aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhed
Nørreportkrydset i Aarhus
Nørreportkrydset er et kryds med mange trafikanter til og fra Molslinjen. Derfor forventer man også store trafikale udfordringer, når Letbanen skal føres igennem krydset. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen

Nu starter vejarbejdet i Nørreportkrydset

19-05-2016 kl. 08:10

Fra onsdag aften og det næste halve år vil der blive arbejdet intensivt i området ved Nørreportkrydset og Østbanetorvet. Det udfordrer trafikken.

Trængslerne i morgentrafikken synes ikke at forsvinde foreløbigt. Fra onsdag aften og det komme halve år vil vejarbejde finde sted ved Nørreportkrydset og Østbanetorvet. Der er tale om ledningsarbejde samt større anlægsprojekter på og omkring Aarhus Ø, som skal gøre det muligt at køre med Letbanen i 2017.

Det skriver Center for Byens Anvendelse i en pressemeddelelse.

I planlægningen af arbejdet er der lagt vægt på, at trafikken kan komme igennem i Nørreportkrydset i hele perioden. Det er især hensynet til Mols-Liniens kunder, Bestseller, Navitas og beboerne i området, der blevet prioriteret højt. Men det betyder omvendt, at trafikanter på Skovvejen fra uge 21-45 vil blive påvirket, og det gælder især trafikanter med kurs mod centrum.

»Det er uundgåeligt, at trafikken bliver påvirket, når vi arbejder med flere store projekter i det samme område. Tidsplanen er udarbejdet, så trafikanterne bliver generet mindst muligt, og vi har af samme grund fået godkendelse til at arbejde om aftenen og i weekender. Vi anbefaler dog, at de trafikanter, der har mulighed for det, benytter alternative ruter i hele perioden,« siger anlægschefen i Center for Byens Anvendelse, Trine Buus Karlsen.

Geografisk overblik og tisplan for vejarbejdet. Ilustration: Aarhus Kommune


Uge 20-25: Nørreportkrydset

I denne periode vil der kun være ét spor åbent på strækningen mellem Nørreportkrydset og Mejlgade i nordgående retning.

Uge 22-25: Skovvejen lukkes delvist

Skovvejen lukkes i indadgående retning ved Nørreportkrydset.

Uge 26-34: Skovvejen lukkes helt

Skovvejen lukkes helt fra Østbanetorvet til Hjortholmsvej. Arbejdet foregår henover sommeren, hvor færrest muligt trafikanter bliver generet, men det bliver nødvendigt for trafikanter at benytte alternative ruter.

Uge 35-45: Nørreportkrydset

I denne periode udlægges Letbane-skinner i krydset. Der bliver lige nu arbejdet på detaljeplaner for arbejdet, hvor der vil blive taget mest mulig hensyn til trafikken.

 

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Annonce