aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

George Michael

George Michael. Foto: Thomas Fredberg

Popkongen leverede to store koncerter i Aarhus, da han den 18. og 19. maj 2007 optrådte på NRGi Park.

Yorgos Kyriatou Panayioutou (aka. George Michael) blev født i Bushey, England i 1963. I starten af 1980’erne mødte han Andrew Ridgeley, og de to dannede gruppen ’The Executive’. Bandet skiftede så navn til Wham ! og skrev pophistorie med numre som 'Wake Me UpBefore You Go-Go', 'Freedom' og ikke mindst juleplagen ’Last Christmas’. Efter opløsningen af Wham ! i 1986 påbegyndte George Michael sin succesfulde solokarriere. Hans første album, ’Faith’ udkom i 1987 og vandt priser for årets album.

George Michael fortsatte med at producere hits i 1990’erne, og blandt andet albummet ’Older’ fra 1996 bør nævnes som et af hans bedste. George Michael var også kendt som et sexsymbol, og derfor skabte det stor røre, da han i 1998 blev opdaget under homoseksuelle udskejelser på et offentligt toilet. Han tog dog til genmæle med nummeret ’Outside’ og den tilhørende humoristiske musikvideo.

Efter at have udgivet coverpladen ’Songs From the Last Century’ i 1999 gik der fem år før George Michael vendte tilbage med det succesfulde og stilfulde album ’Patience’, der bl.a. indeholdt hitsinglen ’Amazing’. Hans sidste udgivelse er en greatest hits plade med titlen ’Twenty Five’ fra 2006, som skulle markere hans 25-års jubilæum som kunstner.

I sommeren 2008 har den 45-årige George Michael annonceret, at han stopper med at turnere. Til gengæld vil hans sidste koncert blive spillet i Parken i København.

Fakta

Koncert i NRGi Park, Århus, 18. - 19. maj 2007

Første udgivelse (med Wham !): 1983