aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Attraktion

Egå Engsø. Foto: Carsten Andreasen
Egå Engsø. Foto: Carsten Andreasen.

Egå Engsø

Egå Engsø blev etableret i 2006 ved at oversvømme en række enge beliggende mellem Vejlby, Elev, Lystrup, Risskov, Mollerup og Egå. Stedet var oprindeligt et vådområde, der blev drænet i 1950'erne og brugt til landbrugsjord.

Egå Engsø har et areal på cirka 115 ha. På de dybeste steder er søen 1,7 meter. Middeldybden er 1 meter, men afhænger blandt andet af årstiden og nedbøren.

Allerede ét år efter at søen blev skabt, blev der registreret 33 arter af vandtilknyttede ynglefugle i området, og agerlandets fugle som for eksempel fasanen og agerhønen har også slået sig ned i området. En del af fuglene ved søen er sjældne i Danmark, blandt andet den sorthalsede lappedykker og den lille præstekrave. Der er i dag observeret næsten 200 forskellige fuglearter ved søen. Mange af rastefuglene optræder i store flokke.

Ved Egå Engsø er der to P-pladser med gode adgangsforhold. Den ene ligger på Lystrupvej lige syd for motorvejsfletningen, og den anden ligger på Viengevej 7, 8240 Risskov. Stisystemet rundt om søen er på 5,2 km. Hjerteforeningen har opsat km-mål langs stien med start ved Viengevej 7. Seks bænke giver mulighed for hvil på ruten, og der er opsat informationsskilte og kortborde flere steder rundt om søen.
Fakta
Egå Engsø
Se google-map
Egå Engsø. Klik for at se billedet i stort format
Egå Engsø. Foto: Gregers Tycho
Relevante links