aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Udstillinger og messer i Aarhus
Bâtiment på Bispetorvet
Onsdag morgen begyndte håndværkere at installere den argentinske kunstner Leandro Erlichs værk Bâtiment på Bispetorvet. Foto: Casper Dalhoff

Verden hænger med hovedet nedad på Bispetorvet

25-08-2016 kl. 08:25

Aarhus Festuge har hentet det verdensomrejste kunstværk Bâtiment til Bispetorvet i Aarhus.

Onsdag morgen begyndte håndværkere at installere den argentinske kunstner Leandro Erlichs værk Bâtiment på Bispetorvet, og der gik ikke lang tid, før det synsbedragende kunstværk havde trukket opmærksomhed til sig.

”I morges havde vi en der stod deroppe, som troede vores tømrer var ved at falde ned,” siger en af håndværkene og peger mod trapperne til strøget.

Han er ved at lægge de sidste vinduer på facaden af værket som består af en bygningsfacade opført på jorden, der bliver projiceret op på en kæmpe spjejlkonstruktion hængt op på et stillads.

Opskriften på kunstværket lyder enkel, men effekten af det er altså, at så snart man træder ind på facaden og kigger op kan få indtrykket af, at kravle rundt som spiderman på en bygning.

Leandro Erlich opførte Bâtiment for første gang i Paris i 2004, og siden har han så rejst verden tynd med kunstværket til blandt andet Paris, Rom, Sydney, Buenos Aires og London.

Hver gang kunstværket rykkes til et nyt sted, rejser Leandro Erlich i forvejen for at få inspiration. Han tilpasser nemlig facaden i kunstværket til den ny det opføres i.

”Jeg rejste til Aarhus i marts for at kigge på arkitekturen, det er vigtigt at holde det i byens egen ramme,” forklarer Leandro Erlich, som især er blevet inspireret af Aarhus’ Latinerkvarter til installationen.

Leandro Erlich opførte Bâtiment for første gang i Paris i 2004, og siden har han så rejst verden tynd med kunstværket til blandt andet Paris, Rom, Sydney, Buenos Aires og London. Foto: Casper Dalhoff

Han vender hele tiden nakken rundt for at kigge på folkene, som kravler rundt på værket. En gammel mand er efter noget tilløb kommet op på værket, og har lagt sig midt på facaden med en pose under hovedet, mens han kigger op på sin afspejling.

Det er netop dét, Leandro Erlich selv synes bedst om ved kunstværket - når folk tager det til sig, og forandrer det ved at gå ind i det.

”Det er kunst, som man kan inddrage sig selv i. Det inviterer folk til se noget på en anderledes måde, og jeg er interesseret i at udfordre folks syn, på de ting vi tager for givet,” siger han og vender sig endnu en gang.

Facaden er blevet fyldt med mennesker, der lader sig forevige, mens det ligner de hænger på hovedet eller ned fra tagskægget i én arm.

Bâtiment åbner officielt i forbindelse med Aarhus Festuge den 26. august, men er altså allerede onsdag åbnet uofficielt. Værket tages ned igen 4. september.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |
Annonce
Annonce
Dagens highlights
fredag 23. jun. 2017

Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Årets highlights
Highlights i Aarhus
Der sker noget for enhver i Aarhus hele året. Se Highlights.
Seneste nyt
24-08-2016 kl. 15:37
24-08-2016 kl. 12:17
Annonce