aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Udendørs
På jagt efter vilde blomster. Foto: Jesper Nørgaard Sørense
På jagt efter vilde blomster. Foto: Jesper Nørgaard Sørense

Ud i naturen

Aarhus er byen ved skov og strand og byder derfor på et væld af aktiviteter i det fri.

Ture i naturen
Til toppen
Cykelture i Aarhus og omegn

Cykelture i Aarhus og omegn

Cykelløb for entusiaster såvel som motionister er populært som aldrig før. Her finder du en række hjemmesider med inspiration og nyttig information for cykelglade aarhusianere.
Solstråler over Aarhus

Solstråler over Aarhus

Solstråler over Aarhus er en række naturskønne motionsruter i og omkring Aarhus. Syv ruter, som kan bringe byens borgere ud i den fantastiske natur, der omkranser Århus.
Vandreture ved Aarhus

Kort over vandreture

Aarhus Kommune har samlet en række forslag til vandreture i og omkring Aarhus. Turene kan hentes som pdf-filer forsynet med kort og små informationer om kulturen og naturen i området.
Løbeture ved Aarhus

Afmærkede løberuter

Snør løbeskoene - og bevæg dig ud på en frisk løbetur på en af Aarhus Kommunes afmærkede løberuter - det er både sundt og gratis! Her finder du også links til løbeklubber og løbesites.
Friluftsliv

Book steder og grej online

Hvis du vil reservere en bålplads, et shelter, en lejrplads, en park eller en skov, eller på anden måde bruge et af kommunens grønne områder, kan du gøre det på sitet FriluftslivAarhus. Her kan du også leje grej til din aktivitet.
På tur med Dansk Vandrelaug

På tur med Dansk Vandrelaug

På Dansk Vandrelaugs hjemmeside kan du finde et væld af vandreture opdelt efter område, periode, kategori og arrangør, så der er ture for enhver.
Spor i Landskabet

Find spor i landskabet

Spor i Landskabet er vandrestier, der giver os mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden. Til alle Spor er der kort og informationsfoldere lige til at printe ud.
Til stranden
Til toppen
Den Blå Rambla

Den Blå Rambla

Den Blå Rambla er en forening, der laver aktiviteter på, i og ved vandet for idrætsforeninger og borgere i Aarhus. Bl.a. kanoudlejning, stand up paddle og åbent-vand-svømning.
Badestrande ved Aarhus

Badestrande ved Aarhus

Åkrogen, Bellevue, Den Permanente, Ballehage, Moergård og Ajstrup. Med kilometervis af gode østvendte strande både nord og syd for Aarhus er der masser af muligheder for vandhunde, badenymfer og strandløver.
Info om badestrande ved Aarhus

Info om strande og badevand ved Aarhus

På Aarhus Kommunes hjemmeside kan du finde gode råd om badesikkerhed og se, hvilke strande der overvåges af livreddere. Du kan også tjekke badevandskvaliteten og finde oversigtskort over de enkelte badestrande.
Strandbaren i Aarhus

Strandbaren

Når solen skinner i Aarhus åbner strandbaren på de bynære havnearealer med udendørs servering, loungemusik og masser af arrangerede aktiviteter som yoga, zumba, beach volley, vandski, kano og kajak.
Grønne områder
Til toppen
Skovene omkring Aarhus

Skovene omkring Aarhus

Riis Skov, Marselisborg Skovene, Havreballe Skov, Hestehaven. Der er aldrig langt til en skovtur i Aarhus. VisitAarhus fortæller kort om de enkelte skove.
På tur i skovene

På tur i skovene

Aarhus Kommune har lavet en række foldere med informationer og forslag til gåture i skovene omkring Aarhus. Gå i fortidens spor i Marselisborg Skovene eller læs om Forstbotanisk Haves mange botansiske perler. Muligheder er mange.
Byens parker og haver

Byens parker og haver

Aarhus har mange grønne områder, hvor hele familien kan fordrive tiden. VisitAarhus fortæller kort om Mindeparken, Botanisk Have, Mølleparken og byens andre grønne oaser.
Byens parker

Kommunens parker

Mindeparken, Botanisk Have og Dyrehaven. Aarhus er rig på små og store parker og haver. Her er rekreative åndehuller og sanselige oplevelser for enhver. Læs mere om byens parker på Aarhus Kommunes hjemmeside.
Foreninger og naturcentre
Til toppen
DOF Østjylland

DOF Østjylland

Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Østjylland. DOF arrangerer fugleture året rundt. Turene er også for uøvede fuglekiggere!. Turlederne fortæller velvilligt om fuglene der ses, også de almindelige arter.
Aarhusafdelingen af Dansk Vandrelaug

Aarhusafdelingen af Dansk Vandrelaug

Lokalafdelingen arrangerer vandreture af forskellig længde og sværhedsgrader. Mange rundture i den naturskønne omegn og længere dagture i weekender ad naturskønne ruter i Østjylland.
Danske naturister i Aarhus

Danske Naturister Aarhus

Danske Naturister Aarhus er foreningen for alle nøgenglade mennesker i Østjylland. Foreningen byder på arrangementer hele året, hvor nøgenhed er ekstra mulighed, hvis vejr og omgivelser er til det!
Jydsk Naturhistorisk Forening

Jydsk Naturhistorisk Forening

Foreningen arbejder bredt med formidling af naturhistorie med udgangspunkt i en høj faglig viden. Foreningen arrangerer excursioner, foredrag, konferencer og skriver artikler til hovedforeningens magasin Flora & Fauna.
Postens Marchforening Aarhus

Postens Marchforening Aarhus

Postens Marchforening er en familieforening, hvor alle er velkommen, også selv om man ikke er ansat ved postvæsnet. Foreningen arrangerer børnemarchen, julemærkemarchen, ladywalk og laver mange andre aktiviteter.
Aarhus Fodslaw

Aarhus Fodslaw

Aarhus Fodslaw er en lokalafdeling af Vandreforeningen Fodslaw, der med over 40 lokalforeninger og mere end 3.700 familiemedlemskaber er landsdækkende. Aarhus Fodslaw arrangerer omkring 10 ture hver måned omkring Aarhus.

Relevante links

Annonce