aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Attraktion

Pegasus i Tivoli Friheden. Foto:Carsten Ingemann
Pegasus i Tivoli Friheden. Foto:Carsten Ingemann

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er Aarhus' forlystelsespark placeret i gå afstand fra centrum i den smukke Marselisborgskov. Her findes rutsjebaner, forlystelser, boder, spil, legepladser, lasergame, restauranter og meget meget mere. Der er noget for alle, i alle aldre.

Tivoli Friheden tilbyder i løbet af sæsonen masser af blandet underholdning til både voksne og børn. Der er musik-koncerter under temaet Fed Fredag med de bedste af de danske rock/pop navne. Events i børnehøjde til Søndagsballade, hvor f.eks. det bedste af DR/Ramasjangs underholdningsunivers byder på hygge, skæg og ballade. Koncerter, revyer og teaterforestillinger i Hermans kultursal for både store og små.

Stedet har siden 1904 været et yndet udflugtsmål. Dengang åbnede tjener Hans Rising Restaurant Terrassen, hvor han ud over frokost og snaps trakterede folk med musik og andre større arrangementer. Allerede dengang gik stedet under navnet Friheden. I 1958 blev området omdannet til Forlystelsesparken Friheden, der otte år senere blev indviet under navnet Tivoli Friheden.

I 2012 åbnede Friheden det nye store kulturhus Hermans med plads til 800 siddende eller 1400 stående publikum. Huset rummer alt fra teater og koncerter til revyer og messer.

Med Tivoli Frihedens mange tilbud er parken et yndet valg for mange slags udflugter.
Fakta
Tivoli Friheden
Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C
Tivoli Friheden er også en smuk og rekreativ oase i Aarhus. Klik for at se billedet i stort format.
Tivoli Friheden er også en smuk og rekreativ oase i Aarhus. Foto: Carsten Ingemann
Rutsjebanen Cobra. Klik for at se billedet i stort format.
Rutsjebanen Cobra. Foto: Jan Dagø