aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Milliardærer i Østjylland

Tema: Milliardærer i Østjylland

Østjyske milliardærer tog fejl

Østjyske milliardærer sagde, de ville komme styrket ud af finanskrisen. Status er nu, at deres virksomheder foretager massefyringer.

Af Eva Kristina Hindby Koszyczarek

Østjyllands tre rigeste personer har alle meldt ud, at de vil komme styrket ud af finanskrisen. I dag må to ud af de tre erkende, at krisen også rammer deres virksomheder. Kun JYSK slipper foreløbig for at fyre folk.

Historisk mange fyringer
I oktober 2008 meldte Bestseller-koncernen ud, at den vil vinde på finanskrisen og udnytte, at det bliver billigere at etablere nye detailforretninger. Krisen skulle styrke Bestseller. Status i dag er, at Bestseller for første gang i historien står over for massefyringer, hvor der skal afskediges 130 medarbejdere.

Hos Grundfos reagerede man også på krisen i oktober sidste år. Her meldte pumpekoncernen ud, at den øjeblikkeligt ville stoppe planerne om nye investeringer. Senere på året blev forventningerne til 2009 nedjusteret fra en vækst på 10 % til en nulvækst. Alligevel mente man ved Grundfos, at koncernen ville komme styrket ud af krisen. Den 26. januar 2009 meddelte adm. direktør Niels Møller Jensen dog, at koncernen må fyre 208 medarbejdere.

JYSK trodser krisen
For JYSK var regnskabsåret 2007/2008 det bedste i virksomhedens historie. I december 2008 annoncerede ejer af JYSK Lars Larsen, at han forventer det samme høje niveau i det nye regnskabsår. Han vurderer således, at JYSK kan trodse krisen. Den 15. januar 2009 udsendte JYSK en pressemeddelelse, hvori der står, at virksomheden søger historisk mange elever på grund af ekspansion, vækst og udvidelse.