aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Store projekter

Navitas Park

Navitas Park skal bl.a. være med til at tiltrække studerende, ingeniører, teknikere og virksomheder til Danmark. Foto: Casper Dalhoff
Ingeniørhøjskolen, INCUBA Science Park og Århus Maskinmesterskole indgår alle i det fælles byggeri, der bliver placeret centralt på De Bynære Havnearealer og får navnet Navitas Park – prisen bliver på omkring 800 mio. kr.

Skal tiltrække studerende, ingeniører, teknikere og virksomheder

Både Århus Kommune og Region Midtjylland yder økonomisk støtte til projektet. Det var tilbage i 2007, at den århusianske tænketank, der blev etableret i efteråret 2006, foreslog, at der skulle etableres et innovationscenter for energi.

Målet er bl.a., at udenlandske forskere og studerende får øjnene op for Danmark som en vindenergination. En stærk og målrettet markedsføring skal være med til at tiltrække studerende, ingeniører, teknikere og virksomheder til Danmark.

Byggeriet påbegyndes i 2011

Forbilledet er it-bydelen Katrinebjerg, hvor Århus Universitet har sine it-relaterede uddannelser samlet. Navitas Park skal være et erhvervsrettet innovations- og uddannelsescenter, som påbegyndes i efteråret 2011. De 35.000 etagemeter er fordelt på 6 etager og skal være klar i 2013. I begyndelsen af 2009 skal projektet i udbud. Projektet er derfor stadig i en begyndende udviklingsfase.
Relevante links

Navitas Parks hjemmeside
En bred kreds af aktører på tværs af industri, uddannelse, forskning og udvikling samt offentlige myndigheder med base i det midtjyske har som ambition at få etableret et innovationscenter kaldet Navitas Park

Fra De Bynære Havnearealers hjemmeside
Siden indeholder informationer om idéen bag projektet samt et oversigtskort

Pressemeddelelse fra Borgmesterens Afdeling
Tænketank foreslår et nyt energi-innovationscenter
Hovedpunkter
Bliver placeret centralt på De Bynære Havne-
arealer.

Pris er ca. 800 mio. kr.

Århus Kommune og Region Midtjylland yder støtte til projek-
tet.

Forbilledet er it-bydelen Katrinebjerg.

Skal stå færdig i 2013.

Navitas er latin og betyder energi og iver.