aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Attraktion

Mindeparken. Foto: Ole Lind
Mindeparken. Foto: Ole Lind

Mindeparken

Mindeparken er et rekreativt område for alle, unge som gamle. Det er stedet, hvor aahusianerne tager ud med familie og venner, udstyret med madkurv og alskens legetøj.

Parken blev indviet den 25. juli 1925 af Kong Christian den 10. Oprindeligt skulle parken være samlingssted for udenlandsdanskere, når de var på besøg i hjemlandet. Planen fik dog ikke rigtig fodfæste, bl.a. fordi Rebild-festerne ved Rold Skov fik så stor tilslutning.

I Mindeparken er opført et monument over faldne danskere i 1. verdenskrig. Monumentet er lavet af billedhuggeren Axel Poulsen og arkitekt Axel Ekberg. Det er en cirkelformet gård omkranset af en kalkstensmur med store relieffer og navnene på 4140 faldne fra krigen indhugget.

Ud over monumentet og et frodigt stort græstæppe byder Mindeparken på Rømerhaven, en smuk anlagt have med spejlbassin, stenpartier og små bede, Donbækhusene, bygget i midten af 1800-tallet som tjenesteboliger for herregården Marselisborg og bag disse et område med store ege- og bøgetræer og gamle rododendronblomster som underbevoksning.


Fakta
Mindeparken
Den sydlige del af Aarhus mellem Kongevejen, Carl Nielsens Vej, Oddervejen og Strandvejen.
Monumentet i Mindeparken. Klik for at se billedet i stort format.
Monumentet i Minde-parken. Foto: Ulrich Borch
Monumentet i Mindeparken. Klik for at se billedet i stort format.
Monumentet i Minde-parken. Foto: Ole Lind