aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhed

Vintertid er også tid til studiestart

12-12-2008 kl. 08:52

Uddannelse: Pædagog-, ingeniør- og multimediedesigner er nogle af de uddannelser, der også optager nye studerende den 1. februar. Pædagoguddannelsen Jydsk har 15 ledige studiepladser.

Studiestart er ikke kun en lun sommerting i august. Februar er også studiestarts-måned for en række uddannelser, og uddannelsesstederne kan fortælle, at der er fortsat er ledige pladser for studieklare unge.

Selv om Ingeniørhøjskolen i Århus havde ansøgningsfrist for studiestart den 1. februar på ingeniør-uddannelserne med start den 1. februar, er det ifølge skolens hjemmeside stadig muligt at komme ind. Og - hvis man trænger til en opfrisker på sine matematik-kundskaber - er der også mulighed for et fem-dages brush-up-kursus, inden selve ingeniør-studiet går løs fra mandag den 2. februar.

Pædagoguddannelsen
Der er også ledige studiepladser på det pædagogiske område. Det gælder for eksempel pædagoguddannelsen Jydsk under VIA University College (det tidl. Jydsk Pædagog-Seminarium).

»Vi har cirka 15 ledige pladser på pædagog-uddannelsen til februar, og ansøgere kan få hurtig besked om optagelse inden jul,« fortæller Erik Hygum, der er rektor for pædagoguddannelsen Jydsk.

»Vi har netop haft møde med en god del af de 132 studerende, vi forventer vil starte til februar, og for en dels vedkommende er der tale om ansøgere, som måske har været ude at rejse sidste år og derfor ikke nåede at søge ind og blive optaget til august. I stedet begynder de til februar, og det passer godt ind i deres program,« siger Erik Hygum.

Det er usædvanligt, at der fortsat er ledige pladser, men pædagoguddannelsen har i de seneste år haft et fald i ansøgertallet. Erik Hygum forventer dog, at alle studiepladser vil være fyldt op til den 1. februar.

Meritlærer-uddannelsen
Der er også plads på den såkaldte meritlærer-uddannelse på læreruddannelsen i Århus til den 1. februar, og der er infomøde om uddannelsen mandag den 5. januar. For at få adgang til uddannelsen skal man have en bachelor eller kandidat-uddannelse, eller være 25 år og have en erhvervsrettet uddannelse plus to års job-erfaring.

Sygeplejerske
Blandt de øvrige muligheder kan man ifølge VIAs hjemmeside begynde på sygeplejerske-uddannelsen i blandt andet Randers og Silkeborg, men ikke i Århus, og man kan starte på ergoterapeut-uddannelsen i Århus og Holstebro. Info om uddannelserne kan findes på VIAs hjemmeside, der hedder www.viauc.dk

Multiemediedesigner
Også på byens erhvervsakademier er der uddannelser, som sættes i gang til den 1. februar.

På Erhvervsakademiet under Aarhus Tekniske Skole var der dog ansøgningsfrist den 1. december til uddannelserne som multimediedesigner, bygningskonstruktør, it- og elektronik-teknolog og laborant. Hvorvidt der stadig er ledige pladser, har det ikke været muligt at få oplyst.

På Erhvervsakademiet under Aarhus Købmandsskole er der dog først ansøgningsfrist den 15. januar til uddannelsen som multimediedesigner.

Der findes også lange videregående uddannelser med vinterstart, men de har alle ansøgning og optag om sommeren.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Mest læste nyheder
Annonce