aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Store projekter

Isbjerget

Isbjerget fotograferet fra Strandbaren. Foto: Carsten Andreasen
På Isbjergets hjemmeside reklameres der med ”drømmeboliger mellem himlen og havet”, og der er også tale om et meget spændende byggeri. Arkitekternes tanke bag er at bryde bygningen for at optimere havudsigten fra flest mulige boliger. Derfor blev bygningen skåret op på kryds og tværs – inspireret af flydende isbjerge, der evigt brydes.

Lejligheder "alle" kan bo i

Ved at bo i Isbjeget kommer man til at bo tæt på Århus centrum, men på samme tid bliver byggeriet en del af de mange nye tiltag på Århus Havn - bedre kendt som "De Bynære Havnearealer".

Gigantbyggeriet Isbjerget kommer til at bestå af lejligheder, som ”alle” indkomstgrupper kan bo i, da totredjedele bliver ejerlejligheder, mens en tredjedel bliver almene lejligheder. Konsortiet bag Isbjerget består af: Tækker Group og Brabrand Boligforening. Arkitektgruppen: SeARCH (NL), Louis Pallard (F), JDS Architects (DK/B) og CEBRA (DK).

Forventes at stå klar i 2010

Boligerne kan, ifølge Isbjergets hjemmeside, købes med startpriser fra under 2 mio. kr. Lejlighederne i Isbjerget er fra 66 m2 til 248 m2 med boliger i både et og to plan. Derudover bliver der parkeringskælder under boligerne.

Det kommer til at gå stærkt, og de 160 ejer- og lejeboliger med luksusudsigt forventes at stå klar i 2010 på Pier 4 på Nordhavnen i Århus - det afhænger dog af ejendomsmarkedet, da en vis del skal være solgt, før man går i gang. Man venter lige nu også på, at lokalplanerne for området er udformet og vedtaget, men en gang i foråret 2009 starter byggeriet formentlig.
Relevante links

Isbjergets hjemmeside
På siden er det muligt at få mere viden om tankegangen bag projektet, og det er blandt meget andet også muligt at blive skrevet op til en bolig

De Bynære Havnearealers side om Isbjerget
Siden indeholder en video, et oversigtskort mv.

Tækker Groups hjemmeside
Tækker Group er en del af konsortiet bag Isbjerget

Brabrand Boligforenings hjemmeside
Brabrand Boligforening er en del af konsortiet bag Isbjerget
Hovedpunkter
Tanken er at optimere havudsigten fra flest mulige boliger.

En del af De Bynære Havnearealer.

Totredjedele bliver ejerlejligheder.

Entredjedel bliver almene lejligheder.

Konsortiet bag Is-
bjerget består af: Tækker Group og Brabrand Bolig-
forening.

Alle boliger forventes klar ultimo 2010.