aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Udstillinger og messer i Aarhus
Christiania - udstilling i Den Gamle By
Fristaden er flyttet ind i Den Gamle By. Foto: Joachim Ladfoged.

Christiania på plakaten

01-07-2016 kl. 10:04

Dansk Plakatmuseum åbner i dag en stor udstilling med 150 plakater om fristaden Christiania. Udover plakaterne står der bl.a. også den eneste tilbageværende originale hashbod i Danmark.

Udstilling

Christianias plakater

Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By, 1. juli 2016 - 3. januar 2017

Fra den 1. juli til den 3. januar 2017 udstiller Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By plakater fra fristaden Christiania. En udstilling, der med plakaterne som talerør belyser fristadens eksistens, udvikling og idealer.

Plakaterne er en vigtig kilde til belysning af livet i fristaden. Samtidig rummer mange af dem en fængende kunstnerisk kvalitet.

Christiania har alle dage været en sten i skoen på samfundet, lige fra de første kaotiske år, over prædikatet som ”socialt eksperiment” i 1973 til udskrivelsen af Folkeaktier til frikøb af staden i 2011.

På den anden side betragtes stedet også med nysgerrighed og varm interesse for sin frækhed, sit mod og sit kreative miljø. Og for dem der bor dér og har deres hverdag og liv i staden, er det naturligvis en helt anden sag igen.

Så på trods af at Christiania i sine samfulde 45 leveår har lagt arm med sine omgivelser, så består staden mod alle odds.

Udover plakater kan gæster også se to forskellige Christiania-cykler, dragter fra stedets pigegarde og de særlige Christianiamønter og -frimærker. Og en orignal hashbod. Da udstillingen blev planlagt, var der netop blevet taget en hashbod ned på Christiania, da hashsælgeren havde forbrudt sig mod de interne regler. Den blev så taget med på udstillingen i Aarhus. I mellemtiden er Pusherstreet blevet revet ned af politiet, og alle boder skåret til pindebrænde. Derfor kan Aarhus og Den Gamle By prale af at have den eneste hashbod, der er tilbage, stående på udstillingen.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Dagens highlights
fredag 23. jun. 2017

Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Årets highlights
Highlights i Aarhus
Der sker noget for enhver i Aarhus hele året. Se Highlights.
Seneste nyt
24-08-2016 kl. 15:37
24-08-2016 kl. 12:17
Annonce