aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Jean Michel Jarre

Jean Michel Jarre gav koncert i Musikhuset i Århus i 2008. Foto: Casper Dalhoff.

Aarhus får endnu en gang fornemt besøg af den verdensberømte synthesizerstjerne Jean Michel Jarre, som giver koncert i NRGi Park den 8. maj 2009.

Jean Michel Jarre betegnes som multikunstner og pioner inden for den elektroniske genre. Han er født i 1948 og fik sit gennembrud i 1977 med albummet ”Oxygene”. Siden har han opnået stor succes og anerkendelse, og han har solgt omkring 80 mio. albums og singler.

I løbet af sin karriere har han slået rekorden i Guinness Rekordbog fire gange for størrelsen af sit publikum. Den seneste rekord opnåede han i 1997, hvor han spillede på Den Røde Plads i Moskva for 3,5 mio. tilhørere. Koncerten fandt sted samme dag, som hans veninde Diana Princess of Wales blev begravet, og derfor dedikerede han en sang til hende og bad om stilhed. 13 år senere ved årtusindskiftet spillede han ved Pyramiderne i Egypten for flere end to mia. tv-seere.

Han har spillet i Danmark ved flere lejligheder og har udtrykt, at han har et særligt forhold til Danmark. Han har optrådt blandt vindmøller i Nordjylland for flere end 50.000 tilskuere, og han var også en del af H.C. Andersen-hyldesten ”Once upon a time” i 2005.

På hans World Arena Tour, som lægger vejen forbi Aarhus, kan man opleve det bedste fra hans karriere, da det er en greatest hits turné. Jean Michel Jarre leverer både musik og et imponerende visuelt show med en imponerende koreografi af laser og lys.

Fakta

Koncert i NRGi Park, Århus, den 8. maj kl. 21

Første solo albumudgivelse: 1972

Billetbestilling