aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Ugens link 2008

Uge 51 2008
Ugens link - Stopindbrud.dk - se her.
Stopindbrud.dk
Pas på - julegaverne er i fare. Husk at julen er en travl tid også for indbrudstyve. Stopindbrud.dk er efterhånden en ældre sag, men dog stadig det sted på nettet, hvor man får de bedste oplysninger om, hvordan man sikrer sit hjem mod ubudne gæster.
Ugens link: stopindbrud.dk
Uge 50 2008
Ugens link - se her.
Osuma.dk
Hvis tid er penge er der god økonomi i at handle dagligevarer på nettet. Reelt er det dog lidt dyrere at købe brød, bananer og bøffer på nettet, men man sparer tid og besvær. Et af de nyeste netsupermarkeder er ugens link.
Ugens link: osuma.dk
Uge 49 2008
Ugens link - klik her.
Netlydbog.dk
Lydbøger er populære som aldrig før og det ikke længere kun af syns- og læsehandicappede. Flere og flere benytter sig af muligheden for at lytte til en bog, mens de er på farten. Med Netlydbog.dk har vi fået en samlet oversigt over biblotekernes lydbøger.
Ugens link: netlydbog.dk
Uge 48 2008
Ugens link - klik her.
Huskgaven.dk
Får du tit dubletter af julegaverne. Så besøg ugens hjemmeside. Her kan du oprette din egen ønskeseddel og bagefter sende den til familie og venner. Og de kan så hver især markere, om de har købt et af dine ønsker - uden du kan se det, vel at mærke.
Ugens link: huskgaven.dk
Uge 47 2008
Se ugens hjemmeside
Kalendersiden
Ugens hjemmeside vinder måske ikke designpriser for sit layout, men brugbart, det er den. Her kan du i løbet af ingen tid lave din egen årskalender og selv vælge farve, baggrundsbillede, hvad der skal med af information om helligdage og andet og ikke mindst indtaste dine egne mærkedage. Ugens link: kalendersiden.dk
Uge 46 2008
Ugens link - klik her
Jobfisk.dk
Jobfisk.dk er en hjemmeside med links til jobdatabaser, fagdatabaser, rekrutteringsbureauer, vikarbureaer og andre sites på nettet, der fokuserer på jobsøgning. Jobfisk.dk er først og fremmest velstruktureret med gode og korte oplysninger om de enkelte jobsites, så man let kan finde netop den nettjeneste, man har brug for.
Ugens link: jobfisk.dk
Uge 45 2008
Se ugens link
fairbar
Århus har fået en ny type café. Et sted hvor fair trade og økologi er nøgleord, og hvor alt overskuddet går til velgørenhedsarbejde. Udover øl, kaffe, kage og andet mundgodt byder byder cafeen hver måned på en række koncerter, udstillinger og foredrag.
Ugens link: fairbar.dk
Uge 44 2008
Ugens link - klik her.
Netjek
Der findes efterhånden en række portaler på nettet, der forsøger at hjælpe os kunder med at undgå de dårlige e-butikker. Et af de nye og umiddelbart bedre er sitet Nettjek.dk. Bedøm selv.
Ugens link: www.nettjek.dk
Uge 43 2008
Se ugens hjemmeside
Cyberhus
Cyberhus i Århus, der bl.a. tilbyder anonym netrådgivning til udsatte børn og unge, er udvalgt til finalen i kåringen af den europæiske e-Inclusion Awards, der uddeles den 1. december i Wien. 469 ansøgninger fra hele Europa har deltaget i dysten. Derfor ugens link.
Ugens link: cyberhus.dk
Uge 41 2008
Studiejobaarhus.dk
Studiejob Aarhus
I denne uge lød startskuddet for flere studiejob i Århus. Med projektet og hjemmesiden Studiejob Aarhus skal der skaffes flere relevante studiejob til byens studerende. Bag projektet står Århus Kommune og konsulentfirmaet Mercury Urval.
Ugens link: studiejobaarhus.dk
Uge 40 2008
Jyskebank.tv
Erhvervs- og finansnyheder er populært på radio- og tv. Sidste måned lancerede Jyllands-Posten en radio for erhvervslivet og i denne måde følger Jyske Bank op med en ny tv-station fyldt med finansielle nyheder. Ikke kun for fagfolk, men også med nyttigt stof for private.
Ugens link: www.jyskebank.tv
Uge 39 2008
Ugens link
FaktaLink
Præsidentvalg i USA, Poker, Sharia, Intellegent design, Manga, Liv på Mars. FaktaLink er en samling af artikler om alverdens aktuelle og klassiske emner. Og til hver artikel er der links til videre læsning på internettet og henvisninger til øvrige kilder. Der er gratis adgang via din pinkode til Århus Kommunes Bibioteker.
Ugens link: FaktaLink
Uge 38 2008
Ugens link - se her.
aftenskole.nu
Hvad enten du er interesseret i kurser i ansigtsmaling, hatha yoga eller tysk for begyndere, så er ugens hjemmeside den hurtigste vej til kurset. Du kan søge på emne, byområde, ugedag og vupti har du en liste med alle kurser indenfor det ønskede.
Ugens link: aftenskole.nu
Uge 37 2008
Hør JP Radio
JP Radio
Jyllands-Postens lancerede i sidste uge en radio for erhvervslivet, JP Radio, der både kan høres live på nettet og i æteren på bestemte frekvenser. Jens Nicolaisen, der er direktør for JP’s elektroniske medier, betegner JP Radio som erhvervslivets P1. Ingen musik, masser af tale og tid til at gå i dybden med interviews. Ugens link: www.radio.jp.dk
Uge 36 2008
Ugens link
Film på bibliotek.dk
Find film på på bibliotek.dk. Bibliotek.dks nye filmsøgeside gør det lettere at finde film - hvad enten du leder efter en bestemt film eller har lyst til noget i en genre eller fra et bestemt land. Der er mere end 50.000 film i bibliotek.dk.
Ugens link: bibliotek.dk/film.php

Uge 35 2008
Ugens link
Aarhuspigen.dk
Afstemningen om Århuspigen 2008 går snart ind i sin sidste og afgørende uge. Fredag den 5. september kåres vinderen. På aarhuspigen.dk kan du læse om pigerne og se nye flotte billeder af de otte finalister.
Ugens link: www.aarhuspigen.dk
Uge 34 2008
Ugens link
Gratisordbog.dk
Nu kan du finde alle gratis online ordbøger og opslagsværker samlet ét sted, nemlig på gratisordbog.dk. Vha. en dropdownmenu kan du vælge om du vil lave et opslag i Dansk Retskrivningsordbog, Dansk Fremmedord-bog, Cambridge Dictionaries, Wikipedia, Google Translate eller et helt sjette sted.
Ugens link: Gratisordbog.dk
Uge 33 2008
Ugens link
Biblioteksvagten.dk
Hvad hedder Robinson Crusoes ø? Hvorfor er himlen blå? Drikker fisk vand? Disse og mange andre spørgsmål kan du finde svar på på biblioteksvagten.dk. Biblioteksvagten hjælper med svar på alle spørgsmål, man kan stille til et bibliotek.
Ugens link: www.biblioteksvagten.dk
Uge 32 2008
Ugens link
Emu.dk
Ud over at være navnet på en to m. høj australsk fugl er EMU undervisningsministeriets portal til undervisnings-verdenen. EMU står for Elektroniske Markedsplads for Undervisningsmateriale og er en sand grønspættebog for elever som lærere i folkeskolen, de gymnasiale uddannelser og voksenundervisningssektoren.
Ugens link: www.emu.dk
Uge 28 2008
Ugens hjemmeside
Jazzfest.dk
Årets jazzfestival er ikke en hvilken som helst af slagsen. Denne gang kan vi fejre festivalens 20 års jubilæum. Igen i år er der blevet sammensat et bredt og varieret program til det jazzhungrende publikum.
Ugens link: www.jazzfest.dk
Uge 27 2008
Ugens link - klik her.
Rejsebiblioteket.dk

Går ferien udenlands, er det en god idé at kigge forbi Rejsebiblioteket.dk. Her finder du anbefalinger af bøger og internetsider om udenlandske rejsemål. Og bøgerne kan selvfølgelig bestilles direkte fra biblioteket.
Ugens link: www.rejsebiblioteket.dk
Uge 26 2008
Ugens link - klik her.
Feriepakken.dk

Bliv klar til ferierejsen hjemmefra og undgå ubehagelige overraskelser i køen i lufthavnen og hos lægen på feriestedet. Se Århus Kommunes hjemmeside med ferieforberedelser.
Ugens link: www.feriepakken.dk

Uge 25 2008
Ugens link - klik her.
Kriseinfo.dk
Hvad skal du gøre, hvis fugleinfluenzaen slår igennem eller en orkaner raser over landet? På portalen kriseinfo.dk får du svarene. Her oplyses om de forskellige krisetyper og beredskabet i Danmark og iI akutte krisesituationer vil portalen fungere som en samlet indgang til myndighedernes information.
Ugens link: Kriseinfo.dk
Uge 24 2008
Ugens link - klik her
Tjek din løn

Er du i tvivl, om du får nok i løn, eller hvad pædagogoer, sygeplejersker og andre faggrupper egentlig tjener, kan du få svar på Jobindex's løn-index. Indekset er baseret på oplysninger fra indtastede CV'er.
Ugens link: Lønindekset fra Jobindex
Uge 23 2008
Ugens hjemmeside.
Mit ansvar

Ans'hva'fornoget - spørger de på regegeringens nye hjemeside og opfordrer os til at deltage i debatten om, hvor grænsen går mellem dit og statens ansvar.
Ugens link: www.mitansvar.dk
Uge 22 2008
Ugens link - klik her.
Skrunedforsolen.dk
En undersøgelse af vores solvaner viser, at vi har akut brug for at blive bedre venner med solen. Al for mange ender forbrændt efter ferien. Kræftens Bekæmpelse startede i foråret kampagnen 'Skru ned for solen', en opfordring vi hermed giver videre.
Ugens link: www.skrunedforsolen.dk
Uge 21 2008
Ugens link
Benzinpriser.dk
Nu findes der efterhånden ikke billig benzin i nogen steder i landet, men der er jo altid nogle, der er billigere end andre. På ugens hjemeside finder du de mindst dyreste tankstationer nær dig.
Ugens link: www.benzinpriser.dk
Uge 20 2008
Ugens link - klik her.
rejs.dk
Ugens link tager dig med på de store oplevelser. Puccini-klassikeren Tosca i Operaen i København, midnatssol og isfjelde i Grønland, krydstogt i Stillehavet, en kulturrejse til Mexica, konkurrencer med masser af flybilletter, bestilling af flybilletter, links til rejsebureuaer og selskaber og meget mere. Ugens link: rejs.dk
Uge 19 2008
Se ugens link.
Fortidsmindeguide.dk
Spredt ud over hele landet ligger anlæg fra oldtid, middelalder og historisk tid klar til udforskning. På denne hjemmeside fortælles monumenternes historie og hvordan du finder dem. Hjemmesiden blev oprindeligt lanceret af Århus Amt, så lokaliteterne er alle østjyske. På sigt skal guiden være landsdækkende.
Ugens link: www.fortidsmindeguide.dk
Uge 18 2008
Howard - shoppingassistenten
Hvis man er nervøs for at handle på nettet, kan man med fordel besøge ugens link. På ugens link finder du shoppingassisteten Howard. Her indtaster du navnet på den hjemmeside, du gerne vil tjekke, og så får du en række nyttige oplysninger om sitet.
Ugens link: www.forbrugereuropa.dk/howard
Uge 17 2008
Ugens link
Vi med have.dk

Idényt.dk har lanceret en ny hjemmeside for havefolket, Vimedhave.dk, hvor man kan få masser af gode råd og tips til havearbejdet.

Ugens link: www.vimedhave.dk

Uge 16 2008
Ugens link - klik her.
Ejendomsvurderingen

Årets gyser på ejendomsmarkedet. På vurdering.skat.dk kan du se, hvad dit hus - eller naboens hus - er værd.

Ugens link: vurdering.skat.dk
Uge 15 2008
Se tema.
En by i krig
Filmen "Flammen og Citronen" har sat nye rekorder for besøgstal i danske biografer og vist at der stadig er en mærkbar interesse i befolkningen for Danmark under anden verdenskrig. JP Århus har derfor lavet et stort tema på jpaarhus.dk om Århus under besættelsen.
Ugens link: Århus under besættelsen.
Uge 14 2008
24Goal
Gå ikke glip af scoringerne i alle de store fodboldligaer i hele verden. Fra ugens hjemmside kan du downloade et program, installere det og herefter få leveret resultater direkte på din skærm. Når der scores i de liga, du har valgt, popper der et lille vindue op i højre hjørne af skærmen og fortæller om scoringen. Ugens link: 24.Goal.dk
Uge 13 2008
Kom tæt på byrådspolitikerne
Århus Kommune giver nu alle mulighed for nemt og hurtigt at finde oplysninger om de enkelte byrårds-politikere. Deres adreseser, civile erhverv, stemmetal, fravær fra byråd- og udvalgsmøder og ikke mindst deres økonomiske forhold ligger åbent for enhver.
Ugens link: Byrådets Faktasider
Uge 12 2008
Úgens link - klik her.
AGF Fanclub Aarhus
"Vi vil se bold, ikke vold" er mottoet for AGF's officielle fanklub. Klubben arrangerer fælles transport til alle AGF's udekampe samt en masse andre aktiviteter - både på og udenfor stadion, og på klubbens hjemmside kan du følge med i alt om AGF.
Ugens link: www.agf-fanclub.dk
Uge 11 2008
Klik her.
3. internationale AFIA Filmfestival
Fra 12. - 17. marts afvikles den 3. internationale AFIA Festival i Århus. 130 film, 18 debutfilm, 34 verdens-, 9 europa- og 20 skandinaviske premierefilm fra ialt 37 lande er på programmet på dette års festival med film indenfor den mere alternative og udfordrende genre.
Ugens link: www.afiafilmfestival.dk
Uge 10 2008
Ugens link - klik her.
Kvindemuseet.dk
8. marts er kvindernes internationale kampdag og er blevet markeret som sådan siden 1911. I dagens anledning har vi derfor valgt byens firestjernede kulturattraktion, Kvindemuseet i Danmark, til ugens link. Ud over de faste udstillinger viser museet lige en kunstudstilling af billedkunstneren Astrid Gjesing samt en udstilling om selskabskjoler.
Ugens link: www.kvindemuseet.dk
Uge 9 2008
Så tilfredse er forældrene i Århus
Århus Kommune har i efteråret 2007 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse på hele børn- og ungeområdet. Undersøgelsen viser stor, men vigende opbakning til kommunens pasningstilbud og skoler. Undersøgelsen er lagt på nettet, og her kan du nærlæse rapportens svar for de enkelte områder og institutioner. Ugens link: Brugertilfredshedsundersøgelse 2007.

Uge 8 2008
Klik her.
Nystartet i Århus?
Århus Kommune har lanceret en ny hjemmeside for erhvervslivet, Business Aarhus, der skal tjene som serviceenhed for virksomheder, som ønsker at etablere sig og ekspandere i Århus. Tjenesten råder over en stab af konsulenter, der står klar med råd og vejledning. Ugens link: www.businessaarhus.dk
Uge 6 2008
Ugens link
Sjov for børn
Det er svært at komme til at kede sig, hvis man kigger forbi Sjovforborn.dk. Her har et forældrepar lavet et landsdækkende site med beskrivelser og brugeranmeldelser af et væld af attraktioner og forlystelser for børn. Ugens link: www.sjovforborn.dk
Uge 5 2008
Ugens link
Forsikringsguiden
Har julen og januar måned tæret på ressourcerne, er der måske penge at spare på dine forsikringer. Forsikringsguiden.dk, der er udviklet af Forsikring & Pension i samarbejde med Forbrugerrådet, giver et hurtigt og nemt overblik over forsikringsselskabernes udbud. Ugens link: www.forsikringsguiden.dk
Uge 4 2008
Mind the Music
Sindslidendes Vilkår sætter med arrangementet "Mind the Music" den 4. februar på Train fokus på de sindslidendes vilkår i Danmark. Sebastian Dorset er konferencier og Thomas Helmig, Allan Olsen, Tina Dickow og Thomas Buttenschøn optræder. Overskudet går ubeskåret til Sindslidendes Vilkårs sociale arbejde.
Ugens link: www.mindthemusic.dk
Uge 3 2008
Ren besked om rejser
Det er slut med gratis hjemtransport efter skiulykker. Der er kommet nye regler. På forbrug.dk kan du læse om disse og om meget andet, der er værd at vide, inden du tager på ferie.
Ugens link: Forbrug.dk om rejser
Uge 2 2008
iform.dk
Mange kender bladet I Form med dets mange artikler om motion, sundhed og helse. På bladets hjemmeside har du gratis adgang til mængder af sund viden, test og guides. Er jeg stresset? Hvor fed er jeg om 10 år? Spiser jeg sundt? Hvad er min fedtprocent? Få svar på dette og meget meget mere på iform.dk. Ugens link: www.iform.dk
Uge 1 2008
Picnik.com
Mangler du et sted til dine mange billeder fra juleferien, så prøv picnik.com. Det er en hjemmeside, hvor du kan uploade dine egne billeder, beskære dem, gøre dem større, fjerne røde øjne og meget meget mere. Det er let og ganske gratis. Ugens link: www.picnik.com