aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Pinsen
Marselisborg Skov klædt i grønt. Foto: Ulrich Borch
Marselisborg Skov klædt i grønt. Foto: Ulrich Borch

Pinseferie i Aarhus

Pinsen står for døren. Vi har derfor samlet en række links om højtiden, dens traditioner og listet et par forslag til, hvad man ellers kan fordrive en god pinseferie med.

Arrangementer
Til toppen
Patricia Petibon

Patricia Petibon

Den populære franske sopran Patricia Petibon gæstede Musikhuset i november 2014 med en række franske chansons. Nu vender hun tilbage med et prisvindende 18 mands stort barokensemble
Musikhuset Aarhus fredag 13. maj kl. 19.30
Spor Festival 2016

Spor Festival 2016

Hele ugen vrimler med finurlig og eksperimenterende kunst, når Spor Festval for 11. gang løber af stabelen. En farverig vifte af film, klange og udstillinger fylder i disse dage byens scener.
Kunsthal Aarhus, Grønhøj Dans, Godsbanen m.fl. , 8. - 5. maj
Romerske dage på Moesgaard Museum

Romerske dage på Moesgaard Museum

I forbindelse med særudstillingen Gladiator - Colosseums helte slår reenactmentgruppen Legio VI Victrix Cohors II Cimbria lejr neden for museets tag. Kom og oplev stemningen, se gladiatorerne kæmpe og bliv klogere på antikkens verden
Moesgaard Museum, 14.-16. maj kl. 10-17
Ebbot Lundberg

Ebbot Lundberg & The Indigo Children

Han er kendt som faderfigur for nutidens stoner- og psykedeliske rock i Sverige. På sin 50-års fødselsdag udgav det svenske rockikon Ebbot Lundberg sin længe ventede solodebut, 'For the Ages to Come'. Sammen med The Indigo Children kan han opleves på
Voxhall, lørdag 14. maj kl. 21
Tilbage til istiden

Tilbage til istiden

Lørdag åbner en ny udstilling på Naturhistorisk Museum om istiden. Udstillingen handler om Danmarks fødsel mellem isens og vandets kræfter, og det mangfoldige dyreliv der levede på den blomstrende mammutsteppe.
Naturhistorisk Museum, fra lørdag 14. maj kl. 10-16
Tabasco Beat

Tabasco Beat

Lørdag i pinseferien giver det aarhusianske band Tabasco Beat koncert på Gyngen. Det er utroligt behageligt verdensmusik, der lyder lidt af Istanbul Express og Bazaar fra forrige århundrede.
Gyngen, lørdag 14. maj kl. 21.30.
Arion-koret

Hr. Skæg Live

Søndag morgen synger det aarhusianske herrekor Arion pinsesolens pris efterfulgt af årets pinsetale ved museumsinspektør Allan Leth Frandsen. Fra kl. 8 kan man købe morgenbuffet og her anbefales det at bestille bord.
Den Gamle By, Simonsens Have søndag den 15. maj kl. 8-9.45.
Leonard Rickhard

Leonard Rickhard - Mellem Krig og Fred

Søndag er sidste chance for at se Leonard Rickhards udstilling på ARoS, Mellem Krig og Fred. Leonard Rickhard er en af Norges mest anerkendte kunstnere. Melankolien, stilheden og tomheden er kendetegnende for hans subtile, næsten underspillede værker. ARoS, sidste dag søndag 15. maj.
Foto: Jyllands-Posten

Gudstjenester i pinsen

2. pinsedag byder traditionen tro på en række gudstjenester under åben himmel, blandt andet i Hørhaven.
Udenfor, mandag 2. pinsedag
Tro og traditioner
Til toppen
Hvorfor fejrer vi pinse?

Hvorfor fejrer vi pinse?

I pinsen fejrer kristne verden over, at Helligånden kom til disciplene og gjorde dem i stand til at tale adskillige sprog og dermed sprede det kristne budskab i hele verden. På hjemmesiden kristendom.dk kan man læse meget mere om pinsen og hvorfor vi fejrer den.
Kristendom.dk om pinsen

Læs om pinsens traditioner på historie-online.dk

Om pinsens traditioner

Pinsen er fyldt med traditioner fra familie til familie, men hvordan er de opstået? Du kan få svar på spørgsmål som: Hvorfor siges pinsesolen at danse, og hvordan fejrede man pinsen i gamle dage?
Læs om pinsens traditioner på Historie-online.dk.
Gå til sektionen 'Kirke og tro' på aarhusportalen.dk.

Kirke og tro

Knap 75 % af alle aarhusianere er medlem af folkekirken - en andel der har været stødt dalende de senere år. Men derfor er der stadig masser af aktiviteter rundt om i det religiøse liv i byen. Her finder du en liste, ikke blot over byens kirke og kristne foreninger, men også over byens øvrige religiøse og spirituelle foreninger. Kirke & tro i Aarhus.
Øvrige links
Til toppen
Gå til BoligGuiden på aarhusportalen.dk. Foto: Anette Sønderby Madsen

Haven

Pinsen er en kærkommen lejlighed til at få styr på forårshaven. Tjek vores boligguide for relevante links. Her kan du finde adresser og info til anlægsgartnere, haveforeninger, planteskoler og meget mere. Desuden har vi lavet en oversigt til relevante fora og havemagasiner på nettet.
Gå til sektionen 'Ud i naturen'. Foto: Jesper Nørgaard Sørensen

Ud i naturen

Skoven står lige nu i sin smukkeste vårgrønne dragt. Flere foreninger og organisationer arrangerer ture ud i naturen. I sektionen 'Ud i naturen' her på aarhusportalen.dk finder du forslag til ture i det grønne og links til diverse arrangementer.

Mad i pinsen
Pinsen har ikke som andre store højtider specielle madtraditioner. Det er dog blevet mere almindeligt at spise fisk til pinse. Samtidig tager flere og flere ud og spise brunch eller en god middag om aftenen. På Spiseguiden.dk kan du finde oversigter med billige restauranter og brunch-anmeldelser.
Arla.dk  |  Kogebogen.dk | Spiseguiden.dk
Læs mere om 'Byens attraktioner'. Foto: Ulrich Borch

Byens attraktioner

Aarhus er en by med masser af attraktioner, og med tre fridage i træk kan der måske blive tid til et besøg eller to. Besøg Marselisborg Slot, hvor Mindeparken, som ligger lige ved siden af, indbyder til en gåtur. Af andre populære attraktioner kan nævnes ARoS, Den Gamle By, Kvindemuseet og Tivoli Friheden.
Annonce