aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhedsvisning

Bruun Rasmussen åbner afdeling i Århus

15-01-2009 kl. 07:00

Det internationale auktionsfirma Bruun Rasmussen Kunstauktioner åbner omkring 1. marts en ny provinsafdeling i Frichsparken i Århus.

Bruun Rasmussens Kunstauktioner, der er midt i en omfattende omstrukturering af hele selskabet, samler fra den 1. marts sine danske aktiviteter uden for København i Frichsparken i Århus.

Med foreløbig 13 fagfolk vil Bruun Rasmussen tilbyde kyndig vurdering af kunst, finere indbo og samlereffekter, og auktionshuset vil holde internetauktioner i Århus på et niveau som Bruun Rasmussens internetauktioner på Havnen i København.

Det eneste sted, Bruun Rasmussen opretholder traditionelle auktioner, bliver i det hidtidige hovedsæde i Bredgade 33 i København.

På den baggrund lukker Bruun Rasmussens afdeling på herregården Pedersholm i Vejle. Jesper Bruun Rasmussen købte i 1990 hovedbygningerne fra 1770’erne til herregården, hvis historie rækker tilbage til borgen Kronen i 1300-tallet. Pedersholm er nu sat til salg for 32,5 mio. kr. 10 af de 17 medarbejdere flytter med til Århus.

Internettet giver indtjening

Tre medarbejdere på Bruun Rasmussens indleveringskontor i Frederiks Allé i Århus flytter også ud til Frichsparken.

»Internettet er i stadig stigende grad det sted, hvor vi tjener vore penge. Det er i det lys, at vi holder op med at holde traditionelle auktioner på Pedersholm og i Jylland i stedet udelukkende satser på internetauktionerne med afdelingen i Århus,« siger auktionshusets kommunikationsdirektør, Sebastian Lerche.

Bruun Rasmussen stræber efter at få 50 pct. af omsætningen fra online-handlen. I dag er tallet 25 pct.

Omlægningen hos Bruun Rasmussen har ikke skabt glæde blandt de ansatte i København, hvor en fjerdedel af de ansatte er afskediget, når en fyringsrunde er slut med udgangen af denne uge.

Men århusianerne kan nu se frem til at få et auktionshus med international ekspertise og et internationalt net af kunder.

»Vi glæder os til at blive meget mere synlige i Århus. Der har været mange følelser forbundet med at lukke afdelingen i Pedersholm, som har en enestående atmosfære. Men det bliver godt – forhåbentlig både for jyderne og for os – at vi nu får en afdeling i Århus, hvor vi kan blive meget mere synlige i byen også ved deltagelse i messer og andre arrangementer, og hvor der er let adgang fra motorvejen både for mennesker, der vil have en ekspertvurdering og for dem, der vil til eftersyn,« siger Sebastian Lerche.

Tunge folk

»Det er absolut tunge fagfolk i auktionsbranchen, der kommer til at betjene vore kunder i Frichsparken. De kommer udelukkende til at arbejde med auktionseffekterne, idet alt bogholderi etc. bliver samlet i København,« siger Sebastian Lerche.

Han nævner ikke direkte intertnetauktionsfirmaet Lauritz.com, som har skabt sig en solid bastion i Jylland med afdelinger i Århus, Aalborg, Vejle, Kolding, Esbjerg – og yderligere afdelinger i Odense, Næstved, Roskilde, København og Helsingør udover hovedkontoret i Herlev ved København.

Desuden kommer Bruun Rasmussen Kunstauktioner i Århus også til at udfordre Thomas Høiland Auktioner, der er Danmarks største auktionshus for frimærker og mønter. Høiland har sit auktionshus med traditionelle auktioner i København, men flyttede for kort tid siden hele sin internethandel til Egå nord for Århus.

Sebastian Lerche er klar over, at der skal hårdt sved til at udvikle forretningen i Århus til det, der er målet:

»Det skal være sådan, at alle mennesker i Jylland, der har bedre indbo, kunst, bøger, våben, frimærker, mønter og andre samlereffekter, skal være klar over, at de kan få en fagligt kyndig vurdering af deres ting hos os. De skal også være klar over, at vi har samarbejde med andre, så vi kan tage os af afviklingen af hele dødsboer, hvor kun en del af boet egner sig til bortauktionering hos os,« siger han.

Finanskrisen har givet auktionshusene en fornemmelse af, at det er blevet vanskeligere at sælge bl.a. samtidskunst i den dyreste ende. Andre effekter ser ud til at være mindre hårdt ramt. Og med satsningen i Århus på internetauktioner med et kvalificeret personale er man hos Bruun Rasmussen ikke i tvivl om, at det traditionsbundne familiefirma udvikler sig i pagt med tiden.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Mest læste nyheder