aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Koncerter i Aarhus
Der øves på sommeroperaen Lænker
Aarhus Sommeropera løftede onsdag sløret for sin nye forestilling, der har premiere i august. På scenen er bl.a. Stina Schmidt og Valdemar Villadsen. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

En sommerlig opera om kærlighed, frihed og ansvar

19-05-2016 kl. 09:30

Aarhus Sommeropera er gået i gang med at øve på sin nye forestilling, ”Lænker”.

Opera

Lænker

Aarhus Sommeropera, Helsingør Theater i Den Gamle By, 27. august - 3. september 2016

Læs også Aarhus Sommeropera opfører stykke om dreng i lænker

Er kærligheden en kraft, der binder, eller en kraft, der sætter fri?

Det er et af de spørgsmål, som stilles i Aarhus Sommeroperas nye forestilling, ”Lænker”, der har premiere den 27. august, men som allerede nu er begyndt at tage form i Helsingør Theater i Den Gamle By.

Som i en rigtig opera er der en, der dør, men ellers er forestillingen sat sammen af forskellige musikgenrer.

»Noget af musikken læner sig op ad musicalgenren, andet er hardcore moderne musik,« siger David Riddell, som er kunstnerisk leder af sommeroperaen.

Det er operasangeren Jens Krogsgaard, som allerede i 1996, da han sang ”Anatomisk Opera” på Den Jyske Opera, blev opmærksom på librettoen, der var skrevet af forfatteren Sanne Bjerg.

Holdt i lænker

Han undersøgte, hvad hun ellers havde skrevet, og faldt over bogen ”Papayapassionen”, hvor forfatteren har taget udgangspunkt i en avisnotits om en dreng, der i 17 år blev holdt i lænker til et papayatræ.

»Den kunne der godt blive en forestilling ud af,« tænkte han dengang, og for fire år siden besluttede han at gøre noget ved det.

Han kogte det ned til en mindre historie og flyttede scenariet til Sydeuropa, og nu har han som instruktør og librettist sammen med komponisten Svend Hvidtfelt Nielsen skabt et musikdramatisk værk til den aarhusianske sommeropera.

”Lænker” er stadig en historie om en dreng, der lever sit liv bundet til et træ i sin bedstemors gård. Det er almindeligt kendt i det omgivende samfund, men det er accepteret, fordi bedstemoderen, der er en velhavende kvinde, som nærer stor kærlighed til sit barnebarn, har overbevist alle om, at hans fangenskab er et resultat af en profeti, der lover lykke og velstand, så længe han sidder der.

»Det er ikke en forestilling om religion, men om, at selv urimelige eller uhyrlige handlinger ofte retfærdiggøres af religion,« siger Jens Krogsgaard.

Valdemar Villadsen, Ulla Kudsk Jensen, Jens Bruno Hansen, Stina Schmidt og Jesper Mikkelsen synger rollerne, mens David Riddell dirigerer Randers Kammerorkester.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Dagens highlights
fredag 23. jun. 2017

Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Årets highlights
Highlights i Aarhus
Der sker noget for enhver i Aarhus hele året. Se Highlights.
Seneste nyt
24-08-2016 kl. 15:37
24-08-2016 kl. 12:17
Annonce