aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Nyhedsvisning
Letbanetog
Her ses den ene af de to togtyper, der skal betjene Aarhus Letbane. Foto: Aarhus Letbane I/S

Produktionen af nye letbanetog er sat på skinner

17-03-2016 kl. 08:27

Stadler skruer nu op for produktionen af letbanetog til Østjylland.

Mens den første etape af Aarhus Letbane er ved at tage form, er produktionen af togene, der skal køre på skinnerne, gået i gang hos leverandøren Stadler i Tyskland og Schweiz.

Aarhus Letbane skriver i sit nyhedsbrev, at Stadler og eksperter fra både Aarhus Letbane og Midttrafik er i tæt dialog. Projektchef Jens Michael Toft, Aarhus Letbane, besøger således løbende Stadlers fabrikker og melder om høj kvalitet.

»Sideløbende med produktionen af de i alt 26 letbanetog gennemføres der inspektion og kvalitetskontrol af det udstyr, der skal monteres i vognene. Fra begyndelsen har kvaliteten været i top,« konstaterer Jens Toft.

Stadler skal levere to forskellige typer tog. Et sporvognstog, Tango, der primært skal køre på strækningen Grenaa-Aarhus H, og en sporvogn, Variobahn, der især skal køre på strækningen Odder-Aarhus H-Lisbjerg-Lystrup.

Kvalitetskontrollen er særligt omfattende, fordi Aarhus Letbane er den første af sin slags i Danmark. Derfor er det tyske firma VCDB, som har stor erfaring med at kvalitetssikre den type letbanetog fra Stadler og tidligere har assisteret Bergen Bybane med samme opgave, blevet hyret til at bistå med kvalitetskontrollen.

Togproducenten skruer nu op for produktionen af letbanetog til Østjylland.

»Stadler fremstiller en komplet sporvogn om måneden i Berlin, mens det tager to måneder at fremstille et komplet sporvognstog i Schweiz,« fortæller Jens Toft.

  Print artikel Print artikel Send artikel Send artikel | Tilbage |

Annonce

Annonce
Mest læste nyheder
Annonce