aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Store projekter

Byggeplads. Foto: Cecile Smetana

Århus er en by i rivende udvikling i disse år. En række store projekter ligger på tegnebrættet. Andre er allerede i gang. Vi har samlet de største projekter her.

Læs mere om byudvikling i Elev.

Byudvikling Elev

Tækker Group står bag planerne om en ny mulig by syd for landsbyen Elev. Der er tale om et meget bæredygtigt projekt, hvor miljøbevidst teknologi er tænkt ind i helheden. Byen skal have op imod 11.000 indbyggere.
Læs mere.
Læs mere om projektet Byudvikling Lisbjerg.

Byudvikling Lisbjerg

Århus Byråd vedtog i 2005 en dispositionsplan for et nyt byområde i Lisbjerg. Inden for de kommende år skal Lisbjerg udvikle sig til en mangfoldig og bæredygtig by med plads til 10-20.000 indbyggere, erhverv, institutioner mv.
Læs mere.

Læs mere om projektet med Ceres-grunden

Ceres-grunden

Royal Unibrew, der ejer Ceres-grunden, vil gøre det gamle bryggeriområde til en ny bydel med boliger, erhverv, kulturinstitutioner og bypark langs Århus Å. C. F. Møller har udarbejdet skitserne til projektet.
Læs mere.

Læs mere om projektet De Bynære Havnearealer

De Bynære Havnearealer

Visionen for projektet er at gøre de De Bynære Havnearealer til en attraktiv og levende bydel – et levende centrum. Det skal være en bydel, der for alvor knytter det eksisterende byrum sammen med havnearealet.
Læs mere.

Læs mere om projektet Det Nye Universitetshospital i Skejby.

Det Nye Universitetshospital

Projektet er den største omlægning af eksisterende hospitaler i Danmark nogensinde. Der er tale om 270.000 m2 nyt byggeri og har et samlet anlægsbudget på 10-12 mia. kr.
Læs mere.
Læs mere om frilægningen af Århus Å.

Frilægning af Aarhus Å

Frilægningen af Aarhus Å er et af de byprojekter, der i de seneste år har bidraget til midtbyens unikke bymiljø. Den 28. juni 2008 blev frilægningen af Aarhus Å fra Immervad til Vester Allé indviet.
Læs mere.
Læs mere om Godsbane-projektet i Århus.

Godsbanen

Der skal laves et produktionscenter for billedkunst, scenekunst og litteratur på Godsbanen i Århus. Realdania støtter projektet med 50 mio. kr. Det forventes klar til brug i slutningen af 2011 eller i starten af 2012.
Læs mere.
Læs mere om helhedsplanen her.

Helhedsplan for Gellerupparken

Helhedsplanen er udarbejdet i fællesskab af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening, og det samlede budget er på ca. 500 mio. kr.
Læs mere.
Læs mere om byggeriet Isbjerget.

Isbjerget

Det forventes, at Isbjerget står færdig i 2010. Der bliver både ejerlejligheder og almene lejligheder. Arkitekternes tanke bag Isbjerget er at bryde bygningen, for at optimere havudsigten fra flest mulige boliger.
Læs mere.
Læs mere om projektet med en letbane i Århus.

Letbanen i Aarhus

Letbanen i Aarhus kommer i 1. etape til at bestå af 12 km. spor og er budgetteret til 1 mia. kr. Det finansieres af både Folketinget, Aarhus Kommune og Region Midtjylland. 1. etape forventes at stå færdig i 2015.
Læs mere.
Læs mere om Lighthouse-projektet.

Lighthouse

Projektet opføres nu i 2. etaper, da der, grundet finanskrisen, er problemer med finansieringen. Der er betalt for byggeriets lave del, hvor der skal opføres et Comwell-hotel. Betaling for 2. etape er udskudt til 1. december 2010.
Læs mere.
Læs mere om moské og islamisk kulturcenter.

Moské og islamisk kulturcenter

Byggeriet skal være på 3500 m2 og skal ligeledes også være videncenter for islam. Budgettet forventes at være på ca. 100 mio. kr.
Læs mere.
Læs mere om det kommende Multimediehus.

Multimediehuset

Multimediehuset kommer til at rumme både Hovedbibliotek og Borgerservice og bliver placeret på De Bynære Havnearealers sydlige bastion. Budgettet er på ca. 1,75 mia. kr.
Læs mere.
Læs mere om Navitas Park.

Navitas Park

Prisen er på ca. 800 mio. kr. og bliver placeret centralt på De Bynære Havnearealer. Aarhus Kommune og Region Midtjylland yder støtte til projektet, hvis forbillede er it-bydelen Katrinebjerg. Det skal stå færdig i 2013.
Læs mere.
Læs mere om SportsCampus og Multiarenaen.

SportsCampus og Multiarena

Byrådet har afsat 1 mio. kr. til arbejdet med en Masterplan for SportsCampus, og det forventes fremlagt for byrådet marts 2009. Multiarena skal placeres på Godsbanearealet, men projektet er foreløbigt udsat til sommeren 2009.
Læs mere.
Læs mere om Tunnel under Marselis Boulevard.

Tunnel under Marselis Boulevard

Aarhus Kommune forventer, at anlægget står færdig i 2012, og projektet har et budget på 1,5 mia. kr. Det skal være med til at forbedre logistikken samt sikre den fremtidige infrastruktur.
Læs mere.
Læs mere om Z-Huset.
Z-Huset
Z-Huset forventes færdigt i 2010 eller i starten af 2011 og kommer til at blive 42 meter højt. Byggeriet kommer til at bestå af både lejligheder og erhver, hvor ejlighederne kommer til at koste op til 22 mio. kr.
Læs mere.

Nyheder
26-05-2016 kl. 09:32
Interview
Læs interview med Bente Lykke Sørensen
De Bynære Havne-
arealer står fast på trods af finanskrisen
.
Interview med Bente Lykke Sørensen om De Bynære Havne-
arealer.
Interview
Læs interview med Helle Hansen
Gellerupparken er i en positiv udvikling.
Interview med Helle Hansen om Gellerup og helhedsplanen
Interview
Læs interview med Lars Davidsen
Et råt, fleksibelt og åbent produktions-
center
.
Interview med Lars Davidsen om Gods-banen.
Interview
Læs interview med Metin Aydin
Hvert sogn, sin kirke.
Interview med Metin Aydin om moské i Århus.