aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Påskeferie i Aarhus


Påskeferien byder på masser af arrangementer for både børn og voksne. Herunder finder du en liste over nogle af de største begivenheder plus et par gode links til sider, hvor du kan læse meget mere om påsken.

Koncerter
Til toppen
Matthæuspassionen

Matthæuspassionen

Johan Sebastian Bachs Matthæuspassion er blandt den europæiske kulturarvs største værker og et højdepunkt inden for sin genre, Passionsmusikken. Værket er en både dramatisk og poetisk musikalsk fortolkning af Jesu lidelseshistorie. Barytonen Simon Duus er Jesus.
Musikhuset, Symfonisk Sal, tors/fre 17. og 18. marts kl. 19.

The Beatles show - All we need is love

The Beatles show - All we need is love

Yesterday, She Loves You, Yellow Submarine, Love me Do, I Want to Hold Your Hand. Listen over The Beatles' hits er uendelig lang - men en stor del af dem er samlet i dette hyldestshow til bandet med flest nummer 1 hits i Englands historie.
Musikhuset, Store Sal, lørdag 19. marts kl. 20.

Basiru Suso

Basiru Suso

Basiru Suso spiller afro/fusion-musik. Bandet består af fem garvede musikere fra Gambia, Mali og Danmark. Kapelmesteren Basiru Suso, der både synger og spiller kora, har boet i Danmark siden 1997. De tre danskere er ingen ringere end Klaus Menzer på tromme, Mikkel Nordsø på guitar og Niels Ryde på bas. Gyngen, fredag 18. marts kl. 21.30.

Stabat Mater

Pergolesi: Stabat Mater

Pergolesis Stabat Mater er et middelalderlig-latinsk værk, der består af 10-15 duetter og soloarier for sopran og alt. Værket skildrer jomfru Maria ved Jesu kors langfredag. Sangerne Margrethe Smedegaard og Marianne Klindt-Jensen akkompagneres af Martin Hj. Nielsen på klaver og orgel. Christianskirken, søndag 20. marts kl. 16.

Johannespassionen

J.S. Bachs Johannespassionen

J.S. Bachs musikalske fortolkning af Johannesevangeliets fortælling om begivenhederne i påskedagene opføres af Sct. Pauls Cantori i samarbejde med Randers Kammerorkester. Solisterne er Nina Bols Lundgren (billedet), Nana Bugge Rasmussen, Bo Kristian Jensen og Thomas Christian Sigh. Sct. Pauls Kirke, søndag 20. marts kl. 16.

J.S. Bach: Johannespassionen

J.S. Bachs Johannespassionen

Bachs Johannespassionen kan også opleves i Aarhus Domkirke, hvor Carsten Seyer-Hansen står i spidsen for Aarhus Bach-Orkester, Domkirkens Kantori og Skt. Clemens Drengekor. Solisterne er Emil Lykke, Martin Hatlo, Nina Bols Lundgren, Johanne Højlund og Niels Peder Gejel. Aarhus Domkirke, tirsdag 22. marts kl. 19.30.

Page Four

Page Four

Lauritz, Stefan, Jonas og Pelle udgav deres første single Sommer sidste år, og siden har det taget fart. Drengene har fået deres første guldcertificering og har rundet en million visninger på YouTube. Efterårets Fucking Smuk hitter også, og de er nu klar til at tage Aarhus med storm. Musikhuset, onsdag 23. marts kl. 15.

Pumeza Matshikiza

Pumeza Matshikiza

Pumeza Matshikiza er et af de allerhotteste navne indenfor den int. operaverden, så det var noget af et scoop for Aarhus Symfoniorkester, da Matshikizas bad orkestret om at indspille hendes nye cd. Nu kommer hun tilbage for at præsentere resultatet, der bl.a. byder på arier af Mozart og Puccini. Musikhuset, onsdag 23. marts kl. 19.30.

Ida Gard

Ida Gard

Ida Gards tredje album er netop udkommet og med den turnerer hun lige nu rundt i Tyskland, hvor hun er særdeles populær. Den 24. marts vender hun hjem og indleder sin 11-byers lange turné i Danmark med en koncert i Aarhus.
Atlas, torsdag 24. marts kl. 21.
HP Lange & Band

HP Lange & Band

HP Lange er aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues. Bandet på cd’en såvel som live er Langes sædvanlige trio med ham selv på guitar og vocal, Paul Junior på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass med i musikhuset.
Musikhuset Aarhus, Caféscenen, torsdag 24. marts kl. 13.

Østkyst Hustlers

Østkyst Hustlers

I løbet af de sidste par år, har de spillet på landets største scener med deres fire mand store funk-band i ryggen. Og alle steder har der været kæmpe fest, sved og fællessang. Og det bliver der med garanti også på deres Fuld af Løgn-tour 2016.
Fatter Eskil, 24. og 25. marts, begge aftener kl. 22.

Musica Ficta

Musica Ficta

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble under ledelse af Bo Holten. Dets speciale er middelaldermusik, hvor komponisterne primært skrev for den menneskelige stemme. Påskekoncerten Langfredag bliver med musik af renæssancekomponisten Carlo Gesualdo (1566-1613).
Ellevang Kirke, fredag 25. marts, kl. 16.
Musik i mørket

Musik i mørket

Musik i mørket er et stemningsmættet aften med Francois Couperins smukke vokalarrangement Leçons de ténèbres fremført af domkantor Carsten Seyer-Hansen, sopranen Anna Maria Wierød og mezzosopran Estrid Molt Ipsen og med oplæsning ved sognepræst Sabine Bech-Hansen. Aarhus Domkirke, fredag 25. marts, kl. 22-23.

Cæcilie Norby & Lars Danielsson

Cæcilie Norby & Lars Danielsson

Anden påskedag kan man opleve jazzens dream-team på Moesgaard Museum, når sangerinden Cæcilie Norby og bassisten Lars Danielsson giver koncert. Privat danner de to også par og i august præsenterede de deres første duo album sammen.
Moesgaard Museum, mandag 28. marts kl. 20.

Kunst
Til toppen
Se hvad der er på ARoS

Udstillinger på ARoS

ARoS åbner to nye udstillinger lige inden påske. Fra den 17. marts viser museet Årets Pressefotos og den 19. åbner en udstilling om kunst som politisk aktivisme med den finske kunstner Jani Leinonen. Kina-udstil-lingen og norske Leonard Rickard smukke skilderier pilles først ned til maj, så de kan også nås. ARoS, kl. 10-17, onsdag 10-22.
Mere info om Kunsthal Aarhus.

Kunstnernes Påskeudstilling

KP, Kunstnernes Påskeudstilling, er en statsanerkendt, censureret udstilling, der hvert år giver etablerede kunstnere såvel som kunstnerspirer mulighed for at præsentere deres værker for et større publikum.
Kunsthal Aarhus. 19. marts - 17. maj.
Sy dinby

Sy din by

Den århusianske broderi-aktions-gruppe Sy Din By har været på jagt efter antikke spor i Århus, og det er der kommet nogle nye og anderledes broderier ud af. Broderi-aktions-gruppen Sy Din By består af 28 brodøser, som gerne vil slå et slag for broderiet.
Antikmuseet til 28. marts, kl. 12-16.
Gitte Kaths plakater i 40 år

Gitte Kaths plakater i 40 år

Gitte Kath er en af Danmarks – for ikke at sige verdens – få anerkendte kvindelige plakatkunstnere. Og i år har hun arbejdet med plakater i 40 år. Det fejrer Dansk Plakatmuseum med en stor jubilæumsudstilling med Gitte Kaths værker.
Dansk Plakatmuseum 5. marts - 29. maj
Gary Cains Afgrund

Gary Cains soloudstilling Afgrund

I det smukke GalleriV58 kan se en soloudstilling skabt af den britiske kunstmaler Gary Cain. Udstillingen hedder ”Afgrund” og består af en samling store farvemættede og autentiske malerier. Cain er en meget udtryksfuld maler, og man siger om ham, at han 'maler med både arme og ben'. GalleriV58, 12. marts - 7. april
Aarhus Art Convention

Aarhus Art Convention

Aarhus Art Convention er en femdages graffiti- og tattoo-festival, hvor man kan opleve verdens førende graffitikunstnere, se og møde en masse professionelle tatovører og finde inspiration på eksklusive udstillinger og forskellige foredrag.
Godsbanen, 22. - 26. marts
Comedy
Til toppen
Comedy Zoo

Comedy Zoo

Comedy Zoo har sin egen scene i musikhuset. Hver fredag og lørdag er der stand-up på Filur-scenen - også i påsken. Først er det med Omar Marzouk, Carsten Eskelund og Anders Nielsen, og derefter med Ruben Søltoft, Nikolaj Stokholm og Marcus Kjøgs.
Musikhuset Aarhus, Filurscenen, 18.-19. og 25.- 26. marts
Uffe Holm

Uffe Holm

Champs hedder Uffe Holms nye one man show. Glem alle bekymringer om flygtninge, klimaforandringer, arbejdsløshed og finanskriser på hylden, for Champen har et mål: at du bare skal grine dig igennem det hele.
Musikhuset Aarhus, Store Sal, fredag 18. marts.
Adam & Noah

Adam & Noah

Hvad sker der, dansker? Ghettoens Gøg og Gokke er taget på turne med deres små overhalinger af danskeren. På facebook har Adam & Noah over 200.000 følgere og deres videoer har typisk mellem en halv og to millioner visninger.
Train, onsdag 23. marts kl. 19.
Sport
Til toppen
OL-kval i kvindehåndbold

OL-kval i kvindehåndbold

Håndboldkvindernes kvalifikationskampe til OL i Rio finder sted i Aarhus i Ceres Arena. Over tre dage skal de danske kvinder møde Rumænien, Montenegro og Uruguay. To fra puljen kommer med til Rio.
Ceres Arena, 18. - 20. marts.
OL-kval i kvindehåndbold

Bakken Bears vs Stevnsgade Supermen

DM-slutspillet er i gang, og i påsken møder Bakken Bears Stevnsgade Supermen i kvartfinalen, hvor den bedste ud af fem kampe går videre til semifinalerne. Intet er sikkert, men med 14 DM-titler og ni pokaltrofæer på bjørnenes konto er der som altid grund til optimisme.
Vejlby-Risskov Hallen, mandag 21. marts kl. 18.15.
Århus Håndbold vs. GOG

Århus Håndbold vs. GOG

Århus Håndbolds sidste kamp grundspillet er mod GOG onsdag i påsken.
Ceres Arena, onsdag 23. marts kl. 19.30.
Aktiviteter
Til toppen
Mere info om Påskeferien i Den Gamle By.

Påske med gæk og gode oplevelser

Bageren tænder op i den store ovn, isenkræmmeren pudser butiksvinduerne og præsteenken trækker i krinolinen, og børn kan male påskeæg, klippe gækkebreve og lave bolsjer hver dag i påskeferien. Der bliver glade påskedage i alle kvarterer i Den Gamle By.
Den Gamle By, 19. - 28. marts, hver dag fra kl. 10-17.
Mere info om Påskesjov på museet.

Påskesjov på Naturhistorisk Museum

Påskeæg får en hel ny betydning på Naturhistorisk Museum i påskeferien. For æg er meget mere end blot påskekyllinger og påskeharer. Bliv klogere på de dyr, der kommer fra æg og dem, der elsker at spise dem.
Naturhistorisk Museum. Åbent alle ugens dag kl. 10-16.
Livet som gladiator

Livet som gladiator

Den 22. april åber Moesgaard Museum en ny stor særudstilling, 'Gladiator- Colossums helte'. Men allerede i påsken kan du høre historierne om gladiatorerne, Colosseum og kejserne, og du kan lave dit eget romerske sværd og skjold eller din egen laurbærkrans. Moesgaard Museum, 19. - 28. marts, kl. 11-16.
FindersKeepers

FindersKeepers

FindersKeepers er et tilbagevendende indendørs marked, hvor innovativt og nytænkende design er i fokus. Her finder man alt muligt inden for print, illustrationer, keramik, møbler, lamper, smykker, tøj, accessories, kunst, interiør og meget, meget mere.
Godsbanen, 19. - 20. marts kl. 11-17 begge dage.
Fugletræk ved Moesgaard Strand

Fugletræk ved Moesgaard Strand

Foråret er på vej og det betyder, at fuglene skal hjem til yngleområderne langt mod nord efter vinterferien i Mellem- og Sydeuropa. Anden påskedag kan du oplev fugletrækket ved Moesgaard Strand sammen med Emil Skovgaard Brandtoft fra Naturhistorisk Museum. Moesgaard Strand, mandag 28. marts kl. 7-10.
Premierefilm
Til toppen
The Divergent Series: Allegiant

The Divergent Series: Allegiant

'The Divergent Series: Allegiant' er en science fiction-film og den tredje film i Divergent-serien. I filmen fortsætter Tris og Fours eventyr efter det store opgør i forrige film. Serien foregår i et brutalt fremtidsunivers, hvor befolkningne er opdelt i faktioner - de uselviske, de intelligente, de fredelige, de ærlige og de frygtløse. Premiere: 16. marts.

A Bigger Splash

A Bigger Splash

A Bigger Splash handler om Marianne og Paul, der er taget på ferie i en villa nær St. Tropez. Marianne inviterer sin ven og tidligere elsker, Harry, på besøg, der tager sin 18-årige datter med. Konflikterne ulmer, og snart koger hele huset over.
Premiere: 17. marts.

Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3

Så er den tredje af i alt fem planlagte Kung Fu Panda film klar til premiere. I 3'eren må Po besejre to meget forskellige udfordringer. En er overnaturlig og den anden er lidt nærmere hans eget hjerte. Mads Mikkelsen er i øvrigt blevet hyret til at lægge stemme til en af karaktererne. Premiere: 17. marts.
Ma ma

Ma ma

Penélope Cruz ses her i rollen som den ukuelige Magda, der tappert går en personlig tragedie i møde. Den enlige mor Magda møder Arturo til sønnens træning, der bliver hendes trøst og støtte da hun får konstateret brystkræft.
Premiere: 17. marts.

Room

Room

Brie Larson vandt en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle i dette drama om en indespærret mor og søn. Sønnen er født i værelset og moderen har gjort sit bedste for at opdrage ham i den eneste verden han kender til. Sammen iscenesætter de en farefuld flugt ud i den virkelige verden. Premiere: 17. marts.

Dheepan

Dheepan

Dheepan er en srilankansk frihedskæmper, der flygter til Frankrig. Med sig tager han en fremmed kvinde og en lille pige, i håbet om at en familie har lettere ved at få asyl end blot ham alene. Filmen vandt Guldpalmen i Cannes 2015.
Premiere: 23. marts.

Alive!

Alive!

Sjælen får vinger i denne dokumentar om en gruppe franske mænd med HIV, der forbereder sig på deres lives oplevelse, et faldskærmsudspring, mens de deler erfaringer fra et liv med sygdom. Det helt store udspring kan blive deres livs oplevelse - hvis de ellers kan samle tankerne. Premiere: 24. marts.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman v Superman er Zack Snyders efterfølger til Man of Steel. Superman har revet sig fri fra regeringen, og mange af verdens ledere har ikke længere tillid til ham. På Lex Luthers foranledning tager Superman til Gotham og starter en konfrontationen med Batman. Premiere: 24. marts.

Concussion

Concussion

Concussion er et drama baseret på en sand historie om en neuropatolog, spillet af Will Smith, der opdager, at amerikanske footballspillere pådrager sig varige hjerneskader af hjernerystelser forårsaget af sporten.
Premiere: 24. marts.

Knight of Cups

Knight of Cups

Christian Bale spiller en succesfuld manuskriptforfatter, konstant omgivet af flotte genstande og smukke kvinder, men meningen med livet er undsluppet ham undervejs. Her går metafysiske og semi-religiøse elementer hånd i hånd med eksistentialistisk fortvivlelse.
Premiere: 24. marts.

My Big Fat Greek Wedding 2

My Big Fat Greek Wedding 2

Den tossede familie Portokalos er tilbage. Toula og Ian har svært ved at finde tid til sig selv og inden de ser sig om skal den ældre del af familien giftes igen. Og der bliver lagt op til et endnu federe græsk bryllup.
Premiere: 24. marts.

Tro og traditioner
Til toppen
Læs mere om påsken hos Folkekirken.

Påsken på Folkekirken.dk

Påsken strækker sig over dramatisk uge. Fra Palmesøndag, hvor Jesus ridder ind i Jerusalem og hyldes som konge - over den sidste nadver Skærtorsdag og korsfæstelsen Langfredag - til kulminationen Påskedag, hvor Jesus opstår og dagen efter viser sig for sine venner og disciple. Folkekirken.dk beskriver det hele både med tekst og web-tv.
Læs mere om påsken på kristendom.dk.

Påsken på kristendom.dk

Påsken regnes som kristendommens vigtigste højtid. Påsken er i sin oprindelse den jødiske fest pesach, hvor jøderne fejrer deres udfrielse af Egypten. For kristne er det imidlertid højtiden, hvor Jesu soningsdød og hans opstandelse fejres. På kristendom.dk finder du artikler, inspiration til påsken og meget mere.
Læs mere om påsken hos Historie-online.dk.

Historie-online om påsken

Det er påske første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Det blev besluttet på kirkemøde i Nicæa i år 325. På historie-online.dk kan du læse om de mange folkelige traditioner, der var forbundet med påsken i gamle dage. Bl.a. om påskeharen og de populære lege med at trille eller "trante" påskeæg.
Wikipedia om påsken

Wikipedia om påsken

På Wikipedia har de skrevet en fin lille og meget oplysende artikel om påsken og med links til mange af påske gamle skikke og lege. Og for de mere nørdede er der en matematisk måde at beregne, hvilken dato påsken falder på.

Siden er opdateret 2. marts 2016
Det sker i kirkerne
Det sker i kirkerne
Koncerter, foredrag, gudstjenester. Se hvad der sker i byens kirker.
Ud at spise
Ud at spise - tjek Spiseguiden.dk
Skal du ud at spise, så få inspiration i Spise-guiden.dk, hvor du finder anmeldelser og links til byens mange spisesteder.
Tjek Spiseguiden.dk.
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner i Aarhus
Attraktioner og seværdigheder står i kø i Aarhus. Attraktioner - se her.
Ud i naturen
Ud i naturen
Aarhus er byen ved skov og strand og byder derfor på et væld af aktiviteter i det fri. Ud i naturen - se her.
Annonce