aarhusportalen.dk
Søg på Aarhusportalen |
Sitemap |
Nyhedsbrev |
Facebook |
Arrangementer
Nyhedsbrev
Weekendkalender, konkurrencer, ny- heder og meget mere direkte i din mailboks. Tilmeld dig her.
Vinterferie
Foto: Naturhistorisk Museum
Foto: Naturhistorisk Museum


Vinterferie for børn

Vinterferien byder traditionen tro på et væld af arrangementer for børn. Herunder finder du de fleste af dem - og det er ikke så lidt.

Teater, gøgl og musik
Til toppen

Filuren

Bille Badulja
Bille Badulja
Bille Badulja er en forestilling for de yngste af Alberte Winding og Sara Grabow. En fantasifuld fortælling med varme sange og stor fornøjelighed. Bille Badulja er en genopsætning, så hvis du ikke så den sidste gang, så har du chancen nu!
Filurens sal i musikhuset, 31. januar - 18. februar.
Store Illusioner
Store Illusioner
Melodramatisk stumfilmsteater for fuld skrue. Vi befinder os i Aarhus, 1910, i den danske stumfilms guldalder. Store Illusion er rejsen gennem Theatret Thalias Tjenere tilbage til Aarhus’ fortid som stumfilms-kulisse i et vildt og visuelt maskeunivers.
NB. Spiller på Dokk1, 12. - 21. februar.

Cirkus Krone

Læs mere om Vintercirkus her.
Cirkus Krone
Der er garanti for stur, stur nummmer, når Cirkus Krone fortsætter traditionen med Vintercirkus i Musikhuset. Glæd jer til frække ponyer, dygtige, internationale artister, duften af popcorn og ikke mindst Cirkus Krones egen "verdens bedste klovn" Allando.
Musikhuset Aarhus, Lille sal 13. - 21. februar.

Svalegangens Dukketeater

Kvinden fra søen
Kvinden fra Søen
Kvinden fra Søen er et eksotisk og eventyrligt gæstespil med ­Papirteateret Meklenborg. En mystisk kvinde dukker pludselig op af søens dyb hos den fattige fisker Nyalgondo. Noget uforklarligt er på færde i den lille flække ved den store Victoriasø.
Svalegangen, 13., 19. og 20. februar

Gruppe 38

I begyndelsen var begyndelsen
I begyndelsen var begyndelsen
En trylleforestilling fra Claus Mandøea københavnske børneteater De Røde Heste om at være nysgerrig på livet, og alt hvad man kan med det, om at gå på opdagelse og" om at tage åbent og kærligt hånd om det som sker lige for næsen af os". (Teateravisen.dk)
Teater Gruppe 38, 21. - 23. februar.
Udstillinger og aktiviteter
Til toppen

Antikmuseet

Læs mere om vinterferie i Antikmuseet
Vinterferie i Antikmuseet
Synes du, det er spændende at høre om, hvordan man levede for flere tusinde år siden? Kunne du tænke dig at brodere orange hår på en gudestatue, lave et billede af flere tusinde år gamle glas og natursten eller prøve kræfter med en quiz om det gamle Grækenland? Så besøg Antikmuseet i vinterferien. Antikmuseet, 15. - 18. februar.

Den Gamle By

Læs mere om vinterferie i Den Gamle By.
Vinterferie i Den Gamle By
Vinterferien i Den Gamle By er i år udvidet med en uge, så der både i uge 7 og 8 er masser af aktiviteter for hele familien i staden. Der er børneaktiviteter, åbent i konditoriet, aktører i Havbogade, åbent hos bageren, isenkræmmeren og boghandleren og så kan man se den nye børnehave i 1974-kvarteret. Den Gamle By, 13. - 28. februar.

Kvindemuseet

Læs mere om vinterferien på Kvindemuseet.
Eventyrlige verden
Kridt danseskoene og find tylskørterne frem! Kvindemuseet fejrer vinterferien med dans for både store og små. Huset har åbent alle dage i vinterferieen og byder indenfor til sjove aktiviteter for både de store og de små under temaet dans.
Kvindemuseet, 13. - 21. februar.

Naturhistorisk Museum

Læs mere om vinterferien på Naturhistorisk Museum
Vild vinterferie
Bliv klogere på Danmarks nye rovdyr, ulven, undersøg uglegylp eller lav din egen flagermus i læder. Uanset om solen skinner, bladene blæser eller frosten fryser fingrene, har Naturhistorisk Museum masser af spændende, sjove og lærerige aktiviteter for børn og deres voksne. Naturhistorisk Museum, 13. - 21. februar.

Moesgaard Museum

Læs mere om om Vinterferien på Moesgaard Museum.
Vinterferiesjov på Moesgaard
Mænd og kvinder har pyntet sig med kropsmaling og smykker langt tilbage i tiden, og i vinterferien kan du høre historier om hvordan, og du kan lave dit eget bronzealdersmykke, blive malet med bronzealdertegn eller lave en beduinmaske.
Moesgaard Museum, 13. - 21. februar (også åbent mandag)

Steno Museet

Læs mere om om Vinterferien på Steno Museet.
Game On på Steno Museet
For alle små og store teknonørder og gameboy/girls. Gå til Next Level & hold den vildeste vinterferie på Steno Museet. Der er dømt fri leg og spilleglæde, når Steno Museet inviterer til tema om spil og computerteknologiens udvikling. Steno Museet, 13. - 21. februar.

Musikhuset Aarhus

Kinesisk Nytår
Kinesisk Nytår
Ved det kinesiske nytår i år går Kina ifølge kinesisk astrologi fra hestens år til abens år, og det bliver fejret med aber i alle afskygninger og ægte kinesisk stemning i Musikhusets foyer.
Musikhuset Aarhus, 14. februar.
Skøjtebanen i Musikhusparken
Skøjtebanen foran Musikhuset
Få sved på panden, farve i kinderne og vind i håret på den udendørs skøjtebane ved Musikhuset. Kom med egne skøjter eller lej et par i skøjteudlejningens åbningstid. Skøjtebanen kan benyttes det meste af døgnet og er gratis at bruge.
Musikhusparken, frem til 28. februar.

Væksthusene

Væksthusene i Botanisk Have
Oplev væksthusene
Gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. I plantesamlingerne og mange andre steder i Væksthusene kan man støde på små fortællinger om naturens rigdom og indflydelse på vores hverdag.
Væksthusene, åbent hele ferien.

Bibliotekerne

Vinterferie på bibliotekerne
Vinterferie på bibliotekerne
Traditionen tro sker der en masse for børn på bibliotekerne i vinterferien. Fx kan man tage sin egen computer med ned på Dokk1 og spille Minecraft eller prøve kræfter med ostevoks på Lystrup Bibliotek.
Aarhus Kommunes Biblioteker, 13. - 21. februar

DGI Huset

Vinterferieaktiviteterne i DGI-Huset.
Vinterferie i DGI-Huset
I DGI Huset står den på aktiv ferie i hele uge 7 med konkurrencer, tumleland, turneringer i basket, badminton og fodbold og nye, sjove aktiviteter hver dag. Når entréen på 50 kr. er betalt er alle aktiviteter gratis.
DGI Huset, 15. - 21. februar.

Globus 1

Læs mere om de mange aktiviteter i Globus 1.
Fed ferie i Globus1
Der er masser af pændende aktiviteter for børn og unge i Globus1 i vinterferien. Der er hop og leg for de mindste. Ansigtsmaling og opsætning af hår, klatring, basketball, håndbold og fodbold. Og det er alt sammen gratis.
Globus1, 15. - 19. februar.
I biografen
Til toppen
Alvin og de frække jordegern 4 - På farten
Alvin og de frække jordegern 4 - På farten
Da jordegernene Alvin, Theodore og Simon finder ud af, at Dave vil fri til sin kæreste bliver de bange for, at han forlader dem. Derfor drager de af sted for at sætte en stopper for Daves planer. Men som sædvanligt har jordegernene misforstået situationen en anelse.
Premiere 4. februar 2016
Antboy 3
Antboy 3
I den tredje film i serien om drengen, der fik superkræfter fra en myre, nyder Pelle livet med kæresten Ida. Loppen er i mellemtiden blevet løsladt og har fået et arbejde hos Exofarm, under den nye direktør Alicia Dufort.
Premiere 11. februar 2016
Bien Maja
Bien Maja
Bien Maja handler om den lille, vakse bi Maja. Hun synes ikke, at hun passer ind i livet i bikuben, og drager derfor ud på eventyr ude på engen. Her finder hun en masse venner, men snart opdager hun også at hvepsene har angrebet hendes bikube. Premiere 11. februar 2016
Zootropolis

Zootropolis

Animationsfilmen 'Zootropolis' handler om den snu ræv, Nick Wilde, der bor i dyre-byen Zootropolis. Da han bliver beskyldt for en forbrydelse han ikke har begået, flygter han fra byen, men bliver efterfulgt af politikaninen, Judy Hopps.
Premiere 11. februar 2016
Fastelavn
For voksne
Madama Butterfly
Lørdag 13. feb. / Musikhuset Aarhus

Sinne Eeg Group
Mandag 15. feb. / Atlas

Toto
Mandag 15. feb / Scandinavian Center

The Great Guiseppe Verdi Night
Mandag 15. feb. / Musikhuset Aarhuset

Familien der kunne tale om alt
Fredag 19. feb. / Aarhus Teater

Superloader
Fredag 19. feb. / HeadQuarters

Lee Retenour & Friends
Lørdag 20. feb. / Train

Vinterjazz
Fra 8. - 28. februar
Det sker også
Forlystelse
Banko, bowling, cirkus og meget mere.

Natur & Friluftsliv
Brug vinterferien til en tur i det fri.

Det' for børn
Legepladser, museer, musik & dans, teatre og meget mere.
Annonce