aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Milliardærer i Østjylland
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Tema: Milliardærer i Østjylland 2009

Tøjmilliardæren fra Bestseller

Troels Holch Povlsen. Fotograf: Magnus Møller

Med en formue på 37,4 milliarder kroner er Troels Holch Povlsen den rigeste i Østjylland og den anden rigeste i hele Danmark. Han har tjent sin formue på modetøjskoncernen Bestseller.

”En overgang tænkte jeg på, om jeg ikke skulle indrykke en annonce i en avis, der sagde, at virksomheden og vores formue var foræret væk til velgørende formål. Jeg syntes efterhånden, at prisen for det, vi havde skabt, var blevet for høj.”

Således udtalte Troels Holch Povlsen i Jyllands-Posten, efter ham og hans familie var blevet truet på livet. En oplevelse der senere dannede forlæg for et afsnit til Tv-serien Rejseholdet. Troels har dermed oplevet bagsiden af medaljen, når man har en formue på flere milliarder.

Troels Holch Povlsen grundlagde virksomheden Bestseller i 1975. I dag har Bestseller mere end 4100 butikker i 41 lande. Virksomheden består af 11 forskellige brands som for eksempel Vila, Vero Moda og Jack & Jones.

Faste principper
Troels Holch Povlsen har ti principper, som medarbejdere i Bestseller skal arbejde ud fra. De omhandler flid, ærlighed, loyalitet og samarbejdsvilje. Moral betyder også meget for Troels, og medarbejderne lærer at leve op til det, de siger og lover. Omgangstonen i Bestseller er fri, og alle medarbejdere er på fornavn med Troels. Bestseller er en virksomhed af jysk beskedenhed.

Bestseller brander sig som en virksomhed med en ansvarlig produktion, og på det punkt er Troels Holch Povlsen meget politisk bevidst.

I dag sidder Troels Holch Povlsens ældste søn Anders med det formelle chefansvar for koncernen.
Fakta

Troels Holch Povlsen


Formue
37,4 mia. kroner.

Virksomhed
Bestseller

Branche
Tøjbranchen

Hovedsæde
Fredskovvej
7330 Brande

Bopæl
Gyllingnæs ved Odder

Web
www.bestseller.com

Hovedsæde
Se Bestsellers hovedsæde