aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

The Who

Fra koncerten i Aarhus-Hallen i 1965.

Kaos ved den engelske rockgruppe The Who’s første koncert i Aarhus for mere end 40 år siden.

The Who blev dannet i 1964 i London og bestod af Roger Daltrey, Pete Townshend, Keith Moon og John Entwistle. Gruppen blev kendt som et af de vigtigste bands i den såkaldte "britiske invasion" i midten og slutningen af 1960’erne.

The Who er kendt for sine energiske og intense koncerter og er blevet kaldt et af de bedste livebands nogensinde, hvilket er dokumenteret på livealbummet ’Live At Leeds’ fra 1970. Bandet har spillet flere gange i Danmark - bl.a. med 2 koncerter i Århus. Første koncert var den 26. september 1965 i Aarhus-Hallen. Koncerten var en blandt flere danske koncerter på en miniturné og blev nærmest uforglemmelig. Den udviklede sig til at blive en mindre katastrofe, men gav alligevel The Who virkelig god publicity - som et mildest talt heftigt liveband. Der var omkring 1000 tilskuere til stede denne søndag aften og efter ganske kort tid - halvdelen af en sang - blev scenen stormet af publikum. Bandet selv slap ud, mens publikum smadrede instrumenter for flere tusinde kroner. Rygtet gik, at The Who selv havde smadret deres instrumenter, hvilket så ikke var helt sandt.

Den anden The Who koncert fandt sted den 21. september 1970 i Vejlby-Risskov Hallen, og det blev en mere vellykket koncert. Her fik The Who, i modsætning til 1965, nemlig ”lov” til at spille hele deres sæt.

The Who udsendte sit første album i 1965, ’The Who Sings My Generation’, hvor den klassiske sang ’My Generation’ findes. Bandet var i slutningen af 1960’erne og i 1970’erne på højde med Rolling Stones målt i popularitet og albumsalg. I 1969 kom rockoperaen ’Tommy’, der gav The Who respekt fra mainstream musikkritikere og blev kaldt et mesterværk. Senere er også det anmelderroste album ’Who’s Next’ fra 1971 udsendt - samt en anden rockopera ’Quadrophenia’.

De resterende medlemmer, Roger Daltrey og Pete Townshend, har samlet The Who igen flere gange og udsendte albummet bl.a. ’Endless Wire’ i 2006. Desuden spillede bandet en fin koncert på Roskilde Festival 2007.

Fakta

Koncert i Aarhus-Hallen, 26. september 1965.

Koncert i Vejlby-Risskov Hallen, 21. september 1970.

Bandets dannelse: 1964

Første udgivelse: 1965

Sidste udgivelse: 2006