aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Attraktion

Det nye Moesgaard Museum. Foto: Gregers Tycho
Det nye Moesgaard Museum. Foto: Gregers Tycho.

Moesgård Museum

Moesgaard Museum er et lokalmuseum og museum for arkæologi og etnografi. Det er landets største kulturhistoriske provinsmuseum.

I oktober 2014 indviede museets dets nye udstillingsbygning. Bygningen er tegnet af Henning Larsens Architects og har tiltrukket sig stor opmærksomhed fra både ind- og udland. Museet er en attraktion både i kraft af sin arkitektur, sine udstillinger og på grund af sine smukke og nænsomme placering syd for Aarhus i udkanten af Marselisborgskoven.

Det nye Moesgaard Museum tilbyder publikum en kulturhistorisk museumsoplevelse i international klasse med arkæologiske og etnografiske udstillinger. Skiftende særudstillinger vil desuden præsentere verdens fornemmeste kulturarv.

Museets 750 m2 store foyer leder publikum rundt mellem oplevelserne – op ad trappen til den etnografiske udstilling, ind i den skiftende særudstilling eller ned til de arkæologiske udstillinger om Danmarks oldtid, hvor en loftshøjde på 12 meter gør det muligt at formidle i helt nye dimensioner. På trappen møder man hele sin evolotionære familie i form af syv rekonstruerede menneskearter. Fra den 3.2 mio år gamle Lucy fundet i Etiopien til Koelbjergkvinden fra stenalderen – den ældste kvinde fundet i Danmark.

Museet samarbejder med Aarhus Universitet om forskning og undervisning indenfor forhistorisk arkæologi, middelalderarkæologi, antropologi, orientalske studier med flere. Undervisningen foregår i vid udstrækning i den nyrenoverede nordfløj af herregården, hvor Moesgaard Museums tidligere udstillinger lå.

Museet har sin egen afdeling for konservering og naturvidenskab, som også løser specialopgaver for andre museer.
Fakta
Moesgaard Museum
Moesgård Alle 20, 8270 Højbjerg
Moesgård Museums gamle hovedbygning. Klik for at se billedet i stort format.
Moesgård Museums gamle hovedbygning. Foto:Lars Krabbe