aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhedsvisning
Dan Thomassen følger sine holdkammerater under træningslejren i Italien i februar 2009. Ved siden af ham sidder Benny Feilhaber, der også var skadet på det tidspunkt. Foto: Mikkel Hemmer-Hansen.

Dan Thomassen: Det har ikke været let

21-04-2009 kl. 11:08

Dan Thomassen var netop vendt hjem til AGF, og fremtiden tegnede lys. Men så skete der lige præcis det, der ikke måtte ske. I sin sjette SAS Liga-kamp for århusianerne pådrog han sig en alvorlig skade.

Humøret er højt, og Dan Thomassen fortæller lystigt om sin fodboldkarriere. Men da snakken falder på kampen den 31. august 2008, bliver han straks mere alvorlig. Det er tydeligt at mærke, at der her er tale om en kamp, som fik alvorlige konsekvenser for midterforsvareren. For første gang i sin karriere blev Dan Thomassen alvorligt skadet, og foran ham ventede der en lang og hård kamp.

 

”Vi var kommet godt i gang med sæsonen, holdet fungerede, og jeg havde det godt både fysisk og mentalt. Det hele kørte bare, og så skete der det eneste, der ikke måtte ske,” erindrer Dan Thomassen.

 

Flashback

NRGi Park den 31. august 2008. AGF spiller mod FC Nordsjælland. Efter flotte hjemmesejre over AC Horsens og Brøndby er der store forventninger til de hvide fra Fredensvang. Kampen bliver dog et gevaldigt antiklimaks for AGF’erne, som ender med at tabe 3-0. Samtidig må nyindkøbte Dan Thomassen forlade banen kort før tid med en alvorlig skade.

 

”Jeg husker ikke så meget fra selve kampen. Men jeg husker, da jeg blev skadet. Jeg kunne mærke noget voldsomt i knæet, som jeg aldrig har oplevet før. Og jeg tænkte, at det var rigtig alvorligt,” fortæller Dan Thomassen.

 

Da han bliver båret fra banen, går der en masse tanker igennem hovedet på ham. Dagen efter bliver hans værste frygt bekræftet. Dan Thomassens ledbånd og korsbånd er røget, og han må indstille sig på et års pause fra fodbolden.

 

”Lige til det sidste håbede jeg på, at der ikke var sket noget med mit korsbånd. Men jeg havde indstillet mig på det værst tænkelige. Jeg havde aldrig prøvet at være alvorligt skadet, og den første uge var rigtig hård,” fortæller Dan Thomassen.

 

Uvisheden var det værste

I starten brugte han meget tid foran computeren, hvor han søgte informationer om sin skade. Han havde brug for at få et billede af, hvad han gik i møde med hensyn til operation og genoptræning.

 

”Den værste periode var, da der endnu ikke var en plan. Men da jeg fik en plan for mit forløb, fik jeg noget at forholde mig til. Det gav mig ro og hjalp mig med at komme videre,” fortæller han.

 

Deprimerende oplevelse

Efter operationen begyndte det hele at køre i små etaper. Han kom af med sin skinne, men måtte til gengæld sande, at hans lår nærmest var ikke-eksisterende.

 

”Mit lår var svundet ind til ingenting, og det var meget deprimerende at opleve,” husker han.

 

Men med hjælp og støtte fra familie og gode venner kom Dan Thomassen igennem den svære tid. Når tvivlen på et comeback opstod, fejede hans kone den bort. Derudover kunne han koble af med sin knap 2-årige søn, hvilket var meget befriende for ham.

 

”Alle andre spurgte hele tiden til min skade, men det gjorde min søn ikke. Han ville stadig have mig med ud for at spille fodbold,” siger Dan Thomassen.

 

Væk fra det hele

Et tre måneders ophold på et rehabiliteringscenter i Bologna i Italien gjorde også en forskel for Dan Thomassens genoptræning, både fysisk såvel som mentalt.

 

”Som langtidsskadet måtte jeg sande, at jeg ikke længere var en del af det daglige på holdet. Jeg trænede for mig selv, og derfor var det godt for mig at komme væk. I Bologna var jeg sammen med andre, der stod i samme situation som mig, og der er en stor erfaring på stedet, hvad angår genoptræningen af skadede spillere. Så det var det helt rigtige valg for mig at tage dertil,” fortæller Dan Thomassen.

 

Tragikomisk comeback

13. april 2009 kunne han se resultaterne af det hårde slid og de sure timer i styrketræningsrummet. Dan Thomassen kunne igen løbe ind på banen for AGF’s SAS Liga-hold efter en pause på syv og en halv måned. I 84. minut afløste han Kasper Povlsen, men efter kun halvandet minut fik han tildelt et gult kort, der gav ham karantæne i kampen mod FCK.

 

”Det var lidt tragikomisk. Jeg spillede kun i syv og et halvt minut og nåede at få et gult kort, der gav mig karantæne. Men havde jeg ikke fået det i den her kamp, havde jeg fået det i en anden,” smiler Dan Thomassen.

 

AGF er på rette vej

Han glæder sig nu til at glemme de hårde timer, han har brugt med genoptræningen. Nu kan han koncentrere sig om AGF’s forårssæson. Selvom resultaterne indtil videre har været skuffende, ser han positivt på fremtiden.

 

”Resultatmæssigt skal vi ikke være tilfredse, men rent spillemæssigt ser det godt ud. Med en ny træner skal man omstille sig og vænne sig til mange nye ting. Og det synes jeg, vi har klaret godt. Vi er nået et godt stykke hen ad vejen og skal bare fortsætte. Vi har et godt udgangspunkt nu, hvis man også skal se lidt længere frem,” afslutter Dan Thomassen, inden han rejser sig for at gå hen i styrketræningsrummet.

 

Selvom han endelig er skadefri, skal der stadig arbejdes hårdt.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Mest læste nyheder
Annonce