aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhedsvisning
Gert Bjerregaard. Arkivfoto.

Adolphsen-sag: Forklaringer for tynde

15-01-2009 kl. 07:00

S og SF krævede bedre forklaringer, da byrådet onsdag aften diskuterede ulovlighederne i århusianske børnesager.

For lukkede døre skulle byrådet i Århus onsdag aften diskutere den såkaldte Bente Adolphsen-sag, som handler om en tidligere jurist, der sagde sit job op i protest mod ulovligheder i sager om anbringelse af børn.

Sagen var af en sådan karakter, at man havde suspenderet byrådets sædvanlige taletidsbegrænsninger.

Adolphsen stod i Jyllands-Posten frem og fortalte, at lovlige afgørelser var blevet omgjort af forvaltningens ledelse.

Forud for det lukkede møde havde SF stillet en række spørgsmål til socialrådmand Gert Bjerregaard, der også er Venstres borgmesterkandidat.

Partiet ville bl.a. vide, i hvor høj grad rådmanden havde været involveret i sagerne.

Gert Bjerregaard forklarede, at han var blevet orienteret om tre af de fire ulovlige sager, men ikke havde fået at vide, at forvaltningen ville træffe ulovlige afgørelser.

Ikke tilfreds med svar

SF og Socialdemokratiet var dog ikke tilfredse med hans svar, og krævede derfor et uddybende notat på det næste møde i socialudvalget.

”Det undrer mig såre, at medarbejderne på gulvet kan træffe en lovlig afgørelse, og at den så bliver omgjort til noget ulovligt i forvaltningens sekretariat,” siger Ango Winter (S)

”Det er vigtigt, at tilliden bliver genoprettet, både til medarbejderne og til borgerne. I aften har vi kun fået overordnede svar, og derfor ser jeg frem til udvalgsmødet,” lyder det fra SF’eren Claus Thomasbjerg.

Også Enhedslistens Keld Hvalsø Nedergaard ser frem til en uddybning af rådmandens forklaring på, hvad han vidste hvornår.

På mødet blev det besluttet at sende sagen til bl.a. tilsynsrådet og ombudsmanden.

Ifølge avisens oplysninger foregik mødet i en afdæmpet tone, hvilket Gert Bjerregaard roste sine politiske modstandere for.

Efter mødet fortalte han, at der havde været ”en god og konstruktivt debat.”

Han bakker op om beslutningen om at lukke dørene i debatten om Bente Adolphsens kritik.

”Hvis man bare nævner navnet på en af de sager, det drejer sig om, så har man faktisk brudt sin tavshedspligt,” forklarer Gert Bjerregaard.

I et år har den århusianske socialforvaltning været udsat for kritik, både af politikere og i en række uvildige rapporter. Senest er socialchef Leif Gjørtz Christensen blevet fyret, fordi han ifølge JP Århus’ oplysninger nægtede at anerkende, at hans forvaltning havde begået fejl.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Mest læste nyheder