aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Påskeferie i Aarhus

Foto: Anders Hede

Påskeferien byder på masser af arrangementer for både børn og voksne. Herunder finder du en liste over nogle af de største begivenheder plus et par gode links til sider, hvor du kan læse meget mere om påsken.

Koncerter
Til toppen
Johannespassionen

Johannespassionen

Aarhus Symfoniorkester, Sokkelund Sangkor fra København og medlemmer af Immortal Bach Ensemble Leipzig opfører under ledelse af en af vores førende Bach specialister, Morten Schuldt-Jensen, Bachs gennembrudsværk, Johannespassionen.
Musikhuset, Symfonisk Sal, tors/fre 26. og 27. marts kl. 19.30.

Bachs H-Mol Messe med Andreas Scholl

Bachs H-Mol Messe med Andreas Scholl

Aarhus Bachselskab fejrer sit 25-års jubilæum med en opførelse af J.H.S. Bachs H-Mol Messe i Aarhus Domkirke sammen med sangerne Andreas Scholl, Ditte Højgaard, Anna Wierød, Peter Lodahl og Jens Søndergaard samt Aarhus Domkirkes Kantori og vokalgruppen Concert Clemens. Aarhus Domkirke, onsdag 1. april, kl. 19.30.

Sami Yusuf i Musikhuset

Sami Yusuf

Sami Yusuf er en britisk sanger og sangskriver. Yusufs musik består primært af sange om islam og det at være muslim i dag. På kort tid er han blevet en meget populær figur i den islamiske verden. Time Magasine udråbte ham allerede i 2006 til at være "Islam's største rockstjerne". Musikhuset Aarhus, onsdag 1. april fra kl. 19.30.

Stabat Mater

Stabat Mater med Sct. Pauls Cantori

Sct. Pauls Cantori markerer Langfredagen med en stemningsfuld korkoncert. Programmet vil bl.a. indeholde G.P. da Palestrinas gribende "Stabat Mater", der beskriver Jomfru Marias smerte, da hun må se sin søn lide døden, Francis Poulencs fire påskemotetter og påskesalmer af Carl Nielsen. Sct. Pauls Kirke, fredag 3. april, kl. 15.

H.P. Lange duo i musikhuset

H.P. Lange duo

H..P. Lange er en af Danmarks få dedikerede bluesmen. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden midt-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i Norden, Europa og USA. Med sig til denne gratis koncert har han Paul Junior på bas.
Musikhuset Aarhus, fredag 3. april, kl. 13.

Musik i mørket

Musik i mørket

Musik i mørket er et stemningsmættet aften med Francois Couperins smukke vokalarrangement Leçons de ténèbres fremført af domkantor Carsten Seyer-Hansen, sopranen Anna Maria Wierød og mezzosopran Estrid Molt Ipsen og med oplæsning ved sognepræst Sabine Bech-Hansen. Aarhus Domkirke, fredag 3. april, kl. 22-23

Love Shop

Love Shop

I femten år har Love Shop haft sin egen niche i dansk popmusik. I 2014 udsendte Jens Unmack og co sit 10. studiealbum ved navn 'Kærlighed og Straf', som blev fulgt op med en efterfølgende turné. Som altid til både anmeldernes og publikums store begejstring.
Train, lørdag 4. april, kl. 21.

Rock i Ridehuset

Rock i Ridehuset

Ridehuset lægger igen i år gulv til den helt store rockoplevelse Langfredag i påsken. På scenen kommer Rammstein Jam og Kings Of Rock, to af Danmarks mest efterspurgte coverband og det aarhusianske liveband The White Dominos. Det bliver rock 'n' roll, når det er bedst. Ridehuset, fredag 3. april kl. 20.

Disco i Ridehuset

Disco i Ridehuset

Festen fortsætter lørdag i Ridehuset med et brag af en discofest. Fede80ere er på scenen og aftenens plader vendes af Mads Laumann, Claus Green, Maximov & Dürsi og som gæste dj: ingen ringere end Jørgen de Mylius.
Ridehuset, lørdag 4. april kl. 20.

Arrangementer og aktiviteter
Til toppen
Se hvad der er på ARoS

Udstillinger på ARoS

Udstillingen Formen – Farven – Fladen er en nytænkende iscenesættelse af de kunstværker fra ARoS faste samling, som karakteriseres ved at demonstrere billedkunstens fascination af det non-figurative. Særudstillingen åbner den 27. marts.
ARoS, kl. 10-17, onsdag 10-20.
Mere info om My Fair Lady på Aarhus Teater.

My Fair Lady på Aarhus Teater

Aarhus Teater har den 20. marts premiere på en af musicalverdenens helt store klassikere, My Fair Lady. I rollen som blomsterpigen Eliza, der skal lære at blive en dannet pige, ses Annette Heick.
Aarhus Teater. 20. marts - 2. maj.
Mere info om Påskeferien i Den Gamle By.

Påske med gæk og gode oplevelser

Bageren tænder op i den store ovn, isenkræmmeren pudser butiksvinduerne og præsteenken trækker i krinolinen og børn kan male påskeæg, klippe gækkebreve og lave bolsjer hver dag i påskeferien. Der bliver og glade påskedage i alle kvarterer i Den Gamle By.
Den Gamle By, 28. marts - 6. april, hver dag fra kl. 10-17.
EM i latinamerikanske danse

EM i Latin

Er du vild med cha cha cha, samba, rumba, pasodoble og jive? Og vil du mærke suset fra nogle af verdens bedste latindansere, så har du sikkert allerede sat kryds i kalenderen for lørdag den 28. marts, hvor Europamesterskaberne i Latin 2015 afvikles i Aarhus.
NRGi Arena. 28. marts kl. 10.30-16.00 & 19.30-23.30
Mere info om Kunsthal Aarhus.

Kunstnernes Påskeudstilling

KP, Kunstnernes Påskeudstilling, er en statsanerkendt, censureret udstilling, der hvert år giver etablerede kunstnere såvel som kunstnerspirer mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum. I år med soloudstilling af Jette Hye Jin Mortensen.
Kunsthal Aarhus. 29. marts - 14. maj.
Kejser Qin og terrakottahæren på Moesgaard Museum

Den første kejser – Kinas terrakottahær

Udstillingen vil præsentere 120 genstande fra kejser Qin Shihuangdi's gravkompleks og fra Qin- og Han-dynastiet. I udstillingen vil publikum blandt andet kunne opleve omkring 10 af de store terrakottafigurer i form af soldater, embedsfolk og heste, som blev fundet i kejsergrave.
Moesgaard Museum, 1. april - 30. september
Mere info om Påske på museet.

Påske på Naturhistorisk Museum

Uanset om solen skinner, bladene blæser eller frosten fryser fingrene, har Naturhistorisk Museum masser af spændende, sjove og lærerige aktiviteter for børn og deres voksne. Lige nu kan man blandt andet se særudstilling om ulve i Danmark.
Naturhistorisk Museum. Åbent alle ugens dag kl. 10-16.
Mere info om Aktiv Påskeferie i DGI-Huset.

Aktiv Påskeferie i DGI-Huset

Huset åbner for non-stop klatring, aktiviteter i springsalen, hoppeborg og hoppepude, lege og boldspils område for hele familien. Endvidere vil feriens program have specielle aktiviteter på enkelte dage. DGI-huset holder åbent hele påsken.
DGI-Huset, hver dag fra kl. 9-18 eller 9-20
Mere info om Tivoli Friheden.

Tivoli Friheden åbner

Tivoli Friheden åbner onsdag den 1. april midt i påskeferien. Kom ind for prøv alle forlystelserne, bl.a. Abekatten og Pariserhjulet og lær at køre bil i Bille Bys Køreskole, Frihedens nyeste forlystelse for de mindste.
Tivoli Friheden. Alle dage i påskeferien fra 1. - 6. april
AGF Fodbold

AGF mod FC Roskilde

AGF er - forhåbentlig - ved at nå de eftertragtede to oprykningspladser. Med en tredje plads og fem sejre i træk i skrivende stund ser det da nogenlunde lyst ud. Skærtorsdag i påsken tager de imod bundholdet FC Roskilde
Aarhus Stadion, 2. april kl. 19
Premierefilm
Til toppen
F for får

F for får

Animeret familiefilm om det kloge men drillesyge får Frode, som lever livet med sin flok hos bondemanden og den velmenende, men ineffektive, hyrdehund Bitzer. Men livet på gården er blevet lidt kedeligt, så Frode beslutter sig for en fridag.
Præmiere: 26. marts.

Læs mere om Hjem

Hjem

Jorden bliver overtaget af de selvsikre bøver, en fremmed race fra rummet. De leder efter et nyt hjem, så alle mennesker bliver flyttet rundt, mens bøverne har travlt med at omorganisere planeten.
Præmiere: 26. marts.

Mod Naturen

Mod Naturen

Norsk komedie, hvor man befinder sig inde i hovedet på Martin. Han er på en weekendtur i fjeldet, og man oplever alt han tænker på. Hans betragtninger om sig selv og andre er ucensurerede og spænder fra det banale til det eksistentielle.
Præmiere: 26. marts.

Læs mere om Mig ejer ingen.

Selma

Amerikansk drama, der fortæller historien om dr. Martin Luther King Jrs. historiske kamp for stemmeret til afro-amerikanere, samt en række dramatiske begivenheder, der ændrede Amerikas historie og det moderne begreb borgerrettigheder for altid.
Præmiere: 26. marts.

Læs mere om Skammerens datter

Skammerens datter

Dansk fantasyfilm instrueret af Kenneth Kainz baseret på en af de største internationale danske bogsucceser i mange år udspiller sig som et forrygende eventyr i en middelalderlig fantasyverden med drager og magi, konger og riddere, tyranni og mord.
Præmiere: 26. marts.

Læs mere om De små ting

De små ting

Islandsk drama og skæbnefortælling, der finder sted i Reykjavik 2006, og som fortæller tre menneskers historie. Deres veje krydses på godt og ondt i et samfund præget af grådighed og korruption.
Præmiere: 1. april.

Læs mere om Mommy.

Mommy

Canadisk drama om en dysfunktionel familie. En pågående, fræk, morsom og meget rørende skildring af forholdet mellem en enlig mor, Diane, og hendes store teenagedreng, Steve, der har ADHD og har svært ved at styre sig.
Præmiere: 1. april.

Tro og traditioner
Til toppen
Læs mere om påsken hos Folkekirken.

Påsken på Folkekirken.dk

Påsken strækker sig over dramatisk uge. Fra Palmesøndag, hvor Jesus ridder ind i Jerusalem og hyldes som konge - over den sidste nadver Skærtorsdag og korsfæstelsen Langfredag - til kulminationen Påskedag, hvor Jesus opstår og dagen efter viser sig for sine venner og disciple. Folkekirken.dk beskriver det hele både med tekst og web-tv.
Læs mere om påsken på kristendom.dk.

Påsken på kristendom.dk

Påsken regnes som kristendommens vigtigste højtid. Påsken er i sin oprindelse den jødiske fest pesach, hvor jøderne fejrer deres udfrielse af Egypten. For kristne er det imidlertid højtiden, hvor Jesu soningsdød og hans opstandelse fejres. På kristendom.dk finder du artikler, inspiration til påsken og meget mere.
Læs mere om påsken hos Historie-online.dk.

Historie-online om påsken

Det er påske første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det blev besluttet på kirkemøde i Nicæa i år 325. På historie-online.dk kan du læse om de mange folkelige traditioner, der var forbundet med påsken i gamle dage. Bl.a. om påskeharen og de populære lege med at trille eller "trante" påskeæg.
Wikipedia om påsken

Wikipedia om påsken

På Wikipedia har de skrevet en fin lille og meget oplysende artikel om påsken og med links til mange af påske gamle skikke og lege. Og for de mere nørdede er der en matematisk måde at beregne, hvilken dato påsken falder på.

Siden er opdateret 19. marts 2015
Det sker i kirkerne
Det sker i kirkerne
Koncerter, foredrag, gudstjenester. Se hvad der sker i byens kirker.
Ud at spise
Ud at spise - tjek Spiseguiden.dk
Skal du ud at spise, så få inspiration i Spise-guiden.dk, hvor du finder anmeldelser og links til byens mange spisesteder.
Tjek Spiseguiden.dk.
Smag På Byen
Påskesmag
Påskefrokoster for enhver smag, til små priser og på udvalgte restauranter. Se her.
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Ud i naturen
Ud i naturen
Aarhus er byen ved skov og strand og byder derfor på et væld af aktiviteter i det fri. Ud i naturen - se her.
Annonce