aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Udstillinger og messer i Aarhus
Skuespillerne Daniele Balconi og Alberto Rama Iglesias samt instruktør Stinus Morell Vithner i forbindelse med optagelserne af gladiatorkampene til Moesgaard Museum
I Filmbyens studio to har man optaget gladiatorkampscener. Filmen skal bruges til Moesgaard Museums store gladiator-udstilling, der åbner den 22. april. Fra venstre ses skuespillerne Daniele Balconi og Alberto Rama Iglesias samt instruktør Stinus Morell Vithner. Foto: Jan Dagø

Museum vil vise gladiatorkampe

17-02-2016 kl. 09:13

Moesgaard Museum vil med autentiske gladiatorkampe rykke publikum helt tæt på museets nye udstilling.

Udstilling

Gladiator – Colosseums helte

Moesgaard Museum, 22. april -11. september 2016

Som et led i udstillingen har museet i en række dage filmet gladiatorkampe, der skal vises for publikum.

Udstillingen rummer 209 indlånte genstande fra italienske museer og institutioner.

Læs også
Nytårskur med gladiatorer og kamplystne vikinger

I Filmby Aarhus’ studie to står Stinus Morell Vithner med opsmøgede bukser og vifter med armene i bare tæer i sandet.

»Kan vi øve den her et par gange? Det skal gå lidt hurtigere. One more time. A bit faster. Vi tester. Værsgo.«

Et par meter foran ham står en kampdommer og to muskuløse mænd med net, skjold og sværd. De gør klar til en fiktiv slåskamp på Vithners ordre, mens adskillige kamerafolk, grafikere og assistenter er placeret i en halvbue omkring dem.

Fokus er rettet mod dem, skuespillerne, spanske Alberto Rama Iglesias og italienske Daniele Balconi, der er hentet til Aarhus for at spille gladiatorer.

Det er lidt obskurt. På kun ganske få sekunder kan man forlade vinterens regn og grålige nuancer ved havnen i Aarhus for derefter at træde ind i et oplyst filmstudie med en stor green screen, sand overalt på gulvet, Queens ”We Will Rock You” i højttalerne og halvnøgne sydeuropæiske mænd, der trasker lidt hvileløst rundt.

Vil vise verdens kulturskat

Men det giver mening i et større billede, for bag M2Films produktion af en romersk gladiatorkamp står Moesgaard Museum med et brændende ønske om at skabe den autentiske indgang til museets kommende udstilling ”Gladiator – Colosseums helte”, der åbner i april.

»Vi har med det nye, store udstillingsrum på Moesgaard Museum sat os for, at vi hvert år gerne vil have en stor blockbuster-udstilling og vise nogle af verdens store kulturskatte,« siger museumsinspektør Pauline Asingh, der har placeret sig lige bag instruktøren, hvor hun med stor indlevelse følger optagelserne.

En af kampscenerne, som indgår i filmen. Foto: Jan Dagø

Lærred på 25 meter

Fire kampe skal optages og bruges til en slags digitalt teater, der skal vises på museets 25 meter brede filmlærred under udstillingen. Otte projektorer skal vise filmen, der skal give publikum en oplevelse af at stå midt i Colosseum i Rom, der var en af de arenaer, som gennem mere end 700 år var scenen for et drabeligt skue og blodbad af ofrede mænd og vilde dyr serveret for folket.

»Når du får historierne om gladiatorerne, skal du ikke alene se de flotte hjelme og de flotte våben, men der skal saft og kraft og kød og blod med. Det blev meget hurtigt en stor drøm for os, vi skulle have publikum helt tæt på, så de oplevede kampene lige foran sig,« siger Pauline Asingh.

Udstillingen rummer 209 indlånte genstande fra italienske museer og institutioner som bl.a. Colosseum, Napoli, Bologna og Pompeji.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Dagens highlights
fredag 23. jun. 2017

Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Årets highlights
Highlights i Aarhus
Der sker noget for enhver i Aarhus hele året. Se Highlights.
Seneste nyt
24-08-2016 kl. 15:37
24-08-2016 kl. 12:17
Annonce