aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Søg bolig
Søg bolig på BoligPortal.dk
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Afbudsrejser
afbudsrejser24.dk - Find afbudsrejser, charterrejser og hotel
Find afbudsrejser, charterrejser, og hotel på Danmarks største afbudsrejse portal afbudsrejser24.dk.

Påskeferie i Aarhus 2014

Foto: Istockphoto

Påskeferien byder på masser af arrangementer for både børn og voksne. Herunder finder du en liste over nogle af de største begivenheder plus et par gode links til sider, hvor du kan læse meget mere om påsken.

NB - LISTEN ER FRA 2014 - DEN VIL SNART BLIVE OPDATERET

Arrangementer
Til toppen
Se hvad der er på ARoS

Udstillinger på ARoS

ARoS Aarhus Kunstmuseum har netop åbnet en udstilling med den amerikanske kunstner Wes Lang, der er flyttet ind med sit maskuline univers med pinuppiger, motorcykler, tatoveringer, høvdinge, liv og dø. Og sidste dag i påske er sidste chance for at se Årets Pressefotos eller opleve Tal R's brag af en udstilling. ARoS, kl. 10-17, onsdag 10-20.
Mere info om Les Misérables.

Les Misérables på Aarhus Teater

60 millioner mennesker har set musicalen. Den er oversat til 21 forskellige sprog og har været spillet i mere end 43 lande. Nu opsættes Les Misérables på Aarhus Teater med Stig Rossen i hovedrollen. Les Misérables er en musical med fantastisk musik.
Aarhus Teater. 21. marts - 24. maj. Køb billetter online.
Mere info om Dus med dyrene på børnebiblioteket

Dus med dyr

April står i dyrenes tegn på Hovedbiblioteket, hvor Børnebiblioteket har dyretema og inviterer alle til at tegne, røre, male, lege og efterligne forskellige dyr. Fra 14.-16. april kan du være med til at pynte hele biblioteket med en masse dyr i alverdens farver.
Hovedbiblioteket. 14.-16. april, alle dage fra kl. 11-16.
Mere info om Påskeferien i Den Gamle By.

Påske med gæk og gode oplevelser

Butikkerne åbner, tjenestepigerne inviterer indenfor, bageren tænder op i den store ovn, isenkræmmeren pudser butiksvinduerne og præsteenken trækker i krinolinen og i Renæssancegården kan børn male påskeæg, klippe gækkebreve og lave bolsjer hver dag.
Den Gamle By. 12.-21. april, hver dag fra kl. 10-17.
Mere info om Aktiv Påskeferie i DGI-Huset.

Aktiv Påskeferie i DGI-Huset

Huset åbner for non-stop klatring, aktiviteter i springsalen, hoppeborg og hoppepude, lege og boldspils område for HELE familien. Endvidere vil ugens program have specielle aktiviteter på enkelte dage. Vær med til sjove, udfordrende og børnevenlige aktiviteter.
DGI-Huset. 14.-21. april, hver dag fra kl. 10-16, entré: 50 kr.
Mere info om Kunsthal Aarhus.

KP14 og Spring14

Kunstnernes Påskeudstilling, KP, er en statsanerkendt, censureret udstilling, der hvert år giver etablerede kunstnere såvel som kunstnerspirer mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum. Udstillingen har intet fastlagt tema.
Kunsthal Aarhus. 12. april - 4. maj. Lukket om mandagen.
Mere info om Sæsonstarten i Tivoli Friheden.

Tivoli Friheden åbner

Tivoli Friheden starter sæson 2014 op i forbindelse med påsken. Kom ind for prøv alle forlystelserne, bl.a. Abekatten og Pariserhjulet. Samtidig starter Søndagsballade for børn op med Store NØRD den 13. april og Kalles Danmarks Tour fra Ramasjang den 20. april.
Tivoli Friheden. Alle dage i påskeferien undtagen man.-ons.
Mere info om Drop-in ræs.

Drop-in ræs i ferien

Få en forrygende oplevelse for hele familien. Du kan prøve drop-in ræs, som ikke kan bookes på forhånd. Samtidig afholder Racehall også Racing School 4 Kids den 15. april. Så har du en drøm om at blive den næste Kevin Magnussen, så skynd dig at tilmeld dig.
Racehall, 12.-21. april, åbent hver dag kl. 10-20.
Cirkus Arena

Cirkus Arena

Så er det sæson for akrobater, klovne, elefanter og jonglører. Cirkus-sæsonen er startet. Den 17. april og 10 dage frem slår Cirkus Arena lejr på Tangkrogen i Aarhus. Med sig har det som altid artister i verdensklasse.
Tangkrogen, 17.-27. april
AGF Fodbold

AGF mod FC Midtjylland og Brøndby IF

AGF har et skræmmende slutprogram foran sig. I påsken møder holdet ligaens tophold FC Midtjylland og Brøndby IF der lige nu er henholdsvis nummer 2 og 4 i tabellen. AGF er tilsvarende nr. 4 på listen - fra bunden. Så kom og hep på drengene.
Aarhus Stadion, 18. april (FCM) og 21. april (Brøndby IF)
Mere info om Påske på museet.

Påske på Naturhistorisk Museum

Oplev påsken fra en ny side på Naturhistorisk Museum. Det er også sidste chance for at se Excellent Eggs, særudstillingen på 3. sal. Desuden er der et lille æggeopgaveløb rundt i museet knyttet til temaet om æg. Husk også den aktuelle udstilling om ulve i Danmark.
Naturhistorisk Museum. Åbent alle ugens dag kl. 10-16.
Mere info om Bingo Banko.

Bingo Banko i NRGi Arena

Team Rynkeby Østjylland, Børnecancerfonden og NRGI Park & Arena afholder dette års Bingo Banko til fordel for Børnecancerfonden. Det bliver et brag af en fest med Bingo Banko, et væld af fantastiske præmier og masser af underholdning.
NRGi Arena, søndag 13. april, kl. 13-16.30. Køb billetter online.
Koncerter
Til toppen
Rama Festival i Musikhuset

Rama Festival

I næsten et døgn demonstrerer Det Jyske Musikkonservatorium sin placering i det danske musikliv med en veritabel musikmaraton, der byder på musik fra kammermusik, jazz, elektronisk musik, rock og pop til stomp og orkestermusik af fineste skuffe.
Musikhuset Aarhus, lørdag 12. april fra kl. 13.

Dvoraks Stabat Mater

Dvoráks Stabat Mater

Et af senromantikkens højdepunkter er Dvoráks betagende og melodiske skildring af Jesu lidelser på korset i påskedagene set fra den ulykkelige moder, Jomfru Marias synspunkt. Operasangerinden Elisabeth Jansson synger en af de store soloer.
Musikhuset Aarhus, 10. og 11. april, begge aftener kl. 19.30.

Lisa Nilsson

Lisa Nilson

Den svenske sanglærke har i mere end 20 år bevæget sig elegant mellem pop og jazz.. Lige nu er hun på turné i Danmark med blandt andet numre fra hendes sit første album på modersmålet i syv år. Albummet indeholder bl.a. den smukke sang “Var är du min vän”.
Musikhuset Aarhus, lørdag 12. april, kl. 20.

Chamber Music Society of Lincoln Center

Chamber Music Society of Lincoln Center

Ensemblet består af en række af U.S.A. s legendariske kammermusikere bl.a. klarinettisten David Shifrin, den mangeårige cellist i Emerson kvartetten David Finckel, og pianisten Wu Han, der i 2011 modtog" Artists of the Year” prisen i U.S.A.
Musikhuset Aarhus, søndag 13. april, kl. 19.30.

Ukulelekoncert med Carsten Knudsen

Ukulelekoncert med Carsten Knudsen

Carsten Knudsen er kendt af de fleste som en af de tre fra De Nattergale, men han har meget andet at byde på, bl.a. er han en fremragende ukulelespiller, som man opleve Musikhusets Caféscene, hvor han giver koncert.
Musikhuset Aarhus, søndag 13. april, kl. 13, gratis entré.

Brahms Requiem

Brahms Requiem

Håbet, trøsten og glæden er omdrejningspunkterne i Johannes Brahms "Ein Deutsches Requiem". Medvirkende er sopranen Elsebeth Dreisig, barytonen Thomas Storm, Akademisk Kor og Sct. Pauls Contori, Randers Kammerorkester og i spidsen for det hele David Riddell.
Sct. Pauls Kirke, søndag 13. april, kl. 19.30.

Scandinavian Saxohone Festival

Scandinavian Saxohone Festival

Professionelle saxofonister fra en række lande mødes i Aarhus for at i fem dage at spille klassisk kammermusik for saxofon. Hver aften har forskellige temaer som Music from Home, Rebel Rebel, The World of the Buescher og Finlandia.
Musikhuset Aarhus, 13. - 17. april, gratis entré.

Bach Matthæus-passion

J.S. Bach Matthæus-passionen

Tirsdag før påske klinger Johann Sebastian Bachs storslåede Matthæus-Passion atter under hvælvingerne i Aarhus Domkirke. Dermed fortsætter Aarhus Bach-Selskab i samarbejde med Aarhus Domkirke traditionen med en stor påskepassions-opførelse i domkirken.
Aarhus Domkirke, tirsdag 15. april, kl. 19.30.

MØ

MØ alias Karen Marie Ørsted har hittet med en stribe singler, fået fine anmeldelser i ind- og udland, turneret i en række lande og har netop udsendt sit debutalbum, No Mythologies To Follow og har indledt en turné, der bringer hende rundt i både Danmark, Europa og USA.
Train, onsdag 16. april, kl. 21.

The Savage Rose

The Savage Rose

The Savage Rose blev dannet i 1967 og har med Annisettes unikke og ekspressive stemme lige siden været et særdeles centralt navn på den alternative danske musikscene. Bandet har udgivet et væld af plader, senest "Love And Freedom" fra 2012,
VoxHall, torsdag 17. april, kl. 21.

Brahms Requiem

Pergolesis Stabat Mater

Stabat Mater er en passionssalme fra middelalderen, der findes i adskillige versioner. En af de smukkeste er Giovann Pergolesis, der skrev den i 1736 lige før han døde kun 26 år gammel. Medvirkende er Anna Maria Wierød, sopran og Sidsel Aja Eriksen, mezzosopran.
Sct. Pauls Kirke, lørdag 18. april, kl. 16.

Fest i Ridehuset

Tredages rock-, pop- og amerianca-fest i Ridehuset

Ridehuset lægger gulv til tre store musikfester i påsken. Fredag er der Rock i huset med navne som Back In Black og Guns N' Roses Jam. Lørdag inviteres der til kæmpe 80'er fest og søndag er der country og rockabilly på programmet.
Ridehuset, fredag 18. - søndag 20. april.

Premierefilm
Til toppen
Læs mere om Detektiverne

Detektiverne

'Detektiverne' er en ny dansk ungdoms-thriller med Beate Bille (Drabet) og Alexandre Willaume (Bølle Bob - Alle tiders helt). I filmen følger vi Mathilde og hendes to klassekammerater, som beslutter sig for at danne et detektivbureau.
Præmiere: 10. april.

Læs mere om Divergent.

Divergent

Filmen 'Divergent' foregår i en nær dystopisk fremtid, hvor Chicagos befolkning opdelt i faktioner - de uselviske, de intelligente, de fredelige, de ærlige og de frygtløse. Hovedrollen i 'Divergent' spilles af Shailene Woodley, der allerede et velkendt navn.
Præmiere: 10. april.

Læs mere om Fjerkongens Rige.

Fjerkongens Rige

Filmen 'Fjerkongens rige' er en animationsfilm, der handler om kaninen Johan og hans far. De har boet på havet siden Johans mor forsvandt. En dag da Johans far henter forsyninger, modtager han et nødsignal og et spor der kan give svar på morens skæbne.
Præmiere: 10. april.

Læs mere om Mig ejer ingen.

Mig ejer ingen

Det svenske drama 'Mig ejer ingen' handler om Lisa, der bor sammen med sin far og bedste ven Hasse. Moren har overladt de to til sig selv, og tabet af hende får Hesse til at drikke mere og mere. Metalarbejderen Hesse spilles af Mikael Persbrandt.
Præmiere: 10. april.

Læs mere om Non-Stop.

Non-Stop

I filmen 'Non-Stop' spiller Liam Neeson en flybetjent, hvis fly bliver kapret med uventede konsekvenser. Liam spiller sammen med den velkendte Julianne Moore. 'Non-Stop' er en action thriller og gik direkte ind på 1. pladsen i USA.
Præmiere: 10. april.

Læs mere om Rio 2.

Rio 2

Animationsfilmen 'Rio 2' er efterfølgeren til 'Rio' fra 2011. Blu, Jewel og dere tre børn lever et perfekt liv i Rio de Janeiro. Da Jewel beslutter sig for, at børnene skal lære at leve som rigtige fugle, insisterer hun på at tage på en rejse til Amazonas.
Præmiere: 10. april.

Læs mere om Vådområder.

Vådområder

Filmen 'Vådområder' handler om tyske Helen, der er en excentrisk 18-årig kvinde, som kan lide at eksperimentere med stoffer, sin seksualitet og hygiejne. Det involverer bl.a. diverse grøntsager, offentlige toiletsæder og hæmorider.
Præmiere: 10. april.

Læs mere om Det store stilehæfte - krigsdagbogen.

Det store stilehæfte - krigsdagbogen

I filmen bliver to brødre sendt til deres onde, alkoholiske bedstemor for at vente på Anden Verdenskrigs afslutning. De finder hurtigt ud af, at den eneste måde for dem at overleve krigen - og bedstemoderen - er at blive fysisk og psykisk hårdføre.
Præmiere: 16. april.

Læs mere om Når vinden rejser sig.

Når vinden rejser sig

Animationsfilmen 'Når vinden rejser sig' er et kig ind i Jiro Horikoshis liv. Jiro var ingeniør og designede japanske krigsfly under Anden Verdenskrig. Filmen er instrueret af Hayao Miyazaki, der også har udtalt at dette vil blive hans sidste film.
Præmiere: 16. april.

Læs mere om The Amazing Spider-Man 2.

The Amazing Spider-Man 2

Filmen 'The Amazing Spider-Man 2' er fortsættelsen til den nye reboot fra 2012. Andrew Garfield er Peter Parker, og Emma Stone spiller Gwen Stacy. De nye superskurke spilles af Jamie Foxx og Paul Giamatti. Filmen er en action- og adventurefilm.
Præmiere: 17. april.

Læs mere om CPH PIX.

Pix i Paradis 2014

Igen i år besøger den store spillefilmsfestival CPH PIX Øst for Paradis med en håndfuld udvalgte titler, der vil fascinere, forundre og give publikum stof til eftertanke. Årets titler tager os med hele verden rundt, og lover store oplevelser i biografmørket.
Øst for Paradis. 9.-13. april

Tro og traditioner
Til toppen
Læs mere om påsken hos Folkekirken.

Påsken på Folkekirken.dk

Påsken strækker sig over dramatisk uge. Fra Palmesøndag, hvor Jesus ridder ind i Jerusalem og hyldes som konge - over den sidste nadver Skærtorsdag og korsfæstelsen Langfredag - til kulminationen Påskedag, hvor Jesus opstår og dagen efter viser sig for sine venner og disciple. Folkekirken.dk beskriver det hele både med tekst og web-tv.
Læs mere om påsken på kristendom.dk.

Påsken på kristendom.dk

Påsken regnes som kristendommens vigtigste højtid. Påsken er i sin oprindelse den jødiske fest pesach, hvor jøderne fejrer deres udfrielse af Egypten. For kristne er det imidlertid højtiden, hvor Jesu soningsdød og hans opstandelse fejres. På kristendom.dk finder du artikler, inspiration til påsken og meget mere.
Læs mere om påsken hos Historie-online.dk.

Historie-online om påsken

Det er påske første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det blev besluttet på kirkemøde i Nicæa i år 325. På historie-online.dk kan du læse om de mange folkelige traditioner, der var forbundet med påsken i gamle dage. Bl.a. om påskeharen og de populære lege med at trille eller "trante" påskeæg.
Læs mere om påskens mad hos Alletiders Kogebog.

Alletiders Kogebog om påsken

Ligesom julen er påsken en af de højtider, mange forbinder med familiehygge og god mad. Alletiders Kogebog har fundet en masse påskeretter frem, ikke mindst opskrifter med lam, men også spændende frokostretter, f.eks. de traditionelle skidne æg, desserter og bageopskrifter.
Annonce