aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Udstillinger og messer i Aarhus
Modebilleder
Den 18. juni kl. 15 åbner Kvindemuseet i Danmark udstillingen På Mode, som udforsker modens betydning for kvinders liv igennem det 20. århundrede. PR-fotos

Udstilling om mode på Kvindemuseet

14-06-2016 kl. 16:24

I det 20 århundrede har mode været med til at definere kvindeidealet på godt og ondt. I en ny udstilling på Kvindemuseet udforsker modens betydning for kvinders liv.

Udstilling

På Mode

Kvindemuseet, 18. juni 2016

Moden smelter sammen med kulturhistorien i Pernille Kaabs historiebevidste designs. Hun blotlægger gennem sit afgangsprojekt fra Designskolen Kolding, nogle af de usynlige lag i modehistorien, som ofte er skjult i modens glamourøse glansbilleder.

Med inspiration i 1900-tallets silhuetter gentænker hun hvert årti i det 20. århundrede. De skiftende tendenser i moden siger nemlig meget om kvinders liv og vilkår gennem tiderne.

I det 20 århundrede har mode været med til at definere kvindeidealet på godt og ondt. Kvinder har måttet ligge under for moden og finde vej til at udtrykke identitet, status, fangenskab og frihed igennem deres daglige påklædning.

Vi beslutter, om det betyder noget for os, hvad andre tænker om vores fremtoning, om vi gerne vil fremstå på en bestemt måde, om vi vil passe ind eller skille os ud. Vi forholder os til beklædning hver dag. Måske derfor er mode så meget på mode.

 

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Dagens highlights
fredag 23. jun. 2017

Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Årets highlights
Highlights i Aarhus
Der sker noget for enhver i Aarhus hele året. Se Highlights.
Seneste nyt
24-08-2016 kl. 15:37
24-08-2016 kl. 12:17
Annonce