aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Jul i Aarhus
Snedronningen er Aarhus Teaters store juleforestilling. Foto: Aarhus Teater
Snedronningen er Aarhus Teaters store juleforestilling. Foto: Aarhus Teater

Teater, dans og shows i julen

Julestemningen breder sig på byens teatre og scener med masser af juleforestillinger for både børn og voksne.

Jul på hovedet
Jul på hovedet
Langt inde i skoven er ejerne af en juletræsplantage ved at planlægge julen, da to engle daler ned fra himlen. Med sig har de en vigtig mission, en mission der bringer platagens træer i fare. Jul på hovedet er en rigtig familieforestilling.
Filuren, 13. november - 6. december
Snedronningen
Snedronningen
Aarhus Teaters store familieforestilling op mod jul er H.C. Andersens iskolde og hjertevarme eventyr Snedronningen, et eventyr om venskab og mod - og om vigtigheden af at bevare det umiddelbare, tillidsfulde barn i sit hjerte.
Aarhus Teater, 13. november - 20. december
Jul i Hermans
Jul i Hermans
Spis, grin og dans på Hermans. Århus Revyen og Hermans i Tivoli Friheden blænder op for årets juleshow med julebuffet, sketchshow og musik og dans bagefter under ledelse af Hermans Live Orkester.
Hermans i Tivoli Friheden fra 19. november - 12. december.
Tonny Trifolikoms juleshow
Tonny Trifolikoms juleshow
Tonny Trifolikom er den rendyrkede klovn og gøgler. Han har optrådt i Cirkus Krone, Cirkus Schuman, De Gale Gøglere, Cirkus Freja, flere gange på TV og en enkelt gang som kongelig hofnar for selveste Dronning Margrethe.
Folkestedet, søndag 22. november kl. 13..
Jul i det gamle amatørteater
Jul i det gamle amatørteater
Traditionen tro er der juleforestilling på Rosenteatret, og i år spiller teateret en finurlig lille julefortælling for børn og barnlige sjæle. 'Jul i det gamle amatørteater' hedder stykket og det spiller alle fire adventsweekender. Rosenteatret, premiere fredag 27. nov. kl. 19. Derudover alle adventsweekender kl. 15.
Nøddebo Præstegaard med Bering Amatør Teater
Jul i Nøddebo Prætegård
Vejen går til Nøddebo, ned til Pastor Blicher. Julestemningen når helt op til juletræets top, når Bering Amatør Teater sætter Nøddebo Præstegård på programmet. Nisserne er i drillehumør, når Nicolai og hans brødre fejrer jul hos Paster Blicher, hans kone og hans to smukke døtre.
Bering Forsamlingshus, 27. november - 5. december.
Peters Jul og Nissen hos spækhøkkeren
Peters Jul og 12 med posten
Svalegangens Dukketeater præsenterer den nok mest klassiske danske julefortælling, nemlig Peter Jul fra 1866. Forinden får vi i tilgift H.C. Andernsens eventyr Nissen hos spækhøkkeren, der bliver så opslugt af at læse digte, at han næsten glemmer sin julegrød.
Svalegangen, 28. nov. og 5. og 12. dec. Alle dage kl. 14
En sand røverhistorie
En sand røverhistorie
Publikum ligger i hængekøjer under et himmeltæppe og får fortalt en forunderlig historie om en gammel munk og hans unge lærling, der drager ud i den farlige Görringeskov, fordi de har hørt en røverhistorie om et vidunderligt julemirakel.
Teater Gruppe 38 fra 29. november - 13. december
Julens glæde og æde
Julens glæde og æde
Fortælleshow med Karin Flensborg og Kirsten Thonsgaard. Med tilbageholdt fryd står Flensborg & Thonsgaard klar til at slå latterporten op for nye og gamle historier om gigantiske julegilder, pinlige julefrokoster og al julens fedt og fråds!
Kvindemuseet 2. december kl. 19-21.
Broder Sol, Søster Måne
Broder Sol, Søster Måne
Årets juleforestilling på Refleksion er igen 'Broder Sol, Søster Måne', teatrets ældste dukketeaterforestilling, som bringer julens værdier lige ind i hjertet. Frans af Assisi drager ud i verden for at blive tempelrider men ender med at forkaste materiel rigdom for at leve i nær kontakt med naturen. Teater Refleksion 5. - 13. december.
Har du set min nissehue, mor?
Har du set min nissehue, mor?
Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby er de nye stjerner på comedy-scenen. Har du set min nissehue,mor? er en svitsende musikalsk julesatire, hvor tre semi-arbejdsløse skuespillere forsøger at stable et underholdningsprogram på benene.
Svalegangen, 8. - 10. december kl. 19.30
The Yule Show
The Yule Show - cabaresque
I anledning af julemåneden inviterer Svalegangen indenfor til fræk og sjov "julestue" med rig mulighed for at kunne læne sig tilbage, få lunet fødderne og varmet kinderne til burlesk, komik og dans. Bag løjerne står den nystartede teaterforening Cabaresque.
Svalegangen, torsdag 10. december kl. 21
De Nattergale - Æ Juletur 2015
De Nattergale - Æ Juletur 2015
Det nye show vil i bedste Nattergalestil være en skønsom blanding af trioens store bagkatalog og udvalgte numre fra den populære The Julekalender krydret med nye gakkede indfald og udfald. Og det forlyder, at de gæve jyder ikke også har en ny sang eller to med. Musikhuset , Rytmisk sal, torsdag 11. dec. kl. 20
Holbergs Juulestuen
Holbergs Juulestuen
Holbergs Juulestuen er historien om Æbeltoftborgeren Jeronimus, der på grund af spøg og skæmt vælger at aflyse julen - til resten af familiens store fortrydelse. Bag opførelsen står Teaterselskabet PSV, der altid arbejder så tæt op af den originale version som muligt. Helsingør Theater mellem 12. - 20. december kl. 18
Børnekulissens Skovnissernes Jul
Børnekulissens Skovnissernes Jul
Børnekulissens faste historiefortæller styrer historien om skovnisserne, der skal holde jul med deres venner, egernet og muset. Alt er klar til jul, kun juletræet mangler og det skal hentes ude i skoven. Men her bor troldefar... Musikhuset Aarhus Foyer Syd 13. december kl. 12.30 og 14.
God jul Cirkeline
God jul, Cirkeline
Cirkeline sidder i sin tændstiksæske og kigger ud på stjernerne. Frederik og Ingolf kaster sig ud i juleforberedelserne. Pakker gaver, fletter hjerter og synger og leger. Senere skal de i skoven efter juletræet - og her møder de en skurkagtig kat.
Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal, søndag. 13. dec. kl. 11 og 13
Blot til Lyst
Blot Til Lyst - Unwrapped
Improgruppen Blot til Lyst inviterer indenfor til impro comedy med kanel, knas og julespas i store mængder. Publikum skal bare selv tage gaver med! En gammel tandbørste, en selvangivelse, en dejskraber eller andet, du gerne vil af med.
Teater Katapult, torsdag 17. december kl. 20

Opdateret den 1. december 2015
Dagens highlights
fredag 23. jun. 2017

Annonce