aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhed
Kaja Kamuk (th.) i rollen som konfirmationsparate Ella og Camilla Gjelstrub (tv.) som hendes buddhistisk anlagte mor er ved at øve en af scenerne i ”Hva’ tror du selv?”
Kaja Kamuk (th.) i rollen som konfirmationsparate Ella og Camilla Gjelstrub (tv.) som hendes buddhistisk anlagte mor er ved at øve en af scenerne i ”Hva’ tror du selv?” Stykket handler om at finde sin egen tro. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Skuespillere vil hjælpe unge med at reflektere

18-08-2016 kl. 09:52

Et nyt teaterstykke skal hjælpe kommende konfirmander med at finde ud af, hvad tro egentlig er.

Teater

Hvad tror du selv?

UngK - Ungdomskirken i Aarhus, 19. august - 3. september 2016

”Hva’ tror du selv?” er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg, Aarhus Kommune, den folkekirkelige udviklingsfond og Ungdomskirken, Aarhus

Derudover er det allerede afsat til en række kirker rundt om i Jylland, og yderligere aftaler ventes indgået.

Stykket er opsat af TeaterWunderbar, som også står for billetsalg.

En kulturkristen far skilt fra en mor, der emmer af ”mindfulness”, en gammel veninde uden tro på noget som helst og en ny veninde med en urokkelig tro på gud.

I stykket ”Hva’ tror du selv?” har 13-årige Ella nok at se til og endnu mere at forholde sig til. Og oven i det hele skal hun konfirmeres. En begivenhed, som alle omkring hende har en holdning til, men som hun ikke selv ved, hvad egentlig betyder.

I centrum af forestillingen er de to skuespillere Camilla Gjelstrup og Kaja Kamuk. De to spiller både præst, forældre, veninder og ikke mindst hovedpersonen Ella. Sammen med deres instruktør er de lige nu i gang med at øve de sidste detaljer af stykket på plads, inden det får premiere.

Forestillingen er rettet mod unge som Ella, der skal i gang med konfirmationsforberedelse. Holdet bag det hele håber, at det med sit stykke kan være med til at klæde de unge på til at forholde sig til, hvad det egentlig vil sige at tro på noget.

»Vi vil meget gerne have, at de unge, der kommer og ser stykket, kan tage det som afsæt for, at de skal til at reflektere over nogle meget tunge emner, samtidig med at hele teenagetilværelsen raser omkring dem,« siger Anne Zacho Søgaard, der er instruktør på stykket.

Og måske kan hjælpen være tiltrængt. Det er i hvert fald det, som Kaja Kamuk har oplevet i sin egen omgangskreds.

»Jeg kender en del forældre, som har børn, der skal konfirmeres nu, og de siger, at deres børn selv må vælge. Men hvis man så spørger dem, om de selv har talt med deres børn om at være kristne og det at tro, så er svaret nej. Så der mangler nogle værktøjer til dette her,« siger hun, og hendes medskuespiller stemmer i.

»De fleste danskere er ikke vokset op med at snakke så meget om den kristne tro. Derfor har de ikke noget ordforråd for det. Så derfor er det også svært at sige til unge mennesker, at de selv kan vælge, om de vil konfirmeres – for hvad er det egentlig,« siger Camilla Gjelstrup og fortsætter.

»Det er netop det, vi diskuterer i stykket. Vi vil ikke lukke det af med at konkludere, at sådan her er du et godt kristent menneske, og sige, hvad der er rigtigt og forkert. For det er jo også en del af tro; at kunne undre sig.«

Den fjerde væg er væk

Det er lige nu ungdomskirkens mosaikbelyste sal i centrum af Aarhus, der lægger gulv til de afsluttende øvelser op mod premieren.

På kirkegulvet står det klart, at forestillingen har en lidt utraditionel tilgang til scenen. Den er nemlig placeret i midten af kirkeskibet, markeret af en stor, gul måtte, og på alle sider er Camilla Gjelstrup og Kaja Kamuk undervejs i stykket omgivet af stole.

Opstillingen er ganske bevidst, det er nemlig meningen, at publikum skal involveres hele vejen igennem og ligefrem svare på spørgsmål undervejs. En del af grunden til det er, at forestillingen ifølge planen også skal opføres rundt om i enkelte sognegårde og andre steder, hvor det er umuligt at opretholde en illusion af ”en fjerde væg” til publikum, fordi der ganske enkelt ikke er nogen traditionel scene at optræde på.

Såvel scenen som stykket får premiere i Ungdomskirken på fredag den 19. august. Her vil det blive opført frem til den 3. september, inden skuespillerne drager ud landet og optræder.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Dagens highlights
tirsdag 25. jul. 2017

Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Årets highlights
Highlights i Aarhus
Der sker noget for enhver i Aarhus hele året. Se Highlights.
Seneste nyt
24-08-2016 kl. 15:37
24-08-2016 kl. 12:17
Annonce