aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Attraktion

Tjenestepiger. Foto: Den Gamle By.

Den Gamle By

Den gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur og som sådan verdens første af sin slags. Museet blev grundlagt i 1914 med genrejsningen af Den gamle Borgmestergård og har siden udviklet sig til en mindre købstad med 75 historiske huse.

I 2011 blev Aarhus Bymuseum nedlagt og ansvaret for byens historie overdraget til Den Gamle By, herunder også ansvaret for besættelsestiden i Aarhus. Den Gamle By er herefter derfor både et nationalt museum og et lokalt museum.

Og det er et levende musem, et billede af livet som det var i de gamle købstæder. Der findes kun én Den Gamle By, og museet har budt velkommen til over 3 millioner gæster i løbet af de sidste 10 år.

De seneste bygninger, der er blevet genskabt i Den Gamle By er et helt nyt kvarter, der viser 1900-tallets historie. Første gade er Sønderbrogade, en butiksgade med bl.a. radio/tv-forretningen Pouls Radio anno 1974.

Den verdensberømte Guide Michelin giver Den Gamle By de maksimale tre stjerner, og museet er på listen over verdens 1000 største seværdigheder. Flere end 350.000 gæster besøger årligt Den Gamle By i Aarhus.
Fakta
Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus C
Lilletorv med hestevogn. Klik for at se billedet i stort format.
Lilletorv med hestevogn. Foto: Den Gamle By
Præsteenke og jomfru. Klik for at se billedet i stort format.
Præsteenke og jomfru i Den Gamle By. Foto: Den Gamle By