drengene fik lov at ryge og gå med lommeur.

Nedenfor finder du links til en række hjemmesider, der giver gode råd og historiske facts om konfirmationen.

Forberedelse
Til toppen
FestABC.dk
Et opslagsværk med info om fest, dåb, konfirmation, bryllup og firmafest med lystige sange, sjove taler, morsomme selskabslege.
Klik her.
Gode råd fra folkekirken.dk
Den store dag skal gå rigtigt til, men hvordan er det nu lige med taler-rækkefølgen? Og hvad skal man synge som bordvers? Folkekirken.dk bringer gode forslag. Klik her.
Tøjhjælp til konfirmationen
Konfirmationstøj er sjældent billigt, så heldigvis findes der en facebookside, hvor man kan finde hjælp til tøjindkøbet. Klik her.
Rimordbog
Få hjælp til sangskrivningen og de helt umulige rim. Klik her.
Servietfoldning
Lær kunsten at folde servietter. Her kan du prøve kræfter med dobbelte vifter, franske liljer og 10 andre foldninger. Klik her.
Historie & tro
Til toppen
Dansk Folkemindesamling
Hvis man i gamle dage ikke var konfirmeret, mistede man både retten til at indgå ægteskab, til at være fadder og til at vidne. Hos dansk Folkemindesamling får du hele historien om konfirmationen. Klik her.
historie-online.dk
Til at begynde med var en del af meningen med at indføre konfirmationen at sikre, at de unge havde tilstrækkeligt kendskab til kristendommen. Læs mere om historien bag konfirmationen på historie-online. Klik her.
Det Kongelige Bibliotek
Konfirmation eller nonfirmation, en fest mellem barndom og ungdom. Klik her.
Folkekirken.dk - konfirmation
Kom bag om konfirmationen. Læs om kristendommen, kirke og konfirmander. Hvad foregår der ved konfirmationen, hvad betyder den, hvad med undervisningen og meget mere. Klik her.
Konfirmand-sites
Til toppen
Konfirmationsportalen
Står du over for en konfirmation enten som konfirmand, forældre, familie eller venner til en konfirmand, så er Konfirmationsportalen det rette sted for dig. Her på portalen finder du information om alt, hvad der vedrører konfirmation. Klik her.
Konfirmationsnyt
En privat reklamefinansieret side med masser af gode ideer til alt om konfirmationen og til konfirmanderne. Klik her.
Kirken om konfirmation
Konfirmationen bekræfter dåben, hvor forældrene lod barnet indlemme i den kristne kirke. Dette overgangsritual indebærer alt fra konfirmandundervisning til blå mandag. Læs om ritualets elementer og dets betydning i Danmark på kristendom.dk og på folkekirken.
DUDA
Stort tema om konfirmation på viden og undervisningsportalen Det Unge DAnmark, DUDA. Klik her.
Annonce