aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhedsvisning

Billedhuggere slår til i Århus

24-07-2009 kl. 07:54

Jens Ballings populære skulptur ”Homo Sedens” i Ole Rømersgade blevet stjålet.

Det er farligt at være skulptur i Århus.

Netop som ”Hval-i-kopter” ved ARoS er blevet repareret efter ødelæggelser, som fagfolk mener er hærværk, har Århus Kommune i går meldt til politiet, at bronze-manden, der udgør den ene del af Jens Ballings ”Homo Sedens” i Ole Rømersgade, er blevet stjålet.

»Jeg håber, at ”Homo Sedens” har været udsat for simpelt hærværk - og at vi finder bronzeskulpturen igen,« siger Jørgen Høgstrup fra Århus Kommune.

»Der går rygter om, at nogle kan finde på at stjæle en skulptur alene på grund af metalværdien. Hvis det er tilfældet, er der ikke store chancer for at få den tilbage,« siger han.

Hvis bronzeskulpturen er gået tabt, håber Jørgen Høgstrup, at billedhugger Jens Balling har en model, så der kan laves en ny støbning.

Jørgen Høgstrup fortæller, at beboerne i kvarteret savner bronze-manden, som forsvandt op til weekenden.

»Vi hører blandt andet, at børnehaver plejer at hilse på manden, når de går forbi. Og det er en populær skulptur i området. Vi må håbe, at den snart er tilbage,« siger han.

Hvalen repareret


Benjamin Gilberts skulptur ”Hval-i-kopter”, der fik bøjet et rotorblad i weekenden, blev repareret i onsdags på initiativ fra Kulturby Aarhus.

»Vi fandt en smed, der kunne rette rotorbladet ud og forstærke det. Og reparationen skete i samarbejde med den australske billedhugger, der har lavet skulpturen,« fortæller Pia Burchardt, der er kunstnerisk leder for Kulturhus Aarhus.

»Benjamin Gilbert kommer snart forbi Århus. Han vil så se på, om der skal foretages yderligere forstærkninger,« siger hun.

Pia Burchardt tror umiddelbart, at ”Hval-i-kopter”s bøjede rotorblad skyldes hærværk:

»Der skal i hvert fald et meget stort barn til at bøje et rotorblad på den,« siger hun.

Kommunen har nu forsynet skulpturen med et skilt, hvor det oplyses, at børn må lege inden i ”Hval-i-kopter”, men ikke udenpå.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |

Annonce

Annonce
Mest læste nyheder
Annonce