aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Milliardærer i Østjylland
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Tema: Milliardærer i Østjylland 2009

Lars Larsen. Foto: Carsten Ingemann.
Lars Larsen. Foto: Carsten Ingemann.

Dyne-Larsen

Lars Larsen har haft et godt år. Hans formue er steget fra 16,8 mia. kroner til 20,2 mia. kroner. Det placerer eneejeren af JYSK på en 3. plads på listen over østjyske milliardærer.

Historien om manden, der også er kendt som Dyne-Larsen, starter i Thy, hvor Lars Larsen som ung var elev hos en manufakturforhandler. Efter endt læretid formåede han med få penge på lommen at etablere butikskæden JYSK.

Den første Jysk Sengetøjlager butik (senere JYSK) blev åbnet på Silkeborgvej i Århus i 1979, og i dag ligger hovedkontoret ligeledes i Århus, mens Lars Larsen har bopæl i Silkeborg.

Konceptet
Idéen bag Lars Larsens koncept var at sælge kvalitet billigere end konkurrenterne, hvilket ville komme kunderne til gode i form af gode tilbud. Han ville være den største i Danmark.
Blandt succeserne er der dog ligeledes en eller to fiaskoer. Blandt andet Lars Larsens indtræden i charterbranchen samt et mislykket forretningseventyr i USA, da man fandt ud af, at amerikanere ikke sover med dyner.

”Go’ daw jeg hedder Lars Larsen”
Lars Larsen gjorde sit ansigt og sin virksomhed kendt på en utraditionel måde efter daværende standarder. Som mange sikkert husker, optrådte han selv i tv-reklamer med sætningen ”Go’ daw jeg hedder Lars Larsen, jeg har et godt tilbud til dig”. I forbindelse med JYSKs 25 års jubilæum tilbage i 2004 udgav Lars Larsen en selvbiografi, som blev husstandsomdelt. Den bliver uddelt til nye medarbejdere og forretningsforbindelser og er i dag at finde på biblioteket på Harvard Business School i USA.

Dyre vaner
Som milliardær har han dyre vaner. Han har ejendomme i Sydafrika og Mallorca, en Bentley i garagen og egen golfbane. Men i hverdagen bruger han ikke mange penge, og han føler sig bedst hjemme med en hakkebøf og et glas skummetmælk.

En international koncern
JYSK har ekspanderet til omkring 30 lande og er i dag en international koncern med en medarbejderstab på ca. 12.000. Men drømmen er endnu ikke blevet opfyldt. Lars Larsen har en ny vision om, at virksomheden skal vokse fra 1200 til omkring 2500 butikker inden for 10 år og helst før. JYSK skal være en verdensomspændende virksomhed som de kendte koncerner IKEA og H&M. Virksomhedens mål er fortsat vækst, og den er således ved at indtage de store markeder som England, Rusland og Kina.

Fremtiden er sikret. Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, arver 50,1 procent af virksomheden, mens datteren, Mette, arver 49,9 procent.

Fakta

Lars Larsen


Virksomhed
Grundlægger af JYSK

Formue
20,2 milliarder kroner

Branche
Detailbranchen

Hovedsæde
Sødalsparken 18, 8220 Brabrand

Bopæl
Silkeborg

Web
www.jysk.com
Hovedsæde
Se hovedsædet