aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Kongeskibet Dannebrog

Kongeskibet Danmark. Foto: Jan Dagø

I sommer halvåret sejler Kongefamilien med Kongeskibet Dannebrog rundt i de danske farvande. De bruger også skibet på officielle udenlandske besøg.

Kongeskibet Dannebrog hejste kommando første gang den 26. maj 1932 og blev navngivet af Dronning Alexandrine i 1931. Det tjener som officiel og privat residens for regentparret samt medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i de hjemlige farvande eller på officielt besøg i udlandet.

Den kongelige beboelse rummer Dronningens og Prinsgemalens arbejdsværelser, spisesalon, fællessalon, soverum m.m. Den kongelige afdeling rummer møbler og udrustning fra det forrige kongeskib fra 1879. Dronningen og Prinsgemalen har derudover personligt taget del i indretningen af rummene, heriblandt valg af møbler og den generelle udrustning.

Besætningen på Dannebrog består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 35 værnepligtige, som er specielt udvalgt fra marinen. Befalingsmændene er normalt tilkommanderet i to-fire års perioder, mens de menige værnepligtige kun er med én sommer.

Sæsonen med Dannebrog skydes i gang med salut fra batteriet Sixtus og Kronborg i foråret. Togtet fører regentparret rundt i alle egne af Danmark og afsluttes i sensommeren, når regentparret officielt går i land i København.