aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix. Coverfoto

Den 2. september 1970 spillede den amerikanske guitarist Jimi Hendrix foran 2200 mennesker en ganske kort koncert i Vejlby-Risskov Hallen.

Johnny Allen Hendrix, senere James Marshall, men bedre kendt som Jimi Hendrix blev født 27. november 1942 i Seattle, Washington, USA og døde i London den 18. september 1970. Guitaristen, sangeren og sangskriveren albumdebuterede i 1967 med Are You Experienced? og nåede at udsende i alt 3 albums og 1 livealbum, før han døde i en alder af 27 år. Han er kendt som en af de mest innovative, udfordrende og interessante rockguitarister nogensinde, men er på samme tid også kendt som en showmand på scenen, der bl.a. spillede guitar med tænderne og omme bag ryggen.

Han spillede ganske kort før sin død en koncert i Århus – en koncert, der dog kun bestod af 3 numre og ikke varede mere end omkring 20 min., da Hendrix kollapsede på scenen. En årsag til at Jimi Hendrix kun spillede 3 numre er ikke nødvendigvis pga. stoffer, men det kunne være, fordi han var udmattet efter indtagelse af sovepiller. Han nåede aldrig at råde bod på den korte koncert, da han døde lidt over 2 uger efter koncerten.

Han blev "opdaget" på et spillested i New York, men flyttede kort efter til London med gruppen The Jimi Hendrix Experience. En gruppe der udover Jimi Hendrix bestod af Mitch Mitchell på trommer samt Noel Redding på bas. I England gik bandet inden for den første halvdel af 1967 top 10 med sangene Hey Joe, Purple Haze og The Wind Cries Mary, som ligeledes var gruppens 3 første singler. Andre Jimi Hendrix sange som Crosstown Traffic og Foxy Lady er også meget kendte. Senere blev det hele mere turbulent for Jimi Hendrix. Han dannede bl.a. bandet Band of Gypsies, som han opløste kort tid efter igen.

Jimi Hendrix er efter sin død blevet hyldet for sine evner som guitarist, hvilket kan ses ved, at det amerikanske rockmagasin Rolling Stone har kåret ham som verdens bedste guitarist.Fakta

Koncert i Vejlby-Risskov Hallen, Århus, 2. september 1970.

Sanger, sangskriver og guitarist.

Første udgivelse: 1967.

Død 18. september 1970.