aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Paul Potts

Arkivfoto. Mik Eskestad.

Han tog os alle med storm, da han optrådte med sangen ”Nessun Dorma” til en audition på tv-showet ”Britain’s Got Talent” i 2007. Senere vandt han finalen i samme show.

Inden Paul Potts sprang ud som verdensberømt operasanger i 2007, arbejdede han som mobiltelefonsælger. Han havde dog allerede erfaring med at optræde, da han fra 1999-2003 medvirkede ved amatøropera-produktioner. Dette stoppede han med på grund af sygdom og et uheld på cykel.

Inden det store gennembrud tog Paul Potts sangtimer ved Gilbert og Sullivan i Bristol, og siden hen fik han undervisning i Italien. Mens han var i Italien, blev han udvalgt til at optræde foran selveste Pavarotti. Han har også tidligere optrådt med det britiske symfoniorkester Royal Philharmonic Orchestra, der ind imellem omtales som ”Storbritanniens nationalorkester”. Hans første operaoptræden fandt sted på en karaokebar i 1999.

13,6 millioner seere så med, da Paul Potts vandt finalen i ”Britain’s Got Talent”. Herefter udsendte han sit første album ”One Chance”, der røg direkte ind på en førsteplads på den danske hitliste. Senere udsendte han albummet ”One Chance Christmas Edition”. Hans første optræden i Danmark fandt sted i 2007 på Rådhuspladsen i København, og siden er det blevet til flere koncerter i Danmark.

I foråret 2009 udkommer Paul Potts nye album ”Passione”.

Fakta

Koncert i NRGi Arena, Århus, den 9. september 2009

Første album udkom i 2007

Billetbestilling