aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Anne Dorte Michelsen

Anne Dorte Michelsen. Foto: Mik Eskestad
Sangerinden og sangskriveren Anne Dorte Michelsen er født og opvokset i Århus. Hun har arbejdet med musik i det meste af sit liv. Allerede som 5-årig begyndte hun at spille klaver.

Hun gik på Århus Friskole, som er en skole, der lægger stor vægt på de kreative fag. Der er særligt fokus på musikken, der indlæres fra begyndelsen ved hjælp af trommer, sang og dans. Århus Friskole har dermed haft stor betydning for Anne Dortes musikalske udvikling. Det var som elev på skolen, hun skrev sin første sang som 9-årig.

Som 16-årig flyttede Anne Dorte til København, hvor hun fortsatte sin udvikling som sangskriver. Hun kom med i bandet Caracas og debuterede som sanger og sangskriver i 1977 med nummeret ”Hjemme i Århus”.

Senere kom Anne Dorte i kontakt med Tøsedrengene, og hun skrev nummeret ”Sig Du Kan Li’ Mig”, der blev gruppens store gennembrud. Det kickstartede en af de mest vellykkede alliancer i dansk popmusik. Gruppen havde stor succes fra 1981-1986, hvor de gik i opløsning.

Siden har Anne Dorte vekslet mellem at udgive soloplader og at være en del af gruppen Venter på Far. Hun har annonceret, at musikken er for livstid. Hun har dog også arbejdet som journalist, debattør, tv-anmelder og klummeskriver.
Fakta
Sangerinde og sangskriver

Opvokset i Århus
Links