aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Museum

Foto: Casper Dalhoff
Den Gamle By. Foto: Casper Dalhoff

Med en bred vifte af udstillinger indenfor kultur-, kunst-, natur- og videnskab sætter museerne ikke kun vores fortid, men også vores nutid og fremtid på dagsordenen. Blandt de mest besøgte museer i området er Den Gamle By, Moesgård Museum og Aarhus Kunstmuseum.

Kultur

Den Gamle By

Den Gamle By

Den Gamle By er Aarhus mest besøgte seværdighed. Det er et levende musem, et billede af livet som det var i de gamle købstæder.
Moesgård Museum

Moesgård Museum

Moesgård Museum er et lokalmuseum og museum for arkæologi og etnografi. Vikingemuseet og Odder Museum hører som udstillingssteder under Moesgård Museum.
Kvindemuseet i Danmark

Kvindemuseet i Danmark

Kvindemuseet er et specialmuseum om kvinders liv og virke i den danske kulturhistorie.
Museum Ovartaci - Psykiatrisk Historisk Museum

Museum Ovartaci - Psykiatrisk Historisk Museum

Museum Ovartaci er både et psykiatrisk-historisk museum og et kunstmuseum. På Psykiatrisk Historisk Museum findes en omfattende samling af bl.a. tidstypiske møbler fra 1., 2. og 3. forplejningsklasse, køkkentøj, lægeinstrumenter, patientarbejder og værktøj fra hospitalets værksteder.
Antikmuseet

Antikmuseet

Museets samling består af mere end 500 gipsafstøbninger og 4000 originalgenstande fra hele middelhavsområdet, dækkende en periode fra den tidlige bronzealder til romersk kejsertid.
Besættelsesmuseet i Århus

Besættelsesmuseet i Århus

Museets formål er at dokumentere og informere om besættelsestiden i og omkring Aarhus under den 2. verdenskrig i årene 1940 til 1945.
Vikingemuseet

Vikingemuseet

Vikingemuseet ligger i kælderen under Nordea på Skt. Clemens Torv. Tre meter under gadeniveau lige der hvor man har fundet lille udsnit af vikingernes Aarhus.
Spejdermuseet Århus

Spejdermuseet Århus

Museum og arkiv for de lokale afdelinger af Det Danske Spejderkorps, De grønne pigespejdere, KFUM-Spejderne og Sct. Georgs Gilderne.
Udstillinger

Kunst

ARoS Aarhus Kunstmuseum. Foto: Gregers Tycho

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS er ét af Nordeuropas største kunstmuseer og er med Olafur Eliassons permanente kunstværk Your Rainbow Panorama på toppen efterhånden et ikon for Aarhus.
Dansk Plakatmuseum

Dansk Plakatmuseum

Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By er Danmarks eneste museum udelukkende for plakater.
Museum Ovartaci

Museum Ovartaci - Kunstmuseet

Museum Ovartaci er både et psykiatrisk-historisk museum og et kunstmuseum. Alle kunstværker er skabt af kunstnere med sindslidelser, hvoraf langt de fleste har været indlagt på hospitalet

Natur

Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum er Danmarks næststørste af sin art med over 19 mio. dyr i sine samlinger. Naturhistorisk Museum ejer Molslaboratoriet i Mols Bjerge.
Steno Museet

Steno Museet

På Danmarks videnskabshistoriske museum kan du gå på opdagelse i udstillinger om natur- og lægevidenskabernes kulturhistorie.
Væksthusene i Botanisk Have

Væksthusene

I Væksthusene i Botanisk Have kan man gå på opdagelse i fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter.
Science Museerne

Science Museerne

Science Museerne er en del af hovedområdet Science and Technology ved Aarhus Universitet og omfatter Steno Museet og Herbariet i Universitetsparken, Væksthusene i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet i Højbjerg.
Nyheder
29-06-2016 kl. 08:28
18-06-2016 kl. 09:23
01-06-2016 kl. 08:49
01-06-2016 kl. 08:35
29-05-2016 kl. 09:10

Relevante links

Sponsor
Link til BioCitys og Metropols website kino.dk
Vejviseren
Find virksomhed