aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Søg bolig
Søg bolig på BoligPortal.dk
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Afbudsrejser
afbudsrejser24.dk - Find afbudsrejser, charterrejser og hotel
Find afbudsrejser, charterrejser, og hotel på Danmarks største afbudsrejse portal afbudsrejser24.dk.

Efterårsferie for børn i Aarhus

Foto: Den Gamle By

Efterårsferien er børnenes ferie og traditionen tro byder især byens museer på mange spændende aktiviteter i ugen. Men der sker meget andet. Vi har støvsuget kalenderen og fundet følgende arrangementer for børn - og også enkelte for voksne.

Teater og musik
Til toppen

Bora Bora

Mere info om forestillingen på Bora Bora
Polar Bear
En danseforestilling der tager livtag med klimadebatten. Antarktis og Nordpolen smelter, og isen forsvinder. Hvor skal isbjørnen bo, når det smukke islandskab ikke længere eksisterer? En forestilling for børn fra 5 år og op.
Bora Bora, 15. og 16. oktober.

Filuren

Mere info om forestillingen på Filuren
Monster... Så gyser vi.
Ubegribelige og voldsomme kræfter vågner på havets bund, et årtusind gammelt monster begynder at rumstere, og alle kræfter må sættes ind for at redde vores Jord. De 4 skuespillere i forestillingen er alle klovneuddannede, så gyset afløses af det befriende grin.
Filuren, 28. sept. - 19. oktober.

Gruppe 38

Mere info om forestillingen på Gruppe 38
Grev Gris
Én mand, en ghettoblaster og fire stofbleer. det er alt. Resultatet er en medrivende, tosset og gakket historie uden sidestykke. Prins Knud møder en lille gris, bliver gode venner med den og præsenterer den for resten af hoffet.
Teatret Gruppe 38, 20.-22. oktober.
Musikhuset Aarhus
Mere info om Snehvide og de 2 dværge
Snehvide og de 2 dværge
Med sang, humor og masser af spilleglæde fortælles historien og den skønne Snehvide, der må gå så meget ondt igennem, før hun kan få sin prins og dét kongerige, som hendes onde stedmoder stjal fra hende. Forestillingen er for de 4-9 årige.
Musikhuset Aarhus Rytmisk sal, 12. oktober.

Svalegangens Dukketeater

Mere info om forestillingen på Svalegangens Dukketeater
Skibsdrengens Fortællinger
Som vanligt spiller Dukketeatret i efterårsferien, men denne gang som gæstespil på ARoS som en del af udstillingen “Pas de deux royal”, udstillingen af Regentparrets kunst. Scenografien bygger på Dronningens découpager og nytegnede figurer.
ARoS, 12.-13. & 19.-20. oktober

Teater Refleksion

Mere info om forestillingen på Teater Refleksion
Skabelse - En live-video-animation
Hver dag er en ny begyndelse. Hver dag har mange nye begyndelser. To dukkeførere og en musiker leger med at skabe forskellige verdener, ud fra ønsker, begær, desperation, drømme …
Teater Refleksion, 19.-23. oktober

Voxhall

Wafande - koncert for børn
Wafande - koncert for børn
Det er de færreste børn og unge, der får lov til at gå til koncert sent lørdag aften. Derfor har Wafande besluttet at tage på en turné rundt i landet for at give sine yngre fans mulighed for at opleve ham og hans fantastiske band på et rigtigt spillested.
Voxhall, 13. oktober.
Aktiviteter og udstillinger på byens museer
Til toppen

ARoS

Læs mere om arrangmentet på ARoS
Det magiske fortælletæppe
Hver søndag i lige uger tager en kunstguide børnene med på det persiske Fortælletæppe til spændende steder i de kunstværker, de oplever. Emnet den 20. september er 'Bryllupsfest'. Turen er for børn under 7 år og varer cirka 30 minutter.
ARoS, 20. oktober, kl. 14.30.

Den Gamle By

Læs mere om arrangmentet i Den Gamle By
En dag som barn i gamle dage
I efterårsferien kan du rejse tilbage i tiden og for en dag opleve at være barn i 1864 eller 1927. Du får en ny identitet og nyt tøj magen til det børn havde i 1864 eller 1927. Det er nødvendigt at tilmelde sig i forvejen for at være med.
Den Gamle By, 12. - 20. oktober 2013.
Læs mere om arrangmentet i Den Gamle By
Skær roelygter og lav egne bolsjer
Kom og skær flotte, frække eller skrækkelige roelygter. I Danmark skar mange roelygter om efteråret. Folk satte roelygter ud som lys i mørket eller skræmte naboerne med dem. Man kan også lave gammeldags bolsjer. Det koster 20 kr. at være med.
Renæssancegården i Den Gamle By, 12. - 20. oktober

Kvindemuseet

Læs mere om udstillingen på Kvindemuseet
Uhyggelige historier og skattejagt
I efterårsferien kan du opleve nogle af Asta og Carls skrækkelige yndlingshistorier. Men pas på, det kan godt blive meget uhyggeligt. Du kan også ta' på skattejagt efter pigernes og drengenes historier eller ta' høretelefoner på, og lade digitalguides vise en rundt i udstillingen.
Kvindemuseet, 12. - 18. oktober.
Moesgård Museum
Læs mere om aktiviteterne i Skovmøllen
Skovmøllen for børn
Kig inden for i den hyggelige Skovmølle tæt ved museet. Her kan man se den gamle vandmølle i funktion og selv prøve at male mel på gamle skubbe- eller drejekværne og udenfor møllen bages der sno- og fladbrød
Moesgård Museum / Skovmøllen, 13. - 20. oktober.

Naturhistorisk Museum

Læs mere om aktiviteterne på Naturhistorisk Museum
I ulvens fodspor
Følg ulvens fodspor i udstillingerne - lyt, lugt og føl dig frem. Eller nyd en halv ulvetime i fred og ro med spændende historier om ulve. Lav spor i gips – eller byg skaldyr i skalle-værkstedet. Følg arbejdet i konservatorens værksted og se hvordan man udstopper en brun bjørn.
Naturhistorisk Museum, 12. - 20. oktober.
Stenomuseet
Læs mere om arrangementerne på Steno Museet
Tag din hjerne med på Steno Museet
Der er masser af eksperimenter, aktiviteter og opgaver for de små grå på Steno Museet i efterårsferien. Lær om hjernen, se fysikshow, lær om efterårshimlen, leg med eksperimenter eller vær med i tegnekonkurrence.
Steno Museet, 12. - 20. oktober.

Film
Til toppen
Gratis film og popcorn i Cinemaxx
Gratis film og popcorn i Cinemaxx
Cinemaxx fylder 10 år den 12. oktober og fejrer det med gratis popcorn og billetter til Disney's 'Find Nemo'. Herudover træder de ansatte i de gamle uniformer og byder hele dagen på gratis popcorn til alle under 12 år med gyldig billet. Cinemaxx, 12. oktober
Flyvemaskiner
Flyvemaskiner
I animationsfilmen 'Flyvemaskiner' er Dusty et af de fly, der sørger for at gøde marker i det amerikanske landbrug. Men han drømmer om at deltage i en berømt flykonkurrence.
Premiere den 26. september
Filmen Antboy
Antboy
Superheltefilmen 'Antboy' er historien om den 12-årige dreng Pelle, der ved et skæbnetræf bliver bidt af en myre og udvikler uanede superkræfter.
Premiere den 3. oktober.
Olsenbanden på dybt vand
Olsenbanden på dybt vand
Animationsfilmen 'Olsen Banden på dybt vand' er en fortsættelse til Olsen Banden på de bonede gulve.
Premiere den 10. oktober.
Turbo
Turbo
I den animerede film 'Turbo' får en almindelig snegl muligheden for at realisere sine drømme om at blive den hurtige snegl i verden.
Premiere den 10. oktober.
Andre arrangementer
Til toppen

Aarhus Stadion

AGF-FCN: Fri entré for børn
AGF-FCN: Fri entré for børn
I anledningen af efterårsferien inviterer AGF i samarbejde med NRGi alle børn under 15 år gratis til kampen, der kan sende AGF op blandt de allerøverste i Superligaen. GF er netop nu nr. fem i Superligaen, bare tre point fra andenpladsen.
NRGi Park & Arena, 18. oktober 2013

City Vest

Læs mere om aktiviteterne i City Vest
Vilde dyr i City Vest
Kig en ulv i øjnene, stryg et vildsvin mod børsterne og sig pænt goddag til en jagtfalk. I efterårsferien kan man gå på opdagelse i det 100 m2 store naturland, hvor man kan møde udstoppede dyr fra hele norden i en naturtro dekoration.
City Vest, 14. - 19. oktober.

Globus

Mere info om aktiviteterne i Globus 1
Fed ferie i Globus 1
Klatring, badminton, kajakpolo, akrobatik og meget mere. Globus1 danner igen rammen om en række gratis aktiviteter for børn i efterårsferien. Tag dine kammerater, søskende og forældre med.
Globus1, 14. - 18. oktober.

Legelandet.dk

Læs mere om Legelandet.dk
Legelandet.dk
Et over 5000 kvm stort legeland med masser af sjove legesager og aktiviteter for store som smålegebørn. Her kan man prøve alt fra et hyggeligt slag 18 hullers golf over en sjov dukkert i boldbassinet til en fed tur i på rutsjebanen eller på den vilde rodeotyr..
Legelandet.dk Aarhus, 12. - 20. oktober.

Teater Refleksion

Læs om familieworkshops med modellervoks
Familieworkshops med modellervoks
Børn og voksne lærer at lave flotte modellervoksfigurer og bagefter at lave små film med dem. Få en hyggelig og kreativ eftermiddag på Teater Refleksion. Arrangementet er for alle fra 7 år, og børn skal være i følge med voksne.
Teater Refleksion, 14.-15. oktober.

Tivoli Friheden

Læs mere om Tivoli Friheden i efterårsferien.
Hallowiiiin i Friheden
I efterårsferien bliver Friheden invaderet af skrækindjagende væsner, kæmpe edderkopper, slibrige skumfiduser og snobrød som du kan fylde med blod. Der vil være masser af underholdning hver dag med bl.a. Ramasjang Mysteriet.
Tivoli Friheden, 12. - 20. oktober.

Aarhus Kommunes Biblioteker

Læs mere om arrangementerne på Aarhus Kommunes Biblioteker
Det sker på bibliotekerne
Der sker en masse i efterårsferien på kommunes biblioteker. Man kan få lov at lege med el og lave sjove forsøg, Børnekulissens laver teatersport for de mindste, Limfjordsmuseet fortæller om muslinger og meget mere.
Aarhus Kommunes Biblioteker, 12. - 20. oktober.

Aarhus midtby

Læs mere om byvandring for børn og deres bedsteforældre
Ture for mig og min bedste
AarhusGuiderne arrangerer i efterårsferien ture for børn og deres bedsteforældre. Turene varer ca. 1 time og er for alle aldre. Turene hedder "Rådhustårnet: Gravsten og gys i tårnet" og "Byvandring: Hør godt efter".
AarhusGuiderne, 14.-18. oktober.

Aarhus Firma Sport

Fugle-hobby-dyr-fritid
Fugle-hobby-dyr-fritid
Stor udstilling med fugle, fisk orkidéer og dyr fra mange verdensdele, stor tombola og meget andet. Aarhus Fugleforening giver hele familien en levende start på efterårsferien.
Århus Firma Sport Center, 12 - 13. oktober 2013

DGI-Huset

Aktiv efterårsferie i DGI-Huset
Aktiv efterårsferie
Alle dage til og med søndag den 20. oktober mellem kl. 10-16 er der gang i aktiviteterne i DGI-huset; non-stop klatring, åben springsal, hoppepuder, boldspila område og en masse familieaktiviteter. Caféen holder åbent hele efterårsferien.
DGI-Huset, 12 - 20. oktober 2013
Annonce
Annonce
Og lidt for voksne
Lynkursus i østersåbning
Klassisk Fisk, 18. - 18. okt.

Opus 13 - Klaverfestival
Musikhusets Aarhus, Lille sal, 7. - 13. okt.

Rune Klan
Musikhusets Aarhus, Store sal 11.-12. okt.

Mummenschanz
Musikhusets Aarhus, Store sal 13. okt.

Kay Christensen - Det Evige Eventyr
ARoS, 28. sept. - 26. jan. 2014

Pas de Deux Royal - Et kunstnerisk møde
ARoS, 12. okt.- 23. feb. 2014

Den dresserede mand
Aarhus Teater, 17. - 19. okt.

Udsøgt smerte
Svalegangen, 10. - 18. okt.

Fodboldkamp Superligaen - AGF mod FC Nordsjælland.
Aarhus Stadion, 18. okt.

Spillemændene
Atlas, 19. okt.
Relevant link