aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Jul i Aarhus
Der jules overalt i Den Gamle By i november og december. Foto: Den Gamle By
Der jules overalt i Den Gamle By i november og december. Foto: Den Gamle By

Andre julearrangementer

Der jules overalt i Aarhus. Julemanden ankommer allerede den 13. november og i Den Gamle By holder de fredagsåbent til 21.

Juleparaden
Juleparaden
Julemanden kommer tidligt i år. Allerede fredag den 13. november, hvor han dog vanen tro vil gå i spidsen for den traditionelle juleparade og tænde for Strøgets stjernehimmel. Paraden starter i år ved Dokk1. Mange af byens butikker holder åbent til kl.21.
Start ved Dokk1 13. november kl. 18
Jul i Den Gamle By
Jul i Den Gamle By
Der jules overalt i Den Gamle By i november og december- med juleudstillinger, historiske butikker, markedsboder og arrangementer. Find gaver og nyd en stille stund med godter og varme drikke. Som noget nyt i år holder byen 'fredagsjul', hvor museet er åbent helt til kl. 21. Den Gamle By, 14. november 2015 - 3. januar 2016.
Juletræstænding på Rådhuspladsen
Juletræstænding på Rådhuspladsen
Traditionen tro er der juletræstænding på Rådhuspladsen. Træet tændes fredag den 27. november kl. 17.30. Inden borgmesteren tænder lysene underholder Aarhus Musikskole og publikum synger 'Juletræet med sin pynt'.
Aarhus Rådhus, fredag 27. november kl. 17-18
Julestald på strøget
Julestald på strøget
En række af Aarhus' kirker og kirkelige organisationer er i år gået sammen om at bygge en julestald på strøget. Hele december måned vil der være et væld af aktiviteter i stalden, herunder korsang, oplæsninger og konkurrencer.
Katolsk Vor Frue Kirke, 27. november - 23. december kl. 9-19
Jul på Gammel Estrup
Jul på Gammel Estrup
På Gammel Estrup er der ægte julestemning. Her kan man følge tjenestefolkenes juleforberedelser i sale og gemakker og selv være med til masser af juleaktiviteter. Især i weekenderne er der ekstra blus på juleaktiviteterne.
Gammel Estrup, 28. november - 23. december
Jul i væksthusene
Jul i Væksthusene
I december er der plads til ægte julestemning i Væksthusene. Hele familien kan gå på opdagelse og finde julens planter og krydderier i Væksthusene og smage på dem i Væksthusenes Café. Eller man kan tilmelde sig en rundvisning i julens planter.
Væksthusene, 28. november - 20. december
Nisseliv og julens natur
Nisseliv og julens natur
På Naturhistorisk Museum er der masser af drillenisser i december. Hver dag kan du prøve museets juleskattejagt, se et ægte nisseskelet, eller opleve hvad der gemmer sig bag dagens låge. På alle advents-søndage kan du desuden lave julepynt i Julemandens værksted.
Naturhistorisk Museum, 29. november - 23. december kl. 10-16
Levende julekalender
Levende Julekalendere i kirkerne
Der sker en masse i byens kirker i december. Flere kirker laver 'levende julekalendere' med alskens arrangementer og aktiviteter for både børn og voksne.
Møllevangskirken, Langenæskirken og Skt. Johannes Kirke 1. - 24. december
De ni læsninger og Christmas Carols
De ni læsninger og Christmas Carols
Sognepræst Anne Ehlers læser ni centrale bibeltekster, og Aarhus Junior- og Ungdomskantori synger engelske Christmas Carols mellem teksterne. Det er i adventstiden blevet en tradition at holde de ni læsninger.
Langenæskirken, 1. december kl. 19.
Skøjtebanen i Musikhusparken
Skøjtebanen i Musikhusparken
Så kan du snart finde skøjterne frem. Efter fire års pause genåbner Aarhus Kommune den populære skøjtebane i Musikhusparken. Pga. den varme vinter er det lige nu usikkert, hvornår banen åbner.
Musikhusparken, xx. december 2015 - 28. februar 2016
Luciaoptog på ARoS
Luciaoptog på ARoS
ARoS inviterer alle mellem 8 og 15 år, der er glade for at synge, til at fejre Luciadagen på ARoS. I år udvidet med et workshopforløb, hvor man får en sjov dag sammen med en professionel musiker, som kender nogle rigtig gode sangtricks. Kl. 16.30 starter selve optoget.
ARoS, søndag 13. december kl. 13.30 - 17
Oplæsning af Dickens'
Oplæsning af Dickens' "Et Juleeventyr"
På Dokk1 fejrer de lillejuleaftensdag med oplæsning fra et kulsort og hjertevarmt mesterværk, Dickens 'Et Juleeventyr'. ”O, men han var en hård negl, den Scrooge! En klemmende, vridende, gribende, skrabende, gramsende, grisk gammel synder!
Dokk1, Rampen, onsdag 23. december kl. 11 - 12.
Juleaften på Folkestedet
Juleaften på Folkestedet
Har du ingen planer for juleaften? Så er du hermed inviteret til at holde juleaften på Folkestedet. Folkestedet søger folk, der vil være med til at skabe en jul, hvor samvær og hygge er det vigtigste. Dagen starter med frokost og forberedelser til juleaften. Tilmelding nødvendigt. Folkestedet 24. december, kl. 13-22.
Juleaften for studerende
Juleaften for studerende
Det er efterhånden blevet en tradition, at studenterpræsterne indbyder byens studerende til juleaften, og i år gør det sammen med Studenterhus Aarhus. Alle er velkomne uanset religiøs eller kulturel baggrund. Tilmelding nødvendigt.
Studenterhus Aarhus, Cafeen, 24. december kl. 15-24.
Dagens highlights
fredag 23. jun. 2017

Annonce