aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Sankthansaften i Aarhus og omegn

Arkivfoto: Ole Lind

Torsdag den 23. juni er det sankthansaften. Tid til båltaler og midsommerviser i det ganske land. Den 24. juni er Johannes Døberens helgendag. På dansk er hans navn Johannes blevet til Hans - og dagen før er derfor Sankt Hans' aften.

Herunder finder du en liste over steder, hvor der bliver arrangeret offentlige sankthansbål i Aarhus og omegn.

LISTEN ER UNDER UDARBEJDELSE.

Hvis vi har overset et arrangement, så send en mail til info@portal.aarhus.dk.
Brabrand
Til toppen
Egå
Til toppen
Harlev
Til toppen
Hinnerup
Til toppen
Hjortshøj
Til toppen
Sted: Byparken
Tid: Kl. 20.00
Info: Byparken danner igen rammen om det tilbagevendende arrangement med båltale, musik og sang den 23. juni. Også i år vil selve bålet først blive bygget nogle få dage inden afbrændingen for at skåne dyrene
Arrangør: Hjortshøj Landsbyforum
Højbjerg
Til toppen
Sted: Holme Sognegård
Tid: Kl. ??
Parken bag Holme Sognegård danner igen i år ramme om sognets traditionelle sankthansfest. Klovn Abdul Hantout kommer og underholder børn og voksne. Der bliver bål med tilhørende tale, snobrødsbagning, salg af pølser, popcorn, slik, kage, kaffe, øl og vand. Nærmere omtale vil følge.
Arrangør: Holme Kirke
Sted: Saralystkirken
Tid: Kl. 18.00
Info: Sankthansfest med dertil hørende spisning og sankthansbål. Arrangørerne lover gode muligheder for børn og barnlige sjæle til hygge, lege, boldspil såsom fodbold, volleyball m.m, Maden består af et stort salatbord, en pølse og en kotelet, samt et glas vin eller sodavand for blot 60 kroner for voksne, og børn under 12 år halv pris. Det er også muligt at medbringe sit eget kød til grillen! Der vil være en båltaler med noget på hjertet, men hvem er endnu ikke oplyst.
Arrangør: Saralystkirken
Kolt-Hasselager
Til toppen
Sted: Bering Forsamlingshus
Tid: Kl. 19.00
Info: Aftenen starter kl. 19 med et eventyr opført af Bering Børneteater. Efter forestillingen er der fakkeltog til bålpladsen, hvor årets båltaler er forhenværende Aarhusborgmester Thorkild Simonsen. Aftenen rundes af med vokaltruppen Sing'it. Der kan købes øl, vand og pølser.
Arrangør: Bering Valgmenighed
Sted: Kolt Kirke og Sognegård
Tid: Kl. 19.30
Info: Santkhansfesten begynder i kirken med en kort gudstjeneste, hvor Skt. Hans-festens kristne baggrund bliver markeret, nemlig Johannes Døberens fødselsdag. Derefter er der Sankthansfest i og ved Sognegården med fællessang, bål og musikalsk underholdning leveret af Anders & Bent Bro. Imens der er gudstjeneste er der igen i år børnebål ved Sognegården fra kl. 17. Her kan børnene bage snobrød og lege sammen med kirke- og kulturmedarbejder Anette Berggren og lokale FDF’ere.
Arrangør: Kolt Kirke
Sted: Vesterengen, på arealet ved regnvandsbassinet
Tid: Kl. 19.00
Info: Fra kl. 19 er der mulighed for at bage snobrød. Husk selv pind. Kl. 20 tændes bålet og herefter taler rådmand Bünyamin Simsek. Grundejerforeningen byder på øl og vand.
Arrangør: Grundejerforeningen Vesterengen
Lisbjerg
Til toppen
Lystrup
Til toppen
Sted: Lystrup Kirke
Tid: kl. 19.00
Info: Aftenen starter med fællesspisning kl. 19. Man medbringer selv grillmad og drikke varer. Kirken sørger for bål og snobrød. Fra kl. 20 er der fælles aktiviteter på boldbanen. Kl. 21 tændes bålet. Årets båltaler er den nye skoleleder på Lystrup Skole Katja Franziska Uth. Aftenen slutter med kaffe og kage til alle for 10 kr. pr. person.
Arrangør: Lystrup Kirke
Mårslet
Til toppen
Sted: Ved Halhuset / Testrupvej
Tid: Kl. 17.30
Info: Gruppen bag en multihal i Mårslet gentager succesen fra sidste år og arrangerer igen en børnevenlig sankthansfest. Festen starter med fællesspisning. Herefter er der musikalsk underholdning ved Claus Kolling. Sognepræst Signe Høg holder båltalen.
Arrangør: MultiHallens Sct.Hans-gruppe
Ormslev
Til toppen
Sted: Ormslev Borgerhus
Tid: Kl. 18.00 - 22.00
Info: Nærmere info følger.
Arrangør: Ormslev og Omegns Borgerforening
Risskov
Til toppen
Sabro-Borum
Til toppen
Sted: Kringlen
Tid: Kl. 18.30
Info: Fra kl. 18.30 kan man købe grillede pølser og brød, kaffe, the, øl og vand. Bålet tændes kl. 19.
Arrangør: Borum menighedsråd og Borgerforeningen.
Solbjerg
Til toppen
Sted: Lundbjergvang v. Fritidscenteret
Tid: Kl. 17.30 - 22.00
Info: Boderne åbner 17.30 med forfriskninger og lækkerier til både voksne og børn. Børnebålet tændes kl. 18.30. Kl. 19.50 holder Jimmy Pedersen båltalen. Jimmy Pedersen er pædagogisk leder af den integrerede børneinstitution Kærgården og Dagplejen i Solbjerg. Herefter tændes bålet og midsommervisen synges anført af Virring-koret, der også synger for på flere fædrelandssange.
Arrangør: Lions Club Solbjerg
Stavtrup
Til toppen
Sted: For enden af Jarlsmindevej
Tid: Kl. 18.00
Info: Der er bålplads, snobrødsdej og pinde klar til børnene kl. 18. Fadøl, vin, vand og chips og slik kan købes i teltet. Båltalen holdes kl. 20 af Lars Boie Mathiasen, byrådsmedlem fra Liberal alliance. Herefter tændes bålet og man synger midsommervisen.
Arrangør: Grundejerforeningen Jarlsminde og Stavtrup Grundejerforening
Studstrup
Til toppen
Tranbjerg
Til toppen
Sted: Festpladsen ved Skovgårdsvænget 600
Tid: Kl. 18.00 - 23.00
Info: Festpladsen åbner kl. 18. Aftenens hovedunderholdning leveres af John Mogensen Live, et kopiband hvis forsanger skulle have både John Mogensens look, stemme og karisma. Bålet tændes kl. 21. Medbring gerne et picnictæppe og en madkurv. Drikkevarer og pølser kan købes på pladsen.
Arrangør: Grundejerforeningen Vængerne
Trige
Til toppen
Viby
Til toppen
Sted: Viby Sognegård
Tid: Kl. 19.00 - 21.00
Info følger.
Arrangør: Viby Kirke
Åbyhøj
Til toppen
Aarhus C
Til toppen
Sted: Betlehemskirken, Hjarnøgade 1
Tid: Kl. 18.00
Info: En aften med grill-hygge, bål med midsommervise og båltale, og når bålet begynder at gløde er der skumfiduser til dem, der har lyst til en ristet skumfidus.Man skal selv medbringe kød til grillen, men der vil være brød, forskellige salater og drikkevarer. Det koster 40 kr. at deltage. Tilmelding til Christina Preisler på 29821262/ christina.preisler@metodistkirken.dk
Arrangør: Betlehemskirken
Sted: Langenæskirken
Tid: Kl. 18.30
Info: Picnic og bål på græsplanen. Medbring selv mad og bestik - grillen er klar kl. 19. Drikkevarer kan købes. Båltale kl. 20 ved skoleleder Lisbeth Schmidt Andersen, Læssøesgades skole. D
Arrangør: Langenæskirken
Sted: Beboernes Hus - Sølystgade 30
Tid: Kl. 19.00-23.00
Info: Bål, sang og samvær på plænen i samarbejde med Foreningen Aarhus mod Krig og Terror under mottoet "Vi vil fred her til lands".
Arrangør: Beboerforeningen for Sjællandsgadekvarteret
Sted: Tivoli Friheden
Tid: kl. 18.00 - 22.00
Info: Igen i år vil Tivoli Friheden åbne op for parken til Skt. Hans aften. Der vil være båltale af Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard og underholdning med Kalles Danmarks Tour, kendt fra DR Ramasjang.
Arrangør: Tivoli Friheden
Sted: Århus Træskibshavn, Fiskerivej 32
Tid: Kl. 20.00 - 00.00
Info: Musik på molen ved Ostinat expressen. Båltale holdes kl. 20.45, bålet tændes kl. 21 og vi synger midsommervisen. Fra kl. 20 kan der købes vand, kaffe, vin, øl, is, pølser o.a. Alle er velkommen.
Arrangør: Træskibsforeningen i Aarhus
Sted: Universitetsparken, Aarhus Universitet
Tid: kl. 18.00 - 05.00
Info: Kollegierne i Universitetsparken, Kollegianerrådet og Eforen inviterer til sankthansfest i Universitetsparken. Udover byens største bål, vil der være medrivende sange, morsom båltale, svedig livemusik, pølsevogn og, i samarbejde med Eforen og Studenterhus Aarhus, fire formidable barer, der serverer lidt for enhver smag til fantastiske priser.
Arrangør: Kollegierne i Universitetsparken
Aarhus V
Til toppen
Sted: Vilhelms Kiers Kollegium
Tid: kl. 19.00
Info: Der vil være øl og vand, et par bålsange og snobrødsdej af fineste kvalitet lover arrangørerne. Båltalen holdes af kollegiets formand Thomas Voergaard.
Arrangør: Vilhelms Kiers Kollegium

Opdateret 26. maj 2016
Annonce