aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Afbudsrejser
afbudsrejser24.dk - Find afbudsrejser, charterrejser og hotel
Find afbudsrejser, charterrejser, og pakkerejser på Danmarks største afbudsrejse portal afbudsrejser24.dk.
Eferårsferie
De nye væksthuse i Botanisk Have er en spændende attraktion, for både børn og voksne. Foto: Hervé Le Gallo
De nye væksthuse i Botanisk Have er en spændende attraktion, for både børn og voksne. Foto: Hervé Le Gallo

Efterårsferie for børn i Aarhus

Efterårsferien er børnenes ferie og traditionen tro byder især byens museer på mange spændende aktiviteter i ugen. Men der sker meget andet. Vi har støvsuget kalenderen og fundet følgende arrangementer for børn og deres voksne.

Teater, dans og musik
Til toppen
Musikhuset Aarhus
Riising og Klein
Riising og Klein
Jacob Riising og Jesper Klein har i mere end 10 år været to af de mest populære TV-værter i dansk børnefjernsyn. Nu kan de opleves live i musikhuset. Showet er et festfyrværkeri af tossede rekvisitter, vandede vittigheder og absurde påfund.
Musikhuset Aarhus Rytmisk sal, lørdag 11. oktober kl. 15.
Kalles Danmarks Tour
Kalle Danmarks Tour
Kalle fra DR Ramasjang tager på turne for at høre, hvordan Danmark lyder. Han finder sjove lyde overalt, for der er musik i alt og alt er musik! Blandt andet prøver han at slå rekorden for verdens hurtigste trommeslager.
Musikhuset Aarhus Lille sal, søndag 19. oktober kl. 13.

Svalegangens Dukketeater

Mere info om forestillingen på Svalegangens Dukketeater
Eventyret om Zar Saltan
Mange kender Rimskij-Korsakovs “Humlebien”, men få ved, at den stammer fra en opera over den russiske nationaldigter Pusjkins eventyr om en uretmæssig fordrevet zarina og hendes søn og deres oplevelser på en fortryllet ø med en forhekset svaneprinsesse.
Svalegangen, 11. okt. kl. 14, 17. okt. kl. 17 og 18. okt. kl. 14.

Godsbanen

Ord
Ord
I forestillingen ORd åbner hvid støj sceneproduktion op for en fest og et rabalder der hylder ord med musik, humor, dans, leg og drama. ORd er en forestilling skabt til børn i alderen 6-10 år, og er bl.a. inspireret af den form for stavning, der i indskolingen kaldes børnestavning.
Åbne Scene, Godsbanen, 11. oktober kl. 15.30

Teater Refleksion

Teater Refleksion
Papirmåne
Selvom Elliot er en lille dreng, har han alt for store ting at tænke på... faktisk så store at han er meget vågen, når han skal falde i søvn. Papirmåne er et smukt gæstespil fra Meridiano, et af landets fremmeste dukketeatre.
Teater Refleksion, 9.-11. oktober, tors, fre. kl. 11, lør. kl. 14
Teater Refleksion
Familie-workshop på Refleksion
Få en hyggelig og kreativ oplevelse med hele familien på de Refleksions populære familieworkshops. Her kan du lære at lave dukker, at føre dem og at lave små animationsfilm. Børn og voksne deltager på lige fod i workshoppen.
Teater Refleksion, 13.-16. oktober kl. 13-16

Bora Bora

Libertad
Libertad
Flamencodanser Selene Muñoz, hiphopper Benjamin Skop og contemporary-danser Alexandre Bourdat tager hinanden og publikum med på en rejse i musik, dans, lys og scenografi, hvor grænser måske bliver rykket.
Bora Bora 11., 13., 14. og 15 okt. alle dage kl. 20

Aarhus Teater

Volapyk
Volapyk
Historien udspiller sig ved foden af et gammelt træ, hvor Tumle og Kloge mødes for første gang. De er begge veludrustede med smartphones og spillemaskiner, så behovet for kontakt med hinanden er umiddelbart ikke tilstede. Men går deres udstyr ned.
Aarhus Teater ons. 15. okt. kl. 10 og 15 og tors. 16. okt. kl. 10
Aktiviteter og udstillinger på byens museer
Til toppen

ARoS

Læs mere om arrangmentet på ARoS
Føl på formen
Hver dag i efterårsferien kan børn mellem 5-13 år modellere selvportrætter i lækre materialer eller være med til skabe et kæmpe ansigtsskulptur med udgangspunkt i Michael Kviums Fools.
ARoS, 13. - 19. oktober, kl. 11-16.
Læs mere om arrangmentet på ARoS
Det magiske fortælletæppe
Hver søndag i lige uger tager en kunstguide børnene med på det persiske Fortælletæppe til spændende steder i de kunstværker, de oplever. Emnet den 19. september er 'Dragen'. Turen er for børn under 7 år og varer cirka 30 minutter.
ARoS, 19. oktober, kl. 14.30.

Den Gamle By

Læs mere om arrangmentet i Den Gamle By
En dag som barn i gamle dage
I efterårsferien kan du rejse tilbage i tiden og for en dag opleve at være barn i 1864 eller 1927. Du får en ny identitet og nyt tøj magen til det børn havde i 1864 eller 1927. Det er nødvendigt at tilmelde sig i forvejen for at være med.
Den Gamle By, 11. - 19. oktober kl. 10.30-15.
Læs mere om arrangmentet i Den Gamle By
Skær roelygter og lav egne bolsjer
Kom og skær flotte, frække eller skrækkelige roelygter. I Danmark skar mange roelygter om efteråret. Folk satte roelygter ud som lys i mørket eller skræmte naboerne med dem. Man kan også lave gammeldags bolsjer. Det koster 20 kr. at være med.
Renæssancegården i Den Gamle By, 11. - 19. oktober mellem kl. 10-17

Kvindemuseet

Kartoffelferie på Kvindemuseet
Kartoffelferie på Kvindemuseet
Lav kartoffeltryk og kartoffeldyr - løb kartoffelløb, hør kartoffelhistorier og spis kartoffelkager. I hele efterårsferien kan piger og drenge (og deres voksne) lege løs med kartofler på Kvindemuseet. Og i museumscaféen kan der købes kartoffelmadder og kartoffelkager.
Kvindemuseet, 13. - 17. oktober, kl. 10-16
Moesgård Museum
Det nye Moesgaard
Det nye Moesgaard
Lørdag den 11. oktober åbner det nye Moesgaard med en række udstillinger, hvor den nyeste teknologi er taget i brug for at at vise det levende liv bag de mange genstande. Da museet tilstræber at skabe oplevelser på tværs af generationer er en tur til Moesgaard helt sikkert også noget for de mindste. Moesgaard Museum , fra 11. oktober.
Væksthusene
Væksthusene i Botanisk Have
Væksthusene
Væksthusene er en ny og spændende attraktion af hjertet af Aarhus for både børn og voksne. Her kan I gå en tur gennem nogle af jordens klimazoner og opleve fascinerende planter og spændende formidling.
Væksthusene, 11.-19 oktober, kl. 9-16 og 10-17 (weekend)

Naturhistorisk Museum

Læs mere om aktiviteterne på Naturhistorisk Museum
Skeletter, slanger og dødbringende dyr
Naturen er fyldt med uhyggelige og mystiske dyr, og på Naturhistorisk Museum kan du i efterårsferien komme helt tæt på og blive klogere på flagermus, ravne, ulve, tudser, slanger og alle de andre dyr, der har skabt frygt og rædsel i århundreder.
Naturhistorisk Museum, 11. - 19. oktober, kl. 10-17
Stenomuseet
Læs mere om arrangementerne på Steno Museet
Øret og hørelsen
Steno Museet er i fuld gang med at planlægge aktiviteter til efterårsferien - om øret og hørelsen. Glæd jer til eksperimenter, Fysikshows og 'Leg og lær med lyd'.
Steno Museet, 11. - 19. oktober, kl. 9-16 på hverdage og 11-16 i weekend.

Film
Til toppen
Gratis film og popcorn i Cinemaxx
Stor græskardag i biffen
Nordisk Film Biografer i Aarhus giver et græskar, hvis man skal ind og se film, og man er velkommen til selv at medbringe kniv og ske til udskæringen.
Nordisk Film Biografer i Aarhus, torsdag 16. oktober kl. 12-16
One Direction: Where we are live
One Direction: Where We Are live from San Siro Stadium
Koncertfilmen 'One Direction: Where We Are Live" fra San Siro Stadium bliver kun vist i weekenden den 11. og 12. oktober.
Visningen er del af en verdensomspændende event.
Æsketroldene
Antboy
Den forældreløse dreng Æg er blevet opfostret af de godmodige og fredelige æsketrolde, som bor i huler under byen Ostebroby.
Premiere den 11. september.
Peddersen & Findus - Den lille drillepind
Peddersen & Findus - Den lille drillepind
Filmen handler om opfinderen Peddersen bor i et rødt hus langt oppe i Sverige, hvor han hygger sig med at hugge brænde, fiske og passe sine høns.
Premiere den 2. oktober.
Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen
Krummerne - alt på spil
'Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen' handler om racerflyveren Dusty, der blev verdensberømt under det dramatiske ræs rundt om Jorden, men beskadigede samtidig sin motor. Premiere den 28. august.
Klokkeblomst og Piratfeen
Klokkeblomst og Piratfeen
'Klokkeblomst og piratfeen' handler om den nysgerrige støv-fe Zarina, der bliver påvirket af det sjældne blå tryllestøv, hvilket får hende til at slå sig sammen med en bande skumle pirater. Premiere den 13. februar.
Krummerne - alt på spil
Krummerne - alt på spil
Filmen 'Krummerne - Alt på spil' handler om Mads ”Krumme” Krumborg har brug for en ny cykel, så han kan deltage i et vigtigt ræs mod naboskolen.
Premiere den 2. oktober.
Emil og Ida fra Lønneberg
Emil og Ida fra Lønneberg
Emil og Ida fra Lønneberg' er baseret på Astrid Lindgrens klassiske historier om drengen Emil, der bor på gården Katholt sammen med sin lillesøster Ida, sin far Anton, sin mor Alma, karlen Alfred og stuepigen Lina. Premiere den 23. januar.
Minisekterne
Minisekterne
Filmen 'Minisekterne' handler om en sort myre, der midt i resterne af en picnic, finder en stor kasse fyldt med sukkerknalder.
Premiere den 10. juli.
Teenage Mutant Ninja Turtles
Teenage Mutant Ninja Turtles
'Teenage Mutant Ninja Turtles' foregår i New York, hvor forbrydelser og frygt kaster en mørk skygge over. Byen har brug for helte.
Premiere den 4. september.
Andre arrangementer
Til toppen

DGI-Huset

Aktiv efterårsferie i DGI-Huset
Aktiv efterårsferie
Alle dage i efterårsferien mellem er der gang i aktiviteterne i DGI-huset; non-stop klatring, åben springsal, hoppepuder, boldspila område og en masse familieaktiviteter. Caféen holder åbent hele efterårsferien.
DGI-Huset, 11 - 19. oktober. Åbent fra 6.15.

Globus 1

Mere info om aktiviteterne i Globus 1
Fed ferie i Globus 1
Klatring, badminton, kajakpolo, akrobatik og meget mere. Globus1 danner igen rammen om en række gratis aktiviteter for børn i efterårsferien. Tag dine kammerater, søskende og forældre med.
Globus1, 13. - 17. oktober, hver dag fra 9.30

Kunsthal Aarhus

Familieworkshop i Kunsthal Aarhus
Familieworkshop: Byg dit eget instrument
Tag dit yndlings elektronisk legetøj med og få hjælp til at lave dem om til instrumenter eller noget der kan lave lyd. Øvelsen kaldes circuit bending og er kreativ ”mishandling” af elektroniske kredsløb i musikkens tjeneste.
Kunsthal Aarhus, 14. og 16. oktober, kl. 11-16.

Lysing Svømmebad

Pool Party i Lyseng Svømmebad
Pool Party
Går du i 4., 5. Eller 6. klasse? Så kom til vandfest i Lyseng Svømmebad. DJ Futte spiller op til vandfest i en festklædt svømmehal og Café Lyseng står for 10 kroners bod med salg af juice, slik, chips, pølsehorn og pizzasnegle.
Lyseng Svømmebad, 11. oktober kl. 19

Teater Katapult

Læs om familieworkshops med modellervoks
Wrestling show
Wrestling er sportens svar på scenekunst. Dansk Pro Wrestling indtager Katapult Black Box på Godsbanen og laver et actionpakket show for hele familien, et show fyldt med humor, farverige kostumer og flotte stunts. Senere på aftenen er det kun for voksne.
Teater Katapult, fredag 18. oktober kl. 15.

Legelandet.dk

Læs mere om Legelandet.dk
Legelandet.dk
Et over 5000 kvm stort legeland med masser af sjove legesager og aktiviteter for store som smålegebørn. Her kan man prøve alt fra et hyggeligt slag 18 hullers golf over en sjov dukkert i boldbassinet til en fed tur i på rutsjebanen eller på den vilde rodeotyr..
Legelandet.dk Aarhus, 11. - 19. oktober.

SegWorld

SegWorld i efterårsferien

Fødselsdagssjov hos Segworld

SegWorld fylder tre år og fejrer det med at invitere alle til at prøve skattejagten ganske gratis og til at deltage i en daglig lodtrækning om en skattekiste af guld og ædelstene af den spiselige slags.
SegWorld, 13. - 19. oktober

Tangkrogen

Drageflyvning
Dragefestival på Tangkrogen
Århus Drageklub inviterer søndag i efterårsferien til gratis drageflyvning på Tangkrogen. Arrangementet går under titlen "One Sky One World", som er en international dragefestival, hvor mennesker i hele verden opfordres til at mødes i positivt samvær for at flyve med drager.
Tangkrogen, søndag 12. oktober 11-16

Tivoli Friheden

Læs mere om Tivoli Friheden i efterårsferien.
Hallowiiiin i Friheden
I efterårsferien bliver Friheden invaderet af skrækindjagende væsner, kæmpe edderkopper, slibrige skumfiduser og snobrød som du kan fylde med blod. Der vil være masser af underholdning hver dag med bl.a. Ramasjang Mysteriet.
Tivoli Friheden, 11. - 19. oktober, kl. 11-18

Universitetssøen

Fiskemissionen
Fiskemissionen
Vil du udfordre dig selv, og tør du deltage i en Fiskemission? – som de gør på DR Ultra! Danmarks Sportsfiskerforbund inviterer alle børn og unge til at deltage i en mission – en Fiskemission! Det eneste du skal medbringe er dig selv, tøj der passer til vejret og en kæmpe pose gå-på-mod og entusiasme. Universitetssøen, man. 13. okt. kl. 10-12.

Aarhus Kommunes Biblioteker

Læs mere om arrangementerne på Aarhus Kommunes Biblioteker
Det sker på bibliotekerne
Der sker en masse i efterårsferien på kommunes biblioteker. Man kan spille Minecraft sammen med andre, bytte sit gamle legetøj for noget nyt gammelt, få et gensyn med Prop og Berta, se film og meget andet.
Aarhus Kommunes Biblioteker, 11. - 19. oktober.

Aarhus Firma Sport

Fugle-hobby-dyr-fritid
Stor fugemarked og udstilling
Århus Fugleforening inviterer til udstilling med mange dyre- og hobbystande. Her er fugle, fisk orkidéer og dyr fra mange verdensdele, stor tombola og meget andet. Aarhus Fugleforening giver hele familien en levende start på efterårsferien.
Århus Firma Sport Center, 11 - 12. oktober, lør. kl. 9-17, søn. kl. 9-16.
Relevant link
Annonce