aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Milliardærer i Østjylland
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Tema: Milliardærer i Østjylland 2009

Foto: David Bering.
Foto: David Bering.

AVK - et familiefortagende

En af de mere anonyme milliardærer er Niels Aage Kjær. Med en formue på 3,8 milliarder kroner indtager han i år fjerdepladsen over de rigeste østjyder. Han er uddannet maskinarbejder og produktionsingeniør. Hans 3,8 milliarder kroner stammer fra et familiefortagende, som fik vokseværk.

Niels Aage Kjær overtog et maskinværksted med fire ansatte efter sin fars død i 1970. Faderen, Aage V. Kjær, havde i 1941 åbnet maskinværkstedet.

I dag hedder det Aage V. Kjærs Maskinfabrik (AVK Holding) og er på verdensplan en af de førende producenter af ventiler til vand, gas og kloakering.

Opfindelsen af en skydeventil var første skridt på vejen, hvorefter AVK blev grundlagt. Allerede få år efter grundlæggelsen blev produktet eksporteret til flere lande i Skandinavien og Europa. Samtidig åbnede AVK en fabrik i England og senere i USA, Saudi Arabien, Polen, Australien og Polen.

Fremtiden
Der er i dag produktionsselskaber, salgsselskaber og licenstagere i mere end 50 lande verden over, hvilket indikerer AVKs stærke position på verdensplan. Koncernens hovedsæde ligger i Galten uden for Århus, og virksomheden tæller 2000 ansatte.

Niels Aage Kjærs fremtidsplaner for virksomheden er klare. AVK skal i løbet af de næste fem år være størst i verden på produkter til vandforsyninger. Det vil være med til at skabe endnu flere arbejdspladser i Galten.
Fakta

Niels Åge Kjær


Virksomhed
Grundlægger af AVK International

Formue
3,8 milliarder kroner

Branche
Maskinindustri

Hovedsæde
Bizonvej 1, Skovby, 8464 Galten

Bopæl
Silkeborg

Web
www.avk.dk
Hovedsæde
Se hovedsædet