aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Tema: Milliardærer i Østjylland 2009

Sofia Wraber


Otte personer med tilknytning til Østjylland har status som milliardærer. Det fremgår af Berlingske Nyhedsmagasins årlige liste over de rigeste i Danmark. Deres hverdag er præget af biler i luksusklassen, egen golfbane og et gods eller to. Men hvem er de, og hvordan har de tjent deres formuer? Vi bringer her en række portrætter af de velhavende herrer.

Troels Holch Povlsen - læs mere.
Troels Holch Povlsen
37,4 milliarder
Med en formue på 37,4 milliarder kroner er Troels Holch Povlsen den rigeste i Østjylland og den anden rigeste i hele Danmark. Han har tjent sin formue på modetøjskoncernen Bestseller.
Læs mere.
Niels Due Jensen - læs mere.
Niels Due Jensen
29,1 milliarder
Niels Due Jensen er nummer to på listen over de rigeste østjyder med en formue på 29,1 milliarder kroner. Niels Due Jensen er i dag ejer af pumpekoncernen Grundfos.
Læs mere.
Lars Larsen - læs mere.
Lars Larsen
20,2 milliarder
Lars Larsen har haft et godt år. Hans formue er steget fra 16,8 mia. kroner til 20,2 mia. kroner. Det placerer eneejeren af JYSK på en 3. plads på listen over østjyske milliardærer.
Læs mere.
Niels Aage Kjær - læs mere.
Niels Aage Kjær
3,8 milliarder
En af de mere anonyme milliardærer er Niels Aage Kjær. Han er uddannet maskinarbejder og produktionsingeniør. Hans 3,8 milliarder kroner stammer fra et familiefortagende, som fik vokseværk. Læs mere.
Peter Halvorsen - læs mere.
Peter Halvorsen
3,6 milliarder
Nummer fem på listen over de rigeste østjyder er Peter Halvorsen. Han ejer Essex A/S. Han er selvlært ejendomsinvestor og har især fokus på boligejendomme.
Læs mere.
Peter Bohnsen - læs mere.
Peter Bohnsen
2,9 milliarder
Peter Bohnsen er ny på listen over østjyske milliardærer, hvor han indtager en 6. plads. Hans formue stammer fra salget i 2007 af det århusianske rederi Unifeeder.
Læs mere.
Karsten Ree - læs mere.
Karsten Ree
2,1 milliarder
Med salget af Den Blå Avis i 2008 kan Karsten Ree nu kalde sig milliardær. Han er på 7. pladsen på listen over østjyske milliardærer.
Læs mere.
Thorkil Svendsen Andersen - læs mere.
Thorkil Svendsen Andersen
1,8 milliarder
På 8. pladsen over østjyske milliardærer er den mere ukendte Thorkil Svendsen Andersen. Han har optjent sin formue gennem forskellige virksomheder. En af dem er Frode Laursen A/S, som har hovedkontor i Hinnerup ved Århus.
Læs mere.
Milliardærboblerne
1. John Hanssen
0,9 milliarder

2. Karl Peter Korsgaard Sørensen
0,8 milliarder

3. Christian Stadil
0,7 milliarder

4. Poul-Jørn Lindberg
0,7 milliarder

5. Ib Nymark Hegelund
0,7 milliarder

6. Lars Grundtvig
0,6 milliarder

7. Bendt Wedell
0,6 milliarder

8. Aksel Hjorth Jensen
0,5 milliarder

9. Morten Kristoffer Larsen
0,5 milliarder
Fakta
Hvert år laver Berling-ske Nyhedsmagasin en liste over de 50 rigeste personer i Danmark. Derudover laver de en liste over milliardærboblerne nr. 1-50. Tallene i listerne er ikke eksakte for-muer, men de bedst mulige skøn efter omfattende research på ejerforhold og regnskabstal for 1500 selskaber.