aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Efterårsferie
I efterårsferien kan du komme helt tæt på de uddøde dinosaurer, når den interaktive børneforestilling Dinosaur Zoo indtager Musikhuset. PR-foto
I efterårsferien kan du komme helt tæt på de uddøde dinosaurer, når den interaktive børneforestilling Dinosaur Zoo indtager Musikhuset. PR-foto

Efterårsferie for børn i Aarhus

Efterårsferien er børnenes ferie og traditionen tro byder især byens museer på mange spændende aktiviteter i ugen. Men der sker meget andet. Vi har støvsuget kalenderen og fundet følgende arrangementer for børn og deres voksne.

Teater, dans og musik
Til toppen

Filuren

Mere info om forestillingen på Filuren
Verden - og så mig
Sammen med Godfred tager vi på en magisk tidsrejse fra Big Bang og frem til i dag, hvor menneskerne tror, at de bestemmer det hele! Verden - og så mig er nn musikalsk fortælling om verdens begyndelse – med planter, mærkelige dyr og ikke mindst menneskerne!
Filurens sal i musikhuset, 2. - 23. oktober.

Hermans

Mere info om forestillingen på Filuren
Nattens Tivoli
Filurens Talentudviklingslinje har været i Tivoli Friheden og lavet en mini-musical for børn fra 3-års alderen. Eventyrlystne Augusta og forsigtige Lea er på besøg i Tivoli, men der er noget galt. Suget i Maven og Glæden ved at blive Skræmt er i fare.
Hermans i Tivoli Friheden, 11. - 17. oktober kl 13 og 16.

Kvindemuseet

Mere info om forestillingen på Kvindemuseet
Dannerbarn - Wellbehaved women seldom make history
Kvindemuseet og Teatertasken præsenterer en forestilling om at have alle odds imod sig og alligevel finde styrken til at tro på sig selv. Den handler om, hvordan Grevinde Danner tænder en livsgnist i den lille pige Nathalie.
Kvindemuseet, søndag 18. oktober kl 14.

Musikhuset Aarhus

Dinosaur Zoo
Dinosauer Zoo
Dinosauer Zoo er en interaktiv forestilling, der tager børnene med på en forunderlige rejse i selskab med små babydinoer og meterlange kæmper. Mek Pek er dinosauervært og dukkefører sørger for at dinosauerne ser livagtige ud på scenen.
Musikhuset Aarhus Store Sal, 16. og 17. okt. kl. 14.30 og 17.

Svalegangens Dukketeater

Mere info om forestillingen på Svalegangens Dukketeater
Eventyret om prinsessen med de snavsede knæ
Et eventyr om det gode og onde, om trolde og hekse, men også en moderne fortælling med klare paralleller til et moderne familieliv med Ramasjang, iPads og forældre som ikke har tid. Der er masser at glæde sig til, når kærlighedens kraft hjælper den lille Prinsesse Louise.
Svalegangens Dukketeater, 10. og 16. okt. kl. 14 samt 17. okt. kl. 17.

Teater Refleksion

Teater Refleksion
Stopmotion film for hele familien
Få en hyggelig og kreativ oplevelse med hele familien på Refleksions familieworkshops, hvor børn og voksne sammen laver stopmotion-film med dukker og diverse objekter. Tag gerne dukker/objekter på max. 10 cm med.
Teater Refleksion, 15.-16. oktober kl. 13-16

Aarhus Teater

Jeg kan huske alting
Jeg kan huske alting
En stemningsfyldt fortælling om det at være et lille menneske. Forestillingen skabes af det lille Reumert-vindende Teater MY, der inviterer publikum op på selve scenen på Scala til en poetisk, sjov og genkendelig historie for de helt små.
Aarhus Teater man. 12. okt. kl. 10 og 15 og tir. 13. okt. kl. 10 og 11.15.
Bennys Badekar
Bennys Badekar
Bennys Badekar er en musikteaterversion af den legendariske børnefilm med livemusik fremført af nogle af landets bedste unge jazzmusikere, der giver den gas på bl.a. trommer, cornet og Hammond-orgel.
Aarhus Teater Scala, 15. - 17. oktober, alle dage kl. 11 og 16.
Aktiviteter og udstillinger på byens museer
Til toppen

Antikmuseet

Læs mere om arrangmentet på Antikmuseet
Efterårsferie på Antikmuseet
Tør du holde en 2-3000 år gammel museumsgenstand i hånden eller besøge en egyptisk mumie i kælderen, skulle du måske tage på Antikmuseet i efterårsferien. Du kan også være med i jagten på guder og helte i museets samling eller lægge farver på de smukke skulpturer.
Antikmuseet, søndag - torsdag kl. 12-16.

ARoS

Læs mere om arrangmentet på ARoS
Det magiske fortælletæppe
Hver søndag i lige uger tager en kunstguide børnene med på det persiske Fortælletæppe til spændende steder i de kunstværker, de oplever. Den sidste søndag i efterårsferien er temaet 'En Maskine?". Turen er for børn under 7 år og varer cirka 30 minutter.
ARoS Aarhus Kunstmuseum, 18. oktober, kl. 14.30.

Den Gamle By

Læs mere om arrangmentet i Den Gamle By
Efterårsferie i Den Gamle By
Den Gamle By har rigtig mange tilbud i efterårsferien. Børn kan prøve, hvordan det var at være barn i gamle dage. Eller man kan lave gammeldags bolsjer og slå sig løs med fantasifulde kartoffeltryk på papir og stof.
Den Gamle By, Renæssancegården, 10. - 18. oktober mellem kl. 10-17

Kvindemuseet

Kartoffelferie på Kvindemuseet
Kartoffelferie på Kvindemuseet
Lav kartoffeltryk og kartoffeldyr - løb kartoffelløb, hør kartoffelhistorier og spis kartoffelkager. I hele efterårsferien kan piger og drenge (og deres voksne) lege løs med kartofler på Kvindemuseet. Og i museumscaféen kan der købes kartoffelmadder og kartoffelkager.
Kvindemuseet, 12. - 16. oktober, kl. 10-17.

Kunsthal Aarhus

Workshop for børn i Kunsthal Aarhus
Workshop for børn: Kollektiv efterårsferie
Kunsthal Aarhus inviterer børn i alderen 6-10 år til workshop i forbindelse med de to udstillinger ANTS' WAY og do it. Vi skal have sved på panden på løbebanen, sidde på et flyvende tæppe, opleve myrernes forunderlige verden og skrive ønsker til et ønsketræ!
Kunsthal Aarhus, 15. oktober, kl. 13-15.

Moesgård Museum

Aktiviteter for hele familien på Moesgaard
Efterårsferie på museet
Hver dag i uge 42 fra kl. 10 til 16 kan man på Moesgaard Museum er der spændende og hyggelige aktiviteter for hele familien. Man kan kreere en beskyttelsesamulet med inspiration fra vores forfædre eller fra andre kulturer eller designe en flot kiste og udforske de ghanesiske begravelsesritualer. Moesgaard Museum , fra 11. oktober.
Læs mere om aktiviteterne i Skovmøllen
Skovmøllen for børn
Kig inden for i den hyggelige Skovmølle tæt ved museet. Her kan man se den gamle vandmølle i funktion og selv prøve at male mel på gamle skubbe- eller drejekværne og udenfor møllen bages der sno- og fladbrød.
Moesgård Museum / Skovmøllen, 11. - 18. oktober kl. 12-16.

Væksthusene

Væksthusene i Botanisk Have
På opdagelse med Spire Ib i Væksthusene
Gå på opdagelse blandt Væksthusenes mange planter sammen med Spire Ib. Spire Ib vil guide dig og din familie rundt mellem Væksthusenes mange grønne planter og hjælpe jer med at få øje på de største blade, de mindste, de sjoveste og de flotteste.
Væksthusene, 12.-18 oktober, kl. 9-16 og 10-17 (weekend),

Naturhistorisk Museum

Læs mere om aktiviteterne på Naturhistorisk Museum
Ulvelist og edderkoppetricks
Det vrimler med nye dyr i Danmark – ikke mindre end 542 nye arter er kommet hertil i løbet af de sidste 15 år. Den mest kendte er ulven. I efterårsferien sætter Naturhistorisk Museum fokus på mange af de nye spændende arter.
Naturhistorisk Museum, 10. - 18. oktober, kl. 10-17.

Stenomuseet

Læs mere om arrangementerne på Steno Museet
Opdag verden på Steno Museet
Man behøver ikke køre eller flyve langt, hvis man gerne vil på opdagelsesrejse i efterårsferien. På Steno Museet kan hele familien udforske kontinenter og tage på spændende ekspeditioner på en eftermiddag.
Steno Museet, 10. - 18. oktober, kl. 10-16.

Film
Til toppen
Hotel Transylvania 2
Hotel Transylvania 2
Familiefilm, hvor Drac Pack holdet er tilbage med en eventyrlig monsterkomedie. Alt synes at have ændret sig til det bedre på Hotel Transylvania, men bag de lukkede kister er Drac bekymret for, at hans barnebarn Dennis ikke viser tegn på at være vampyr.
Premiere den 8. oktober 2015.
Me and Earl and the Dying Girl
Me and Earl and the Dying Girl
Amerikansk drama om Greg, der bruger al sin tid på at lave filmparodier af klassiske film sammen med en skolekammerat. Men en uventet alvor sniger sig ind i hans liv, da hans mor beder ham om at besøge Rachel, der er blevet diagnosticeret med leukæmi.
Premiere den 8. oktober 2015
Pan
Pan
Pan er den seneste fortolkning af eventyret om Peter Pan. En fri fortolkning, der vender op og ned på ellers velkendte elementer i eventyret, og mest bemærkelsesværdigt er Kaptajn Klo hverken Peters fjende, en pirat eller i besiddelse af en klo.
Premiere den 8. oktober 2015.
Æsketroldene
Far til fires vilde ferie
'Far til fires vilde ferie' er den intet mindre end 16. familiefilm i den populære serie, men det er blot den anden med nyt skuespillerhold, der blev introduceret sidste år. 'Far til fires vilde ferie' er igen instrueret af Giacomo Campeotto.
Premiere den 1. oktober 2015.
Inderst inde
Inderst inde
Animationsfilm, der udspiller sig inde i den 11-årige Rileys hoved, hvor de fem følelser, Glæde, Frygt, Tristhed, Vrede og Afsky arbejder. Rileys følelser er dog noget ganske særligt, og sammen drager de ud på et eventyr i forsøget på at gøre hende glad for sin nye tilværelse.
Premiere den 27. august 2015.
Peter Pan på eventyr i Junglen
Peter Pedal på Eventyr i Junglen
Den nysgerrige abe, Peter Pedal, bliver bedt om at deltage i en vigtig rummission. Men efter at have pillet lidt ved alle knapperne i rumraketten, må han nødlande i Afrika. Her går han på opdagelse i junglen og får en masse nye dyrevenner.
Premiere den 23. juli 2015.
Minions
Minions
Animationsfilm for hele familien, hvis historie begynder med en encellet, gul organisme, der udvikler sig gennem generationer og ender som de velkendte minions. De tjener verdens ondeste superskurke - fra Tyrannosaurus rex til Napoleon.
Premiere den 2. juli 2015.
F for Får
F for Får
Animeret familiefilm om det kloge men drillesyge får Frode, som lever livet med sin flok hos bondemanden og den velmenende, men ineffektive, hyrdehund Bitzer. Men livet på gården er blevet lidt kedeligt, så Frode beslutter sig for en fridag.
Premiere den 26. marts 2015.
Andre arrangementer
Til toppen

DGI-Huset

Aktiv efterårsferie i DGI-Huset
Aktiv efterårsferie
Alle dage i efterårsferien er der gang i en masse aktiviteterne i DGI-huset; non-stop klatring, åben springsal, hoppepuder, boldspilområde og en masse familieaktiviteter. Caféen holder åbent hele efterårsferien. Billetter købes ved indgangen.
DGI-Huset, 12 - 18. oktober, kl. 10-16.

Dokk1

Dokk1's rekordbog!

Dokk1's rekordbog

Er du med på at sætte rekorder? I efterårsferien starter Dokk1 sin egen rekordbog med masser af muligheder for at sætte fjollede rekorder og være med til at starte en helt ny tradition på byens nye bibliotek.
Dokk1, 15. oktober kl. 11-16

Globus 1

Mere info om aktiviteterne i Globus 1
Fed ferie i Globus 1
Klatring, badminton, kajakpolo, akrobatik og meget mere. Globus1 danner igen rammen om en række gratis aktiviteter for børn i efterårsferien. Tag dine kammerater, søskende og forældre med. Det er gratis at deltage.
Globus1, 12. - 16. oktober, hver dag fra 9.30

Tangkrogen

Drageflyvning
Dragefestival på Tangkrogen
Den første søndag i efterårsferien er der dragefestival på Tangkrogen, når festivalen One Skye One World løber af stabelen. Det er en international festival. I Aarhus står Aarhus Drageklub bag arrangementet. Alle er velkomne med deres egne drager.
Tangkrogen, søndag 11. oktober 11-16

Tivoli Friheden

Læs mere om Tivoli Friheden i efterårsferien.
Halloween i Friheden
I efterårsferien byder Friheden indenfor til uhyggelig meget hygge. Området foran Hermans bliver bygget om til det uhyggelige Mareridtstræde med hekseboder og indenfor kan man lave masker og blive sminket. Og hver dag kan hjælpe Monster Buster med at buste monstre. Tivoli Friheden, 10. - 18. oktober, kl. 11-18

Aarhus Kommunes Biblioteker

Læs mere om arrangementerne på Aarhus Kommunes Biblioteker
Aarhus Mini Maker Faire - og meget mere
Som altid sker der en masse i efterårsferien på kommunes biblioteker. På Dokk1 er der kreativ festival for hele familien, når Aarhus Mini Maker Faire løber af stabelen. Her kan du fx lære at lave svævefly, din egen lille computer, uhyggelige automatrioner eller en fiks pop-up bog.
Aarhus Kommunes Biblioteker, 11. - 19. oktober.

Aarhus Firma Sport

Fugle-hobby-dyr-fritid
Stor fugemarked og udstilling
Århus Fugleforening inviterer til udstilling med mange dyre- og hobbystande. Her et bredt udsnit af papegøjer og parakitter, mange forskellige tropefugle, vagtler og frugt- og insektædende fugle og masser af andre hobbydyr, bl.a tamme ildere og dværgpapegøjer. Århus Firma Sport Center, 11 - 12. oktober, lør. kl. 9-17, søn. kl. 9-16.

Aarhus Skøjtehal

Aarhus Skøjtehal
På glatis i skøjtehallen
Aarhus Skøjtehal åbner for sæsonen 3. oktober og hallen holder åbent hele efterårsferien. Skøjteløb er sund og sjov motion for hele familien, og er du nybegynder, kan du leje en pingvin, som du støtte dig til i starten. Aarhus Skøjtehal, 10 - 18. oktober, man-fre kl. 12-17, lør. 12-16.45 og søn. 15.15-18.15.
Opdateret 13. oktober 2015
Relevant link
Annonce