aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Milliardærer i Østjylland

Tema: Milliardærer i Østjylland

Fotograf: Ukendt
Billede fra www.hedensted.dk

De rigeste østjyder

36 mio. kroner om dagen. Så meget tjente grundlæggeren af Bestseller Troels Holch Povlsen i det seneste regnskabsår. Det gør ham til den rigeste østjyde.

Af Eva Kristina Hindby Koszyczarek

De fleste må nøjes med at drømme om at tjene 36 mio. kroner om dagen. For Troels Holch Povlsen er det blevet en realitet. Han er dermed den rigeste person i Østjylland. Koncernbestyrelsesformand for Grundfos Niels Due Jensen er nummer to på listen over de rigeste østjyder. Han har tjent 29,3 mio. kroner om dagen. På tredjepladsen er Lars Larsen, der ejer JYSK. Han har en løn på 9,3 mio. kroner om dagen.

Et liv i sus og dus. Med formuer i den størrelsesorden lever de tre østjyder et liv, som andre må lade blive ved fantasien. De lever et liv, hvor de fester med de kongelige, de ejer godser og kører i biler i luksusklassen. Men der er også en bagside af medaljen.

Ven med Prins Joachim
Troels Holch Povlsen har investeret noget af sin formue i at købe de to godser Gyllingnæs og Constantinsborg. Han er ven med Prins Joachim og lensgreve Bendt Wedell. Sammen har de startet De 5 Gaarde A/S, der ud over Troels’ godser består af Prins Joachims Schackenborg og Bendt Wedells Frijsenborg og Wedellsborg. Som ven af Prins Joachim var Troels Holch Povlsen blandt gæsterne, da Prins Joachim og Prinsesse Marie blev gift.

Truet på livet
Troels Holch Povlsen har oplevet bagsiden af medaljen, når man lever som milliardær. Han blev udsat for pengeafpresning i 1998. En mand forlangte 10 mio. kroner og truede med at slå Troels Holch Povlsens familie ihjel, hvis Holch Povlsen ikke betalte. Pengeafpresseren ridsede familiens biler, ringede til dem og brød ind på Gyllingnæs midt om natten. Manden blev anholdt, da han var på vej hen til Gyllingnæs gods. Med sig havde han håndjern, fodjern, en gaspistol, brandbare væsker, tape og en el-støder.

Royalt bryllup
Niels Due Jensen er også med i det kongelige selskab. Han var gæst ved Kronprinseparrets bryllup. Også han har valgt at blive godsejer. Han ejer Ormstrup Gods. For at komme op til boligen skal man køre ad en kilometerlang allé. Godset er omgivet af park, skov og marker og har udsigt over Ormstrup Sø.

Man kan købe meget for penge, og det har Niels Due Jensen gjort. Han betalte en ny vej for at få trafikken til at køre i en stor bue uden om hovedbygningen til Ormstrup Gods. Han byggede også et kæmpe hegn omkring godsets skovarealer. Det gav anledning til protester. Flere mente, han gjorde det for at have kronvildt og andre dyr gående i sin private dyrehave i fred for andre jægere.

Kongeblå Bentley
Østjyllands tredje rigeste person Lars Larsen nyder også livet som milliardær. Han kører rundt i en kongeblå Bentley, har et hus ned til vandet i Silkeborg og sin egen golfbane. Han har købt sig ind i Himmerland Golf og Country Club, hvor han nyder at spille golf i sin fritid.

Lars Larsen har også fået opkaldt en vej efter sig. Det sker kun for få nulevende personer, da man traditionelt først opkalder veje efter personer, når de er afgået ved døden. Eksempelvis er reglen i Københavns Kommune, at den, man navngiver en vej efter, skal være afdød. Derudover må ingen have en økonomisk interesse i vejnavnet. Det er Tørring-Uldum Kommune, der har valgt at give Lars Larsen hans eget vejnavn. Vejen ligger i Uldum ved Horsens og hedder Lars Larsen Vej. Daværende borgmester i Tørring-Uldum Kommune Kirsten Terkilsen meddelte, at vejnavnet var en tak for, at JYSK har bygget et lager på 320.000 kvadratmeter i Uldum.

I selskab med Kronprinsesse Victoria
Titlen som milliardær har givet Lars Larsen mulighed for at blande fornøjelse med forretning. Han har købt sig ind i Silkeborg IF, hvor han ejer omkring 5 %. Han har også sine kongelige kontakter i orden. Under OL for handicappede i 2008 blev han spottet af svenske Kronprinsesse Victoria. Hun kom hen til ham og sagde ”Hej er du Lars Larsen?”

Kilde: Berlingske Nyhedsavis