aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Attraktioner og seværdigheder i Aarhus

Udsigt over Ågade i Den Gamle By. Foto: Den Gamle By

Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Listen er redaktionens bud på, hvad turister bør se, når de kommer til byen.

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum blev indviet 7. april 2004 og er med sine 7.000 kvadratmeter udstillingsareal byens største museum for kunst. Det er skabt af den aarhusianske tegnestue Schmidt, Hammer & Lassen. ARos præsenterer kunst fra 1770 til i dag.
Læs mere om ARoS.
Botanisk Have

Botanisk Have

Botanisk Have er en af Aarhus Kommunes største og ældste parker, centralt beliggende i byens midte. Et eldorado for botanisk interesserede og et åndehul og fristed for byens borgere.
Læs mere om Botanisk Have.
Den Gamle By

Den Gamle By

Den Gamle By er Aarhus mest besøgte seværdighed. Det er et levende musem, et billede af livet som det var i de gamle købstæder. Der findes kun én Den Gamle By, og museet har budt velkommen til over 3 millioner gæster i løbet af de sidste 10 år.
Læs mere om Den Gamle By.
Dokk1

Dokk1

Dokk1 er det nye store Bibliotek og Borgerservice på havnen i Aarhus. Det er det centrale byggeri i projektet Urban Mediaspace, der omdanner Aarhus inderhavn fra industrihavn til byrum. Det er tegnet af arkitiektfirmaet schmidt hammer lassen architects.
Læs mere om Dokk1.
Egå Engsø. Foto: Carsten Andreasen

Egå Engsø

Egå Engsø er et af Aarhus' mest succesrige naturprojekter og populære rekreative områder. Siden etableringen i 2006 har næsten 200 forskellige fuglearter slået sig ned ved søen. Egå Engsø har et areal på cirka 115 ha. På de dybeste steder er søen 1,7 meter.
Læs mere om Egå Engsø.
Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingscenter for samtidskunst i hjertet af Aarhus. Grundlagt i 1917 er den en af de ældste kunsthaller i Danmark og Europa.
Læs mere om ARoS.
Kvindemuseet i Danmark. Foto: Kvindemuseet i Danmark

Kvindemuseet i Danmark

Kvindemuseet er et af de få museer i verden, som har kvinders kulturhistorie på programmet i udstillinger, samlinger og forskning. Museet har til huse på Domkirkepladsen 5 i hjertet af Aarhus.
Læs mere om Kvindemuseet i Danmark.
Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave blev etableret i 1932. Oprindelig var ideen, at får skulle holde græsset nede, men i stedet blev sikaer valgt. I dag har Dyrehaven en flot bestand af sika- og dåvildt samt vildsvin i en indhegning for sig.
Læs mere om Marselisborg Dyrehave.
Marselisborg Slot. Foto: Ulrich Borch

Marselisborg Slot

Marselisborg Slot er det danske regentpars sommerresidens beliggende ved Mindeparken på Kongevejen i aarhus. Slottet blev bygget i 1899-1902 af den århusianske arkitekt Hack Kampmann og var folkets bryllupsgave til prins Christian og prinsesse Alexandrine.
Læs mere om Marselisborg Slot.
Mindeparken. Foto: Anita Graversen

Mindeparken

Mindeparken er et rekreativt område for alle, unge som gamle. Det er stedet, hvor aarhusianerne tager ud med familie og venner, udstyret med madkurv og alskens legetøj. I Mindeparken er opført et monument over faldne danskere i 1. verdenskrig.
Læs mere om Mindeparken.
Moesgård Museum

Moesgård Museum

Moesgård Museum er et lokalmuseum og museum for arkæologi og etnografi. Det er landets største kulturhistoriske provinsmuseum og har til huse i en arkitektonisk pragtbygning syd for Aarhus i udkanten af Marselisborgskoven.
Læs mere om Moesgård Museum.
Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus blev indviet i 1982 og er med sine 35.000 kvm Nordens største kulturhus. Hvert år gennemføres mere end 1.500 arrangementer.
Læs mere om Musikhuset Aarhus.
Naturhistorisk Museum Aarhus

Naturhistorisk Museum Aarhus

Verden er mangfoldig og forunderlig. På Naturhistorisk Museum Aarhus kan man opleve det mylder af liv, som befolker jorden. Og ikke mindst komme bag om naturens hemmeligheder. Naturhistorisk Museum er Danmarks næststørste af sin art med over 19 mio. dyr i sine samlinger. Læs mere om Naturhistorisk Museum Aarhus.
Tivoli Friheden

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er Aarhus' forlystelsespark placeret i gåafstand fra centrum i Marselisborgskoven. Friheden byder på ikke mindre end 4 rutsjebaner, 19 andre forlystelser, boder, spil, legepladser og meget mere.
Læs mere om Tivoli Friheden.
Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke er både Danmarks længste og højeste kirke med 93 meter i begge retninger og har 1200 siddepladser. Kirken blev grundlagt under Biskop Peder Vognsen og er noget af det ældste teglstensbyggeri i Jylland.
Læs mere om Aarhus Domkirke.
Aarhus Rådhus

Aarhus Rådhus

Aarhus Rådhus er tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller og blev indviet i 1941. I 2006 blev bygningen optaget i Danmarks nye Kulturkanon under arkitektur.
Læs mere om Aarhus Rådhus.
Årslev Engsø

Årslev Engsø

Årslev Engsø er en kunstig sø dannet i 2003 af vandet fra Århus Å og Lyngbygårds Å. Rundt om søen er der lavet en natursti med adgang til to fugletårne på hver side af søen.
Læs mere om Årslev Engsø.

Relevante links

  • Århus - byvandring med mening.
  • Aarhus Tours har specialiseret sig i rejser, konferencer, events og oplevelser for besøgende i Aarhus.
  • Aarhus Guiderne - byens autoriserede guider i mere end 60 år.