aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.

Ugens link


Uge 51 2009
Ugens link:www.vintertrafik.dk
Vintertrafik.dk
Ugens link er svært at komme uden om i disse dage. Her får du et hurtigt overblik over vejforholdene og med de mange webcam, der er opsat rundt om i landet, kan du ved selvsyn se, hvordan sneen er faldet over det ganske land.
Ugens link: www.vintertrafik.dk
Uge 50 2009
Ugens link:www.guide.dk
guide.dk
Du finder ikke længere anmeldelser og omtaler af, hvad der sker i Århus på guide.dk, men derimod masser af forbrugsstof indenfor bil, rejser, livsstil, elektronik og båd. guide.dk er i dag et landsdækkende forbrugssite. Det gamle guide.dk finder du nu på adressen aarhus.guide.dk (uden www). Ugens link: www.guide.dk
Uge 49 2009
Ugens link:www.julegaveregn.dk
Operation Julegaveregn

196 kroner. Det er hvad et barn på et dansk børnehjem får af staten til julegaver. Et rent symbolsk beløb, mener initiativtagerne bag Operation Julegaveregn, som derfor samler penge ind til børn på de danske børnehjem.
Ugens link: www.julegaveregn.dk
Uge 48 2009
Ugens link:www.kristendom.dk
kristendom.dk
Advent markerer det kirkelige nytår, men er også tiden inden jul. En vente- og forberedelsestid inden Jesu fødsel. Dette og utroligt meget mere kan man læse på kristendom.dk, der i anledning af den forestående religiøse højtid er ugens link.
Ugens link: www.kristendom.dk
Uge 47 2009
Ugens link:www.sundhedsstyrelsen.dk
Influenza A
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du læse nærmere om den nye influenzatype og få information om vaccination, graviditet, risikogrupper, hvad du gør, hvis du bliver syg og ikke mindst hvad du kan gøre for at undgå at blive smittet.
Ugens link: www.sundhedsstyrelsen.dk
Uge 46 2009
Ugens link:www.studenter-rabatten.dk
Studenter-Rabatten
Her op mod jul kan det være en kunst at få pengene til at strække. Det kan ugens hjemmeside måske råde bod. Er du studerende tilbyder Studenter-Rabatten ikke mindre end 1076 butikker med rabat. Så kan der måske alligevel blive råd til store julegaver i år?
Ugens link: www.studenter-rabatten.dk
Uge 45 2009
Ugens link:www.ungebyraad.dk
Børn og Unge-byrådet
Vil man have indflydelse, må man starte tidligt. 31 unge i alderen 13-17 år er medlemmer af Børn og Unge- byrådet, der startede i 2008 som en forsøgsordning og nu er gjort permanent. De unge mødes flere gange om året i Byrådssalen og har mulighed for at stille forslag til det 'voksne' byråd. Ugens link: www.ungebyraad.dk
Uge 44 2009
Ugens link:www.minevarmepenge.dk
Mine varmepenge
Århus Kommune har lavet en hjemmeside, der giver klar besked om, hvordan man får sine for meget opkrævede varmepenge fra perioden 2004-06 tilbage. Halvdelen er allerede tilbagebetalt som takstnedsættelse, men resten kan udbetales som et engangsbeløb.
Ugens link: www.minevarmepenge.dk
Uge 43 2009
Ugens link:www.fraportetilportaler.dk
Fra porte til portaler
Erhverv Århus markerer 100 året for Landsudstillingen ved en række åbent hus arrangementer, hvor borgerne får mulighed for at stifte bekendtskab med steder eller historier, man ikke umiddelbart kender til. Arrangementer der hver især repræsenterer Århus-styrker anno 2009.
Ugens link: www.fraportetilportaler.dk
Uge 42 2009
Ugens link:www.aakb.dk/netmedier
Lån film via nettet fra biblioteket
Århus Kommunes Biblioteker giver nu gratis adgang via nettet til et bredt udvalg af gode spillefilm. Når man har logget på med sit lånerkortnummer og pinkode via sin egen pc, kan man se filmen så mange gange man fil inden for 24 timer. Og den tekniske og billedmæssige kvalitet er helt i top. Ugens link: www.aakb.dk/netmedier
Ugens link: www.sjovforborn.dk
Sjov for børn
Der sker masser af sjove ting for børn rundt omkring i landet. På hjemmesiden Sjov for børn finder du et væld af gratis arrangementer, store forlystelser, en liste over børnevenlige restauranter, ideer til børnefødselsdage og meget mere.
Ugens link: www.sjovforborn.dk
Uge 40 2009
Ugens link: www.aarhuskommune.dk/foraeldretilfredshed
Forældretilfredshedsundersøgelse 2009
Ifølge den seneste tilfredshedsundersøgelse indenfor hele børn-og ungeområdet i Århus, som er foretaget i maj og juni blandt byens forældrene, er forældrene lige så tilfredse med daginstitutioner og skoler som før de store besparelser i 2006. Se tallene for dit barns institution og læs de mange kommentarer fra forældrene.
Ugens link: www.aarhuskommune.dk/foraeldretilfredshed
Uge 39 2009
Ugens link: www.stellarium.org
Stellarium.org
Den 22. september var det efterårsjævndøgn og dermed begyndte efteråret rent astronomisk. Slut med lyse aftener, men til gengæld tid til de sterneklare, hvis vejguderne ellers vil det. Ugens hjemmeside byder på et fantastisk og meget brugervenligt stjerneprogram, der viser stjernehimlen, som man ser den lige nu.
Ugens link: www.stellarium.org
Uge 38 2009
Ugens link: www.fussblog.dk
Fussblog.dk

Danske fodboldspillere og fans har fået et nyt talerør, Fussblog, der er en blog, hvor ni danske professionelle fodboldspillere blogger om deres liv på og udenfor banen; bl.a. Simon Kjær og Michael Lumb er med på listen.
Ugens link: www.fussblog.dk
Uge 37 2009
Ugens link: www.pensionist.dk
Pensionist.dk
En ny portal for pensionister har set dagens lys. pensionist.dk. Portalens formål er at gøre det lettere at finde den viden, man har brug for, når man skal have hjælp til sig selv eller sine pårørende. Portalen er oprettet på privat initiativ af en sygeplejerske fra Århus.
Ugens link: www.pensionist.dk
Uge 36 2009
Ugens link: Drift i dag. Foto: Christian Klindt Sølbeck
Drift i dag
'Drift i dag' er en portal til information om forstyrrelser og ændringer indenfor forskellige driftsområder i Århus. F.eks når der ikke er varmt vand i hanerne, når trafikken bliver lagt om i forbindelse med større vejarbejder, eller når skraldebilen pludselig ikke dukker op.
Ugens link: aarhuskommune.dk/driftidag

Uge 35 2009
Ugens link: nationalparker.skovognatur.dk/Mols/  Fotograf: Thomas Retsloff - Nationalparker.skovognatur.dk
Nationalpark Mols Bjerge
Der er udpeget fem områder som nationalparker i Danmark. Lørdag den 29. august indvier Dronning Margrethe den anden i rækken, Mols Bjerge. På ugens hjemmeside kan du læse om de mange aktiviteter på dagen og finde inspirerende materiale om det smukke område. Ugens link: nationalparker.skovognatur.dk/Mols/

Uge 34 2009
Ugens link: www.elskhjertet.dk
Elskhjertet.dk
Hjerteforeningen har netop startet kampagnen Elsk hjertet, der samler penge ind til forskning i hjertekar-sygdomme hos kvinder. Behandlingen af hjertekar-sygdomme er i dag baseret på viden, der hovedsageligt stammer fra studier af mænd. Mænd har derfor større chance for at overleve en blodprop i hjertet end kvinder. Hver 3. kvinde dør af en hjertekarsygdom. Ugens link: www.elskhjertet.dk

Uge 33 2009
Ugens link: www.dialog09.dk
Africa Now
Afrika indtager Århus 14.-19. august, når 50 kunstnere fra vestafrika kommer til byen. Pladsen foran Musikhuset omdannes til et stort afrikansk marked med udstillinger, salgsboder, workshops og meget andet, og i weekenden danner Musikhuset ramme om koncerter og en konferen- ce om vestafrikanske subkulturer og frodige festival- scener. Ugens link: www.dialog09.dk

Uge 32 2009
Ugens link: www.aftenskole.nu
Aftenskole.nu
Hvad enten du er interesseret i dansk ølsmagning, feng shui eller frank mad, så er ugens hjemmeside en hurtig vej til det rette kursus. Du kan søge på emne, byområde, ugedag og vupti har du en liste med alle kurser indenfor det ønskede. Ikke alle udbydere er dog med. Bl.a. ikke Folkeuniversitetet i Århus. Ugens link: www.aftenskole.nu

Uge 31 2009
Ugens link: Mit Barns Navn.dk
Mit Barns Navn.dk
Hvad skal barnet hedde? Henrik, Carl, Joachim, Alain? Et nyt site gør det måske ikke lettere, men i hvert fald sjovere at finde det helt rigtige navn til guldklumpen. Man kan søge på en række kategorier så som eventyrnavne, bibelske navne, navne fra naturen og royale navne. Og til hvert navn er der statiske oplysninger og en kort omtale. Ugens link: www.mitbarnsnavn.dk

Uge 27 2009
Ugens link: Gode sommerbøger fra biblioteket
Gode sommerbøger på biblioteket
Er du til kærlighed eller gys? Eller skal det være krimi, du hygger dig med i ferien? Århus Kommunes Biblioteker anbefaler en række bøger, som er gode både til hængekøjen og til regnvejsdage i sommerhuset.
Ugens link: www.aakb.dk

Uge 26 2009
Ugens link: www.rejsebiblioteket.dk
Rejsebiblioteket.dk
Går ferien udenlands, er det en rigtig god idé at kigge forbi Rejsebiblioteket.dk. Her kan du hente stof til både drømme og planlægning. Landets biliotikarer har udvalgt bøger, hjemmesider, videofilm og musik-cd'er til inspiration. Og bøgerne kan selvfølgelig bestilles direkte fra biblioteket. Ugens link: www.rejsebiblioteket.dk
Uge 25 2009
Ugens link: www.solstråler.dk
Solstråler over Århus
Solstråler over Århus er en række naturskønne motionsruter i og omkring Århus, en blanding af løbe-, vandre- og cykelruter. Ruterne etableres i år og årene fremover i et samarbejde mellem Naturhistorisk Museum og Århus Kommune.
Ugens link: www.solstraaler.dk

Uge 24 2009
Ugens link: www.ilt09.dk
ILT 09
ILT står for International Levende Teater og er en ny international teaterfestival i Århus. Fra den 11. - 18. juni, når teatersæsonen er slut, vil byens scener vise noget af det bedste inden for teater, dans og performance, som rører sig på den internationale scene.
Ugens link: www.ilt09.dk

Uge 23 2009
Ugens link: www.sculpturebythesea.dk
Sculpture by the Sea
60 store skulpturer skabt af kunstnere fra 10 forskellige lande kan fra i morgen 5. juni og frem til den 28. juni opleves på strækningen mellem Tangkrogen og Ballehage. Det er udstillingen Sculpture by the Sea, der har tronfølgeparret som både protektor og initiativtager.
Ugens link: www.sculpturebythesea.dk

Uge 22 2009
Ugens link: www.tronfoelge.dk
Tronfølge.dk
Søndag den 7. juni er der ikke bare valg til Europaparlamentet, vi skal også stemme om tronfølgeloven, stemme om hvorvidt piger og drenge skal stilles lige i retten til at arve den danske trone. En oplysende - og sød - hjemmeside.
Ugens link: www.tronfoelge.dk

Uge 21 2009
Ugens link: www.dialog09.dk
Dialog09.dk
Dialog09 er markeringen af 100-året for Landsudstillingen i Århus i 1909. En begivenhed, der bliver markeret gennem en række arrangementer og udstillingen året ud. Bl.a. Lyd på Århus, Sculpture by the Sea, Africa Now og meget mere. Ugens link: www.dialog09.dk

Uge 20 2009
Ugens link: www.danmarkshistorien.dk
Danmarkshistorien.dk
Danmarkshistorien.dk er udarbejdet af historikere og arkæologer fra Aarhus Universitet. Portalen indeholder over 3.000 siders tekst, kilder, billeder og lyd. Alt sammen overskueligt struktureret og flot præsenteret i form af korte, men grundige artikler.
Ugens link: www.danmarkshistorien.dk
Uge 19 2009
Ugens link: modstand.natmus.dk
Frihedsmuseets modstandsdatabase
Navnene på næsten 1.300 århusianere er kommet med i en ny offentligt tilgængelig database over modstandsfolk fra Anden Verdenskrig. Frihedsmuseet har af Datatilsynet fået tilladelse til at oprette et offentligt tilgængeligt register over danske modstandsfolk.
Ugens link: modstand.natmus.dk
Uge 18 2009
Ugens link: www.klubrejs.dk
klubrejs.dk
Vores søstersite, rejs.dk, lancerede igår et nyt site, klubrejs.dk, en fordelsklub med rabatter på rejser, arrangementer og forlystelser. Et medlemdskab kan lige nu købes for under 100 kr. og giver f.eks. rabat på Michael Jacksons afskedskoncert og U2's 360° Tour i London. Der er masser af gode tilbud - og gaver til de første, der tilmelder sig. Ugens link: www.klubrejs.dk
Uge 17 2009
Ugens link: www.dn.dk
Musikhuset Aarhus
Musikhusets hjemmeside har været en tur ved webdesigneren og resultatet er blevet både inspirerende, moderne og funktionelt. Dog savner man stadig billeder ved mange af arrangementerne.
Ugens link: www.musikhusetaarhus.dk
Uge 16 2009
Ugens link: www.dn.dk
Hold naturen ren
Hvert år sætter Danmarks Naturfredningsforening affald på dagsordenen med en landsdækkende affaldsindsamling. 78.000 har foreløbig meldt sig til at give naturen en hjælpende hånd, som starter søndag den 19. april og fortsætter ugen efter.
Ugens link: www.dn.dk
Uge 14 2009
Ugens link: www.howstuffworks.com
HowStuffWorks.com
Hvordan virker en airbag? Hvordan fungerer computerviruser? Hvorfor lugter fødder og hvordan virker kapitalismen? Dette og meget mere kan man blive klogere på på Discovery-sitet HowStuffWorks. En guldgrube for alle praktiske og videbegærlige hoveder.
Ugens link: www.howstuffworks.com
Uge 13 2009
Ugens link: www.boligforbedringer.dk
Boligforbedringer.dk
Efter påske kan både ejere og lejere melde sig ind i kampen om de 1,5 mia. byggekroner, der er afsat i regeringens renoveringspulje. Der ydes tilskud til arbejdslønnen og til materialer til energibesparende foranstaltninger. På boligforbedringer.dk kan du se, hvordan du gør.
Ugens link: Boligforbedringer.dk
Uge 12 2009
Ugens link: www.musikaarhus.com
Musik Aarhus

VoxHall er gået i aktion for det lokale musikmiljø med initiativet Musik Aarhus. Musik Aarhus er både et website, et radioprogram og et musikmagasin. Alle med fokus på det samlede musikmiljø i Århus og omegn.
Ugens link: musikaarhus.com
Uge 11 2009
Ugens link: www.denstoredanske.dk
Den Store Danske
Den Store Danske Encyklopædi er gået på nettet i en gratis version under navnet Den Store Danske. Brugerne kan supplere artiklerne og skrive nye artikler, som godkendes af eksperter.
Ugens link: www.denstoredanske.dk
Uge 10 2009
Ugens link: co2030.dk
CO2030
Klimaet er på dagsordenen i Ridehuset 5.-8. marts 2009, der danner ramme om en nyskabende udstilling om klimaet, byen og borgerne. Udgangspunktet for udstillingen er Århus Kommunes målsætning for at gøre Århus CO2 neutral i 2030.
Ugens link: www.co2030.dk
Uge 9 2009
Ugens link: AGFFAN.dk
AGFFAN.dk
AGF har ikke bare mange fans, men også adskellige fanklubber. På den seneste af slagsen, agffan.dk, der blev lanceret i januar, kan man læse sidste nyt om AGF, se liveopdateringer, fan-tv eller følge med i redaktørernes blogs eller debatten på sites debatfora.
Ugens link: www.agffan.dk
Uge 8 2009
Ugens link: Klima-dm.dk
Klima-DM
Vind 250.000 kr. Stil op i Klima-DM. Klima-DM er danmarksmesterskabet i klimaløsninger. Det er en konkurrence, der satser på den idérigdom og kreativitet, der eksisterer på arbejdspladser og virksomheder, i familier og foreninger, i skoler og sportsklubber.
Ugens link: www.klima-dm.dk
Uge 7 2009
Ugens link: Littaros.dk
Littaros.dk
Som navnet 'Litt – Aros' antyder, omhandler ugens link litteratur i Århus. Littaros.dk er et nyt netværk og nyhedssite for litterære arrangementer, der finder sted i Århus. Det er et initiativ fra Bibliotekerne i Århus.
Ugens link: www.littaros.dk
Uge 6 2009
Ugens link - skisport.dk - klik her.
Skisport.dk
Det er snart højsæson for skiferier. Et af de bedre steder at forberede sig på ferien er hos Skisport.dk. Her kan du købe udstyr, søge skirejser, finde kataloger, læse om de mange destinationer og oven i købet lære at stå på ski på hjemmesidens egen netskiskole.
Ugens link: www.skisport.dk
Uge 5 2009
De Bynære Havnearealer - klik her.
De Bynære Havnearealer
Som det nok er de fleste bekendt, bliver Århus i de kommende år beriget med en nyanlagt bydel. Færdigudbygget rummer De Bynære Havnearealer 800.000 etagekvadratmeter med plads til 7.000 beboere og 12.000 arbejdspladser. Ugens link: www.debynaerehavnearealer.dk
Uge 4 2009
Aarhus Motion - klik her.
Aarhus Motion

Aarhus Motion er kendt af mange, da foreningen står bag flere store motionsarrangemneter i Århus, herunder DHL-stafetten, I FORM Kvindeløb og Danisco Cup.
Ugens link: www.aarhusmotion.dk
Uge 3 2009
Ugens link - I FORMs ruteplanner - se her.
I FORMs ruteplanner
Der findes en række ruteplannere på nettet, der specielt er designet til at opmåle løbe- eller cykelruter. Et af de bedre finder man på I FORMs hjemmeside. Ud over at tegne din rute kan du se, hvor mange kalorier du taber ved en given vægt. Du kan desuden gemme dine rute og se andres gemte ruter.
Ugens link: iform.dk/ruteplanner
Uge 2 2009
Ugens link - Tip en 13'er med Århus Elite - se her.
Nytårsquiz - tip en 13'er med Århus Elite
Hvordan klarer AGF, Århus GF og Bakken Bears sig i 2009? Kravler Århus Elite-badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen op ad verdensranglisten? Kommer der andre koncerter i NRGi Park end Eagles? Giv dit bud på årets gang i Århus Elite i 2009 og deltag i konkurrencen om flotte præmier. Ugens link: Nytårsquiz 2009
Ugens link 2008
Annonce