aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Leonard Cohen

Leonard Cohen. Foto: Casper Dalhoff

Den 6. juni 2008 henrykkede den canadiske sanger og poet både publikum og anmeldere i Aarhus. Tre timer til seks stjerner.

Leonard Norman Cohen er født i 1934 og er fra Quebec i Canada. Cohens talenter spænder bredt og han kan således kalde sig singer-songwriter, digter and forfatter.

Cohen flyttede til USA i 1967 for at gøre karriere som folkesanger og sangskriver. Hans første album, Songs of Leonard Cohen udkom også i 1967. Det var for mørkt til at blive en kommerciel succes, men lagde grundstenen for Cohens kultstatus i England. Cohens første sange fra tresserne var influeret af europæisk folkemusik, men i halvfjerdserne eksperimenterede han både andre genrer såsom pop.

Temaerne i hans tekster breder sig over temaer som religion, isolation, seksualitet og personlige forhold. Cohen turnerede i Amerika og Europa i tresserne og halvfjerdserne og holdt sågar en koncert i Israel under Yom Kippur krigen.

I 1988 udsendte Cohen albummet ’I’m Your Man’, hvilket var meget forskelligt fra hans tidligere musik, idet der var brugt synthesizere og masser af humor i teksterne. Titelnummeret samt ’First We Take Manhattan’ blev nogle af hans mest populære numre.

I halvfemserne figurerer Cohens musik blandt andet til film, og hans tekster omhandler politiske emner såsom racismeproblemer i USA. I midten af halvfemserne begynder Cohen at interessere sig for Buddhisme, hvilket udmunder i at han tilbringer fem år som munk i et zen buddhistisk kloster.

I 2001, dukker Cohen igen op til overfladen med albummet ’Ten New Songs’. I 2004 udgiver han et album, ’Dear Heather’, som er et af hans ’lyseste’ plader.
I 2008 drager Cohen på turné igen for første gang i 15 år – mange mener, at det er af nød, da hans eks-manager havde tiltusket sig 5 millioner dollars fra hans pensionsopsparing.

I marts 2008 fik Leonard Cohen tildelt en plads på den betydningsfulde amerikanske Rock and Roll Hall of Fame.

Fakta

Koncert i Århus Rådhus Park, 6/7 2008

Første udgivelse: 1967