aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Pink Floyd

Coverbillede af The Dark Site Of The Moon

Ja, det er måske ikke alle, der ved det, men Pink Floyd har faktisk spillet to koncerter i Aarhus.

Medlemmerne i Pink Floyd begyndte at spille sammen i London i starten af 1960’erne, men først i 1965 var Pink Floyd for alvor en realitet.

De hører altså til de bands, der har spillet i Aarhus, da de i september 1967 spillede 3 numre på spillestedet Boom Dancing Center – og det var vel og mærke til en billetpris på små 15 kroner. Koncerten har altså fundet sted ca. 1 måned efter, at bandet udsendte deres debutalbum ’Piper at the Gates of Dawn’. Mere end 1000 tilskuere skulle have set koncerten, mens der samtidig skulle have været ca. 1000 mennesker, der stod i kø udenfor.

3 år efter denne koncert, nærmere bestemt 13. november 1970, spillede Pink Floyd igen i Aarhus – denne gang i Vejlby-Risskov Hallen. Billetprisen var her en anelse dyrere, nemlig 20 kroner for at se Pink Floyd, men ca. 3000 tilskuere var alligevel til koncerten. Gruppen havde da også i mellemtiden udsendt flere albums, opnået større succes og ligeledes større anerkendelse - så måske var billetprisen ikke et tema.

Begge Århus-koncerter var dog før, at bandet for alvor slog igennem. Pink Floyd har efterfølgende fået endog meget stor succes med albums som ’Dark Side of the Moon’, ’Wish You Were Here’ og ’The Wall’ - samt et albumsalg på over 210 millioner.

Fakta

2 koncerter i Århus i henholdsvis 1967 og 1970.

Første udgivelse: 1967.

Et albumsalg på over 210 millioner.