aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Søg bolig
Søg bolig på BoligPortal.dk
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Afbudsrejser
afbudsrejser24.dk - Find afbudsrejser, charterrejser og hotel
Find afbudsrejser, charterrejser, og hotel på Danmarks største afbudsrejse portal afbudsrejser24.dk.

Attraktion

Moesgård Museum. Klik for at se billedet i stort format.
Modelfoto af det nye Moesgård Museum.

Moesgård Museum

Moesgård Museum er et lokalmuseum og museum for arkæologi og etnografi. Det er landets største kulturhistoriske provinsmuseum og har til huse på herregården Moesgård syd for Aarhus i udkanten af Marselisborgskoven.

Museets største attraktion er Grauballemanden, et mere end 2000 år gammelt moselig. Han er det eneste fuldstændigt bevarede moselig fra jernalderen. Grauballemanden er en del af museets permanente udstilling, der foruden ham rummer afsnit for 'Danmarks stenalder', 'Illerup Ådal' og 'Runestensamlingen'.

Hovedparten af de arkæologiske samlinger er danske, men museet råder også over en større arkæologisk samling fra Bahrain og andre lokaliteter omkring Den Arabiske Golf. Foruden de omfattende samlinger har museet en oldtidssti med rekonstruerede oldtidshuse og gravmonomenter.

Moesgård Museum har et tæt samarbejde med Institut for Arkæologi, Antropologi og Lingvistik ved Aarhus Universitet, som delvist har til huse på Moesgård.

Moesgård Museum udbygges i øjeblikket. På grund af forberedelser og overflytning til en ny museumsbygning er udstillingerne lukket i perioden 1. oktober 2012 til åbningen den 11. oktober 2014.

Udstillingerne i det nye bygningskompleks på 16.000 kvm vil beskæftige sig med museets primære arbejdsområder: Danmarks oldtid og middelalder, etnografi og Den Arabiske Golf. Der indrettes også et særudstillingslokale til store satsninger.
Fakta
Moesgård Museum
Moesgård Alle 20, 8270 Højbjerg
Moesgård Museums gamle hovedbygning. Klik for at se billedet i stort format.
Moesgård Museums gamle hovedbygning. Foto:Lars Krabbe