aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |

Risskov

Risskov dækker lokal-området Vejlby-Risskov. Vejlby er den oprindelige landsby, mens Risskov er opstået omkring det psykiatriske hospital, der blev opført for 150 år siden. Hospitalet og - to årtier senere - jernbanen satte skub i udviklingen af Risskov. I løbet af de næste hundrede år voksede Risskov og smeltede til sidst sammen med Vejlby.

I dag er Risskov kendetegnet ved en lang række uddannelsesinstitutioner så som Jydsk Pædagog-Seminarium, Ergo- og Fysioterapeutskolen, Idrætshøjskolen og Vejlby Landbrugsskole. Desuden ligger de to store sportshaller - Vejlby-Risskovhallen og Bellevuehallen - i området. Begge bruges også til messer og udstillinger. Endelig ligge nogle af Aarhus' mest eksklusive villakvarterer i Risskov - specielt langs vandet.

Nyheder

Der spilles krolf på plejecentret
Lokalt plejecenter er godt på vej til at blive certificeret som senioridrætscenter efter at have fået etableret krolfbaner.
Satellitfoto af området udlagt til Bindesbøll-byen
Lokalplanen for det kommende omfattende byggeri på psykiatrisk hospitals grund i Risskov har mødt heftig kritik fra naboerne i området. Byrådspartierne havde forståelse for bekymringerne under onsdagens byrådsmøde.

Relevante links

Kort over Risskov
Klik her.
Vejviseren
Find virksomhed